-0,5 л кефіру
-500 г бульбянага пюрэ
-1 яйка
-600 г мукі
-0,5 г. л. соды
-1 цыбуліна
-алей
-дробка молатага мушкатавага арэха
-дробка солі
Цыбуліну ачысціць, нарэзаць маленькімі кубікамі і абсмажыць з 1 ст. л.
алею. Даць астыць, змяшаць з бульбяным пюрэ. Заправіць
мушкатавым арэхам. Яйка ўзбіць з соллю. Муку прасеяць горкай на
працоўную паверхню, зрабіць у горцы паглыбленне, уліць у яго яйка і
кефір, усыпаць соду. Замясіць мяккае цеста, падзяліць яго на невялікія,
аб'ёмам ледзь больш 2 ст. л., шарыкі. Раскачаць кожны шарык у
аладку, у цэнтр якой пакласці каля 1 ст. л. пюрэ з цыбуляй. Падняць
краі аладкі ўгару, злучыць, сфармаваць піражок, а затым ізноў
раскачаць яго ў выглядзе аладкі. Абсмажыць аладкі на патэльні на
растопленым алеі, абапал, да залацістага колеру. Падаваць з
марынадамі і саленнямі.
|