-600 - 700 г гарохавай мукі,
-300 - 400 г пшанічнай мукі,
-900 – 1000 мл малака ці вады,
-40 г дрожджаў,
-соль - па густу,
-алей для смажання.
Аладкі, выпечаныя з адной гарохавай мукі, атрымліваюцца
недастаткова пышнымі. Таму для іх падрыхтоўкі патрабуецца
браць 2\3 гарохавай і 1\3 пшанічнай мукі. Развесці дрожджы, соль
у цёплай вадзе, усыпаць гарохавую муку і замясіць цеста. Гарохавая
мука цяжкая, таму па заканчэнні 1 - 1,5 гадзін дадаць цёплае малако,
пшанічную муку, ізноў вымесіць цеста і паставіць у цёплае месца.
Смажыць аладкі на алеі.
|