-морква свежая - 1 кг;
-цукар-пясок - 1 г.л.;
-соль - 1 г.л.;
-воцат - 30 мл;
-алей - 100 мл;
-цыбуля рэпчатая - 1 шт;
-часнык - 6 зубчыкаў;
-кінза сухая - 3 г.л.;
-чорны молаты перац - 0,5 г.л.;
-чырвоны молаты перац - 1/3 г.л.
Націраем на буйнай тарцы моркву (а лепш купіць для гэтага адмысловую тарку, каб морква выходзіла доўгімі прастакутнымі саломінкамі). Запраўляем цукрам, соллю і пакідаем на паўгадзіны, пастаяць.
Потым ўсыпаем перац чырвоны і чорны. Змешваем і пакідаем яшчэ на дзесяць хвілін. Уліваем воцат, зноў пакідаем на 20 хвілін. Смажым ў алеі молатую кінзу і яшчэ гарачай заліваем у моркву.
Пакідаем на 10 хвілін пад палатнянай сурвэткай. Наразаем цыбулю і таксама смажым яе ў алеі (100 мл). Пасля цыбулю вымаем, а моркву заліваем разагрэтым алеем.
Вытрымліваем дзесяць хвілін, наша ежа як след прапітаецца пахамі. Зараз выціскаем сюды ж часнык. У такім стане морква павінна прастаяць не меней пяці-шасці гадзін. Чым даўжэй яна стаіць, тым смачней становіцца.
|