-капуста кветкавая - 250-300 г
-тварог тлусты - 150 г
-яйкі - 2-3 шт.
-сыр цвёрды цёрты - 3 ст. лыжкі
-смятана - 1/2 шклянкі
-паніровачныя сухары - 1-2 ст. лыжкі
Адварыць суквецці кветкавай капусты ў злёгку падсоленай вадзе, адкінуць іх на друшляк і даць вадзе добранька сцячы. Капусту дробна парэзаць, дадаць цёрты сыр, яйкі, працёрты тварог і добра ўзбіць сумесь у аднастайную масу. Зараз можна выкласці яе ў форму для запекання, якую папярэдне вышмараваць маслам і пасыпаць паніровачнымі сухарыкамі (пажадана, з пшанічнага хлеба). Масу разраўняць і паставіць ў духоўку на 20-25 хвілін. Можна падаць капусную запяканку са смятанай.
|