- малако - 1/2 шклянкі
- пшанічная мука (з разрыхляльнікам) – 115 г
- яйка - 1 шт.
- соус песто - 2 ст. л.
- алей - для смажання
- смятана - 1 шклянкі
- вэнджаны ласось - 75 г
- кедравыя арэшкі – 15 г
- соль
- свежазмелены чорны перац - па густу
для ўпрыгожвання:
- базілік - 12-16 галінак.
Палову малака наліць у міску, дадаць муку, яйка, соус песто, соль і
молаты чорны перац. Перамяшаць да атрымання аднастайнага цеста.
Дадаць пакінутае малако і яшчэ раз як след перамяшаць, каб цеста
было без камякоў. Алей разагрэць у вялікай патэльні. Лыжкай выкласці
цеста невялікімі порцыямі ў гарачы алей. Даць аладкам падняцца ў
плыні 30 секунд, потым перавярнуць і абсмажыць з другога боку.
Гатовыя аладкі трымаць у цёплым месцы. Аладкі пячы невялікімі
порцыямі, пакуль не скончыцца ўсё цеста. Аладкі раскласці на
сервіравальнай талерцы. Пакласці на кожную па лыжцы смятаны.
Ласось разрэзаць на тонкія кавалкі шырынёй каля 1см і раскласці іх
на аладках. Зверху пасыпаць абсмажанымі кедравымі арэшкамі і
ўпрыгожыць галінкай свежага базіліка.
|