Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка гародніны

    БАКЛАЖАНЫ, ФАРШАВАНЫЯ ГАРОДНІНАЙ, КВАШАНЫЯ

    На 3-х літровы слоік:

    -2,3 кг баклажанаў,

    -500 г морквы,

    -100 г белых карэнняў,

    -100 г рэпчатай цыбулі,

    -5-8 зубкоў часныку,

    -50-70 г зеляні пятрушкі і салеры (па густу),

    -40 г солі для фаршу,

    -200 г алею.

     

    Плады баклажана памыць, выдаліць пладаножкі, зрабіць скразны надрэз па даўжыні, адступіўшы ад канцоў на 2-3 см, і варыць у салёнай вадзе (30 г солі на 1 л вады на працягу 30-40 хвілін).

    Затым плады выняць з рондаля, адціснуць пры дапамозе грузу лішнюю ваду, начыніць плады фаршам, перавязаць іх хвосцікамі ліста салеры, вытрыманым 10-15 хвілін у кіпені, ці светлай ніткай, шчыльна паскладаць у слоікі, перасыпаючы кожны пласт здробненым часныком і завязаць горлачка слоіка марляй.

    На трэці дзень, пасля пачатку малочна-кіслага закісання слоіка, заліваюць пракіпячоным і астуджаным алеем і ставяць на захоўванне ў халоднае памяшканне (пры тэмпературы не вышэй 8-10°C захоўваюцца да 5-6 месяцаў). Падрыхтоўка фаршу: моркву, белыя карэнні (пятрушка, пастарнак) ачысціць, памыць, нарэзаць саломкай і пратушыць у алеі да паўгатовасці.

    Рэпчатую цыбулю ачысціць, нарэзаць пласцінкамі і абсмажыць у алеі. Белыя карэнні, цыбулю, нарэзаную зеляніну пятрушкі і салеры змяшаць, пасаліць (40 г на 1 кг фаршу), астудзіць і выкарыстоўваць для начыння баклажанаў.

    Катэгорыя: Нарыхтоўка гародніны | Дабавіў: wawkalaki (21.07.2014)
    Праглядаў: 179 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar