-курыная грудка - 4 шт.
-алей - 1 ст.л.
-сакэ - 1 ст.л.
-цукар - 2 ст.л.
-соус соевы - 4 ст.л.
-віно мірын - 4 ст.л.
-локшына удон – 400 г
-цыбуля-батун - 1 пучок.
Разагрэйце на патэльні алей і падрумяньце на сярэднім агні курыную
паляндвіцу з аднаго боку; перавярніце кавалачкі курыцы,
зачыніце патэльню вечкам і смажце яшчэ 5 хвілін.
Перакладзіце курыцу ў талерку і выдаліце з патэльні пакінуты алей.
Выліце на патэльню сакэ, соевы соус, мірын і дадайце цукар.
Давядзіце сумесь да кіпення і зноў пакладзіце курыцу на патэльню;
рыхтуйце на павольным агні 5 хвілін
(за гэты час паляндвіцы варта 1 раз перавярнуць).
Наліце ў рондаль вады, давядзіце яе да кіпення
і варыце удон на працягу 10 хвілін.
Адкіньце локшыну на друшляк, каб вада сцякла.
Вымыйце цыбулю, адрэжце непрыдатныя канцы
і нарэжце зеляніну пярынкамі.
Выкладзіце локшыну ў талеркі, выміце курыную паляндвіцу з соусу,
нарэжце яе тонкімі лустачкамі і пакладзіце па-над локшынай.
Дадайце трохі соусу і пасыпце страву нарэзанай цыбуляй.
|