Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Запяканка

    БУЛЬБЯНА-ГРЫБНАЯ ЗАПЯКАНКА

    -адвар дражджавы з баравікоў – 30 г

    -лісічкі ці баравікі (сушоныя) – 30 г

    -бульба - 1.2 кг

    -часнык - 1 зубчык

    -цыбуля-шалот - 2 шт.

    -масла сметанкавае - 1 ст.л.

    -сліўкі – 400 г

    -соль,

    -перац белы (молаты) - па густу.

     

    Дражджавы адвар з баравікоў хутка закіпяціць у 1/2 л вады і адставіць. Сушоныя грыбы старанна прамыць у друшляку і замачыць у гарачым дражджавым адвары з вадой прыблізна на 4 гадзіны. Бульбу ачысціць, вымыць і нарэзаць тонкімі кружочкамі. Гэта зручна зрабіць з дапамогай гароднінарэзкі. Ваду з-пад грыбоў прапусціць праз сіта і сабраць. Дольку часныку і цыбуліны ачысціць і дробна пасекчы. Сметанкавае масла растапіць у рондалі і тушыць у ім часнычна-цыбульную сумесь, пакуль яна не стане празрыстай. Затым змяшаць змесціва рондаля з вадой з-пад грыбоў і сліўкамі і адставіць. Разагрэць духоўку да 160-180C. Палову бульбы пакласці на дно вялікай формы для запяканкі. Заправіць соллю і перцам. Замочаныя грыбы раўнамерна раскласці на бульбе і паліць паловай сметанкавага соусу. Пакінутую бульбу раскласці зверху, заправіць соллю і перцам і паліць пакінутым сметанкавым соусам. Выпякаць у духоўцы (унізе, тэмпература 140-160C) на працягу 40-50 хвілін да утварэння залаціста-карычневай скарыначкі. Запяканку можна прыгатаваць у якасці паўнавартаснай і каларыйнай стравы на 4 чалавека і падаць з салатай. Яна падыдзе таксама ў якасці гарніру на 6 чалавек, асабліва да дзічыны ці стравам з ялавічыны.

    Катэгорыя: Запяканка | Дабавіў: wawkalaki (05.07.2014)
    Праглядаў: 176 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar