-салодкі перац - 1 шт.
-зялёны гарошак (замарожаны) – 125 г
-аліўкавы алей
-цыбуля рэпчатая - 1 шт.
-бульба – 300 г
-памідор - 1 шт.
-яйка - 8 шт.
-малако - 100 мл
-пятрушка - 2 ст.л.
-соль - па густу
-перац - па густу
-цім’ян - па густу
-мушкатавы арэх - па густу.
Салодкі перац нарэзаць кубікамі. Цыбулю пасекчы і падсмажыць у аліўкавым алеі, дадаць салодкі перац і патушыць. Бульбу, адвараную ў мундзіры, нарэзаць лустачкамі, памідоры - кубікам. Дадаць тое і другое разам з гарошкам да перца і заправіць пятрушкай, цім’янам і соллю. Абсмажыць і пакласці ў форму для запекання, змазаную тлушчам. Узбіць яйкі з малаком. перамяшаць з молатымі кары і чырвоным перцам, заправіць соллю, перцам і мушкатавым арэхам. Заліць бульбяна-гароднінную сумесь малаком з яйкамі і запякаць 35 хвілін пры 180 С. Выняць і нарэзаць парцыённымі кавалкамі.
|