-баклажаны - 600 г
-шампіньёны - 200 г
-памідоры буйныя - 3 шт.
-цыбуля буйная - 3 шт.
-часнык - 3 зубчыка
-аліўкавы алей - 50 мл
-белае віно сухое - 50 мл
-сыр востры - 100 г
-вяндліна - 300 г
-соль,
-перац,
-сушоныя маяран - па густу,
-базілік - па густу
Баклажаны ачысціць і нарэзаць кавалачкамі. Шампіньёны памыць і нарэзаць тонкімі пласцінкамі. Асобна змяшаць нарэзаную кубікамі вяндліну, здробненую цыбулю, часнык і дадаць спецыі. Дадаць у атрыманую масу аліўкавы алей і белае сухое віно. Памідоры нарэзаць кружочкамі, пластамі паскладаць на патэльню ці ў рондаль баклажаны, шампіньёны з вяндлінай, памідоры, тонкія пласцінкі сыра. Верхні пласт павінен быць з сыра. Рыхтаваць запяканку ў папярэдне нагрэтай да 210 градусаў духоўцы ў плыні 40 хвілін (30 хвілін пад вечкам, апошнія 10 хвілін - без вечка).
|