Цеста: 1 яйка расцерці з 2-3 ст. лыжкамі цукру. Усыпаць 10-15 лыжак
мукі. Перамяшаць. Ўліць 0,5 літра кефіру. Змешваць, пачынаючы ад
сценкі рондаля. Я звычайна замешваю відэльцам (толькі не
алюмініевым, вядома) Змешваць датуль, пакуль уся мука не сыдзе ў
цеста. Дадаць вады ў атрыманае крутое цеста да неабходнай
кансістэнцыі. (У вадзе папярэдне размяшаць 1 г. лыжку соды) Маё
цеста звычайна не цячэ, а спаўзае з лыжкі на патэльню. Лыжку трэба
ставіць у шклянку з халоднай вадой, каб да яе цеста не ліпла. Алей ў
цеста я не дадаю таму, што падліваю яго на патэльню для кожнай
партыі аладак. Выкарыстоўваю патэльню з тэфлонавым пакрыццём.
Выпяканне: На патэльню наліць алею ~1 ст. лыжку. Выгрэць
патэльню. Калі кропелька вады, скінутая з мокрага пальца, на патэльні
скочваецца ў шарык - патэльня прагрэта. Але алей не павінен дымець!
На прагрэтую патэльню выкладваем мокрай лыжкай цеста. Не вельмі
блізка. Я пакідаю зазоры ~1 см паміж аладкамі. Гэта дазваляе,
падтрасаючы патэльняй у гарызантальнай плоскасці, перасоўваць іх
па патэльні. Пасля зарумяньвання ніжняй скарыначкі верх ужо не вадкі
тым часам іх пара перавярнуць, дадаць алею ~1 ст. лыжку і
страсянуць, каб алей патрапіў пад аладкі.
|