Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка садавіны і ягад

    ЖЭЛЕ З АЙВЫ

    -1 л соку

    - 800 г цукру,

    -4 г цытрынавай кіслаты.

     

    Для жэле выкарыстоўваюць драбнейшыя і зеленаватыя плады, а таксама зрэзаныя скурку і насеннікі, пакінутыя пасля падрыхтоўкі варэння.

    Плады абцерці анучкай ад пухнатага налёту, вымыць і нарэзаць лустачкамі, не зразаючы скуркі і не выдаляючы насеннай скрыначкі, бо ў іх утрымоўваецца больш за ўсё пекціна.

    Нарэзаныя плады заліць вадой, каб яна ледзь іх пакрыла, і варыць да мяккасці. Атрыманы сок працадзіць праз марлю, не націскаючы на плады, каб сок быў празрыстым.

    У сок дадаць цукру і варыць да неабходнай гушчыні. За некалькі хвілін да здымання з агню пакласці цытрынавую кіслату.

    Жэле гарачым разліць у невялікія слоікі ці пластмасавую тару, каб потым можна было зручна рэзаць. Каб жэле атрымалася больш празрыстым, можна дадаць кіслыя яблыкі.

    Катэгорыя: Нарыхтоўка садавіны і ягад | Дабавіў: wawkalaki (26.07.2014)
    Праглядаў: 360 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar