- морква – 400 г
- кефір - 3 ст. л.
- манныя крупы - 2 ст. л.
- соль
- сода (згашаная воцатам) - 1/4 г. л.
- яблыкі - 2 шт.
- чарнасліў – 100 г.
- яйка - 2 шт.
На дробнай тарцы тром моркву, уліваем кефір, можна ражанку ці сыраватку, дадаем манныя крупы, дадаем соль па густу і чвэрць гарбатнай лыжкі соды, згашанай воцатам. Усё гэта добра змешваем і даем пастаяць паўгадзіны. Тром яблыкі на буйнай тарцы і дадаем ў цеста, кладзем яйкі. Можна разам з яблыкамі ў цеста дадаць трохі чарнасліву. Смажым аладкі на алеі. Самае лепшае - падаць да стала са смятанай, але можна і з варэннем.
|