- шынкі (цукіні) - 6 шт.
- грыбы – 200 г
- бальзамічны воцату - 4 ст.л.
- аліўкавы алей - 4 ст.л.
- базілік (свежы нарэзаны) - 1 ст.л.
- соль,
- чорны перац (молаты) - па густу
- прасеяная мука - для абвальвання
- алей - для смажання
для соусу:
- яйка (злёгку ўзбітае) - 1 шт.
- вада (халодная) - 1 шклянка
- пшанічная мука - 1 шклянка
- лісце свежага базіліка.
Разрэжце кожны шынок уздоўж на палоскі. Вялікія грыбы разрэжце
напалову ці на 4 часці, астатнія пакіньце цэлымі. Наліце воцат у
маленькую міску. У асобнай невялікай місцы змяшайце аліўкавы алей,
базілік, соль і свежазмелены чорны перац. Адстаўце ў бок. Прыгатуйце
соус, перамяшаўшы яйкі з вадой. Асцярожна ўсыпце муку, мяшайце да
кансістэнцыі вадкай смятаны. Напалову напоўніце глыбокую патэльню
алеем, нагрэйце да 180 С. Абкачайце палоскі шынкоў (цукіні) і грыбы ў
прасеянай муце. Страсіце лішняе, пасля чаго памачыце іх у соус,
затым смажце ў гарачым алеі 3-4 хвіліны, часта перагортваючы, пакуль
яны не падрумяняцца. Выкладзіце на папяровыя сурвэткі, каб яны
ўвабралі лішкі алею. Пасаліце, упрыгожце лісцем базіліка. Да гародніны
падавайце сподак з бальзамінавым воцатам і алеем са спецыямі.
|