-1 кг маркоўнай массы,
- 1 ст. лыжка рэзкіх затавак,
-1 цытрына.
Вымытую моркву пачысціць, нацерці ці парэзаць на кавалачкі, дадаць трохі вады, каб не папрыгарала, і паставіць на павольны агонь.
Калі морква стане мяккай, дадаць цытрыну, нацёртую на тарцы, і варыць да поўнай гатовасці, затым дадаць рэзкія затаўкі (кмен ці кроп, ці каляндру, ці аніс).
Цёплую масу сфармаваць у выглядзе цаглінкі, загарнуць у марлю і паставіць пад гнёт.
На трэція суткі гнёт зняць, "цаглінку" абкачаць у рэзкім молатым насенні затавак ці вотруб'і. Захоўваць сыр у прахалодным месцы.
|