- пячонка трэскі (кансерваваная) – 200 г
-бульба - 2 шт.
-морква - 1 шт.
-яйка - 4 шт.
-чарнасліў - 12 шт.
-соль - па густу
-перац чорны (молаты) - па густу
- цыбуля зялёная - па густу
-маянэз - па густу
-зеляніна - па густу
Моркву і бульбу пакласці ў кіпячую ваду
і адварыць у мундзіры да гатовасці.
Затым пачысціць і нацерці на буйнай тарцы.
Яйкі адварыць укрутую, астудзіць у халоднай вадзе і пачысціць.
Бялкі буйна нацерці, жаўткі нацерці на дробнай тарцы.
Пячонку трэскі, смятанкавае масла, расцерці відэльцам.
Зялёную цыбулю нарэзаць кольцамі.
Чарнасліў нарэзаць саломкай.
У салатнік пакласці пластамі: бульбу, пячонку трэскі,
цыбулю, моркву, чарнасліў, бялкі і жаўткі.
Прашмароўваць кожны пласт маянэзам, акрамя пячонкі трэскі.
Змясціць салату ў халадзільнік на 1-2 гадзіны.
Астуджаную салату падаць на стол, пасыпаўшы зелянінай па густу.
|