-бульба - 6-7 шт. сярэдняга памеру
-цыбуля рэпчатая - 1 шт.
-грыбы - 200 г
-перац салодкі балгарскі - 2 шт.
-памідоры - 2 шт.
-масла сметанкавае - 2 ст.л.
-малако - 3 ст.л.
-сыр цвёрды - 150 г .
-соль
-перац чорны молаты
-алей для смажання
-зеляніна кропу
Бульбу пачысціць, адварыць да гатовасці ў падсоленай вадзе. Цыбулю дробна парэзаць. Перац ачысціць ад насення, дробна парэзаць. Цыбулю абсмажыць на алеі да залацістага колеру. Памідоры ачысціць ад скуркі, нарэзаць дробнымі кубікамі. Дадаць да цыбулі перац і памідоры і смажыць яшчэ 5 хвілін. Паперчыць. Адвараную бульбу здрабніць у блендэры ці ў кухонным камбайне, дадаць масла сметанкавае, малако, чорны молаты перац. Грыбы нарэзаць дробна і адварыць да гатовасці. Злучыць грыбы з астатняй гароднінай. У форму для запекання выкласці палову бульбянога пюрэ. Выкласці грыбное начынне. Затым выкласці пакінутую частку пюрэ, змяшанага з дробна насечанай зелянінай. Сыр нацерці на тарцы і пасыпаць ім запяканку. Паставіць запяканку ў духоўку і запякаць на сярэднім жару на працягу 25 хвілін.
|