-яйка ці жаўток - 1 шт.,
-гарэлка - 25-30 мл,
-таматавы сок - 1 cm. лыжка,
-перац - па густу,
-соль - па густу,
-кетчуп - 1 г. лыжка,
-цытрынавы сок - 1 г. лыжка,
-зеляніна,
-цытрына - 1 долька.
Адлучыць жаўток яйка ад бялку. Усе кампаненты аустэра без жаўтка ўзбіць у шэйкеры ці міксеры, пераліць у чарку. Зверху дадаць яйка ці нерасцекшыйся жаўток, апырскаць жаўток воцатам і ўпрыгожыць кактэйль дробным лісцем пятрушкі, салеры і іншай зеляніны. Падаваць без лёду, піць адным глытком.
|