-1,25 л чырвонага віннага воцату,
-500 г мяккага светлакарычневага цукру,
-2 ст. лыжкі солі,
-1 кг спелых цёмных пладоў інжыра, парэзаных на кружочкі таўшчынёй 1 см,
-500 г парэзанай на кольцы цыбулі,
-250 г без костачак, парэзаных на кавалачкі фінікаў,
-150 г свежага, парэзанага на тоненькія палоскі кораня імбіра,
-2 ст. парашка салодкай папрыкі,
-1 ст. лыжка зерняў жоўтай гарчыцы,
-3 ст. лыжкі свежага ці 1 ст. лыжка сухога эстрагону.
Воцат выліць у рондаль, дадаць цукар і соль, перамяшаць, пакуль не растворыцца. Закіпяціць і варыць 5 хвілін. Дадаць інжыр, цыбулю, фінікі і рэзкія затаўкі. Усё варыць 1 гадзіну, пакуль маса не стане аднастайнай і густой. Зняць з пліты, дадаць эстрагон, перамяшаць, разліць у гарачыя стэрыльныя слоікі, закатаць і настойваць не меней 1 месяца.
|