- баклажаны – 1 кг
- соль
- гарохавая мука - 1/2 шклянкі
- пшанічная мука - 3 ст.л.
- пекарскі парашок (ці сода) - 1 дробка
- кукурузная мука - 2 ст.л.
- чырвоны перац (молаты) - 1 дробка
- куркума - 1/4 г.л.
- кінза, базілік ці пятрушка (дробна насечаная) - 3 ст.л.
- вада
- 3 ст.л.
- сыр мацарэла – 170 г
- манныя крупы - 2/3 шклянкі
- топленае масла ці алей
- для смажання.
Раскладзіце кавалачкі баклажанаў (нарэзаныя папярок на кавалачкі
таўшчынёй 1.5 см) на падносе і багата пасыпце соллю. Пакіньце на
паўгадзіны, каб выдаліць лішак вільгаці. Змяшайце ў місцы гарохавую
муку, соду, кукурузную муку, чырвоны перац, куркуму, свежую зеляніну
і 1/3 г. л. солі з вадой і ўзбіце да атрымання аднастайнага цеста. Па
кансістэнцыі яно павінна быць падобным на густы крэм. (Калі
спатрэбіцца, дадайце яшчэ вады.) Змыйце соль з баклажанавых
кавалачкаў і асушыце іх папяровымі сурвэткамі. Каб кавалачкі
баклажана былі аднолькавымі, абрэжце іх круглай формачкай для
печыва дыяметрам 5 см, раскладзіце парамі кружочкі аднолькавага
памеру, а абразанні захаваеце для іншай стравы. Падрэжце кавалачкі
сыра так, каб яны сталі ледзь менш баклажанавых. пакладзіце два
тонкіх кавалачка сыра паміж парай кружочкаў баклажана, пагрузіце
"сэндвіч" у гарохавае цеста, лёгкім рухам страсіце лішак цеста, затым
абкачайце ў хлебнай дробцы ці манных крупах і адкладзіце ў бок на
падрыхтаваную ваксаваную паперу. Такім чынам, падрыхтуйце ўсе
баклажанавыя сэндвічы. Наліце ў вялікую чыгунную патэльню гэтулькі
топленага масла ці алею, каб яго пласт склаў 1,5 см, і нагрэйце на
ўмераным агні. Не даводзячы алей да з'яўлення дыму, пакладзіце
сэндвічы на патэльню і смажце 10-15 хвілін кожны бок, пакуль
баклажаны не стануць мяккімі і прыемна карычневымі. Старанна
рэгулюйце агонь: Калі тэмпература занадта высокая, сыр можа
прадрацца скрозь скарыначку абсмажанага цеста; калі тэмпература
занізкая, аладкі ўбяруць залішнюю колькасць алею. Падавайце
гарачымі, прама з патэльні.
|