-100 г аўсяных шматкоў "Геркулес"
-1 шклянка (200 мл) малака
-1.5 шклянкі (300 мл) вады
-3 гарбатныя лыжкі цукру
-1 гарбатная лыжка сметанкавага масла
-дробка солі
Аўсянку заліць цёплай вадой і на суткі пакінуць у цёплым месцы для набракання. Затым вадкасць дбайна працадзіць праз ільняную сурвэтку або некалькі пластоў марлі. У атрыманы аўсяны настой дадаць дробку солі і цукар. Кісель варыць на невялікім агні да загусцення, бесперапынна памешваючы. Дадаць малако. Кісель разліць у змазаныя сметанкавым маслам талеркі і паставіць у халадзільнік, каб застыў. Гатовы застыўшы аўсяны кісель разрэзаць на порцыі (як квашаніну або халадзец). Падаюць з халодным кіпячоным малаком або сыроваткай.
|