-1,5 кг гарбузы (вычышчанай 1 кг),
-300 г чырвонай цыбулі,
-5 зубкоў часныку,
-100 г разынак,
-1 ст. лыжка зерняў гарчыцы,
-1 ст. лыжка соевага алею,
-2 лаўровых ліста,
-2 зорачкі аніса,
-соль,
-400 мл фруктовага воцату,
-250 г трысняговага цукру,
-1 ст. лыжка цытрынавага соку.
Падрыхтаваць слоікі. Гарбуз ачысціць, выняць зерні. Мякаць гарбуза парэзаць на кавалачкі таўшчынёй 1,5 см. Цыбулю і часнык ачысціць і дробна здрабніць. Разынкі добра вымыць. Зерне гарчыцы і цыбулі падсмажыць у алеі 1 хвіліну. Гарбуз, разынкі, часнык, лаўровы ліст, зорачкі аніса, 1 г. лыжку солі і воцат дадаць да часныку і ўсё перамяшаць. Сумесь закіпяціць і 45 хвілін тушыць на слабым агні, увесь час памешваючы. Дадаць цукар і цытрынавы сок і перамяшаць. Затым яшчэ 15 хвілін усё тушыць на слабым агні. Гарачы кетчуп разліць у слоікі, закаркаваць і захоўваць у халодным месцы.
|