-2 шклянкі мукі
-дробка солі
-2 яйкі
-2,5 шклянкі малака
-алей -4 ст. л.
-сода -1 г. л.
-цытрынавы сок -2-3 ст. л.
-цукар -4 ст. л.
Для падрыхтоўкі малака, яго трэба змяшаць з цытрынавым сокам і
даць трохі пастаяць. У нашых умовах малако з цытрынай можна
папросту замяніць кефірам ці сыроваткай. У глыбокай місцы змяшаць
малако ці кефір, соду, соль, цукар, яйкі. Дадаць прасеяную муку, яшчэ
раз добранька вымешаць, каб не было камякоў. Уліць алей (3 ст. л.),
перамяшаць. У чыгуннай патэльні разагрэць алей, абсмажыць аладкі
з двух бакоў на сярэднім агні. Падаваць з кляновым сіропам ці
арахісавым алеем.
|