Статыстыка |
Анлайн усяго: 1 Гасцей: 1 Карыстальнікаў: 0 |
|
Ў катэгорыі матэрыялаў: 81 Паказана матэрыялаў: 1-50 |
Старонкі: 1 2 » |
Сартаваць па:
Даце ·
Назову ·
Рэйтынгу ·
Каментарам ·
Праглядам
Цыбулю дробна нарэзаць, абсмажыць на масле. Змяшаць рыс, цыбулю, дробна нарэзаную люцэрну і яйка. Сфармаваць катлеты, абкачаць у сухарах і абсмажыць на масле. Падаваць са смятанай ці таматавым соусам. |
У кіпячую падсоленую ваду закладваюць дробна нарэзаную лебяду і аўсяныя крупы, вараць кашу да гатовасці. Астуджаюць, фармуюць катлеты, смажаць. |
Мясны фарш (400 г) змяшаць з размочаным у малацэ белым хлебам (70 г), прапусціць праз мясасечку, дадаць здробнены часнык (2 зубка), |
Лісце трыпутніка прамыць, пасекчы, тушыць з малаком і маслам 10 хвілін, затым тонкім струменьчыкам, бесперапынна памешваючы, каб не ўтварылася камякоў, усыпаць манку, варыць яшчэ 10 хвілін. |
Усе інгрэдыенты старанна перамяшаць, сфармаваць катлеты, абкачаць у паніровачных сухарах і смажыць на масле. |
Перамяшаць усе інгрэдыенты. Калі прыгатаваная маса вельмі густая, дадаць трохі малака. Сфармаваць катлеты, абкачаць у хлебнай дробцы і смажыць. Падаваць з сокам цытрыны (па густу). |
Рыс адварыце да гатовасці, змяшайце з дробна нарэзаным хвашчом і яйкам, дадайце соль па густу, зрабіце катлеты, абкачайце ў сухарах, абсмажце да залацістай скарыначкі. |
Бурак натрыце на буйнай тарцы. Заліце шклянкай вады, давядзіце да кіпення, усыпце манныя крупы і варыце 15 хвілін, затым злёгку астудзіце і дадайце яйка. |
Бульбу памыць, зварыць у лупінах, астудзіць, абабраць, прапусціць праз мясарубку. Бульбяную масу змяшаць з маслам, расцёртым з жаўткамі, мукой, змельчанымі на буйной тарцы яблыкамі, содай, соллю і ўзбітымі бялкамі. |
Бульбу адварыць у падсоленай вадзе, ваду зліць. Бульбу працерці, дадаць яйкі, цёрты сыр, муку (пакінуць трохі для паніравання), перац і перамяшаць. |
У гатовае бульбянае пюрэ дадаюць дробна нарэзаную тушаную крапіву, пасераваную цыбулю, соль, спецыі, фармуюць катлеты, паніруюць ў муце і пякуць. |
Капусту дробна нарэзаць, пакласці ў рондаль, дадаць ваду, 1 сталовую лыжку расліннага алею і тушыць да паўгатоўнасці. |
Невялікія качанчыкі фенхеля разразаюць уздоўж, тушаць на патэльні ў сметанкавым масле 15-20 хвілін, соляць. |
З варанага вычышчанага бурака выдаліць сярэдзіну мякаці, пасекчы і дадаць да яе злёгку абсмажаныя моркву і цыбулю, а таксама прыпушчаную капусту. |
Вычышчаныя бурак, моркву, салеру нарэзаць кубікамі, дадаць масла, воцат, трохі вады і патушыць пад вечкам да гатовасці (25-30 хвілін.), перыядычна памешваючы іх. |
Адвараны і вычышчаны бурак нарэзаць саломкай, падсмажыць на маргарыне, дадаць пасераваную цыбулю, смятану, пасаліць і тушыць 10-15 хвілін. |
Вычышчаны бурак нацерці на тарцы з буйнымі адтулінамі ці нашаткаваць саломкай. |
Чарнасліў прамыць і адварыць у невялікай колькасці вады (10-15 хвілін). Адвар зліць, а чарнасліў дробна пасекчы, папярэдне выдаліўшы костачкі. |
Вараны вычышчаны бурак нацерці на дробнай тарцы, перамяшаць з кменам, пасаліць і дадаць расцёрты з малаком тварог. Пры жаданні можна дадаць трохі цукру. |
Для гэтага рэцэпту больш усяго падыдзе дробная бульбу з цёмна-ружовай лупінай. Бульбу дбайна вымыць шчоткай. У рондалі закіпяціць ваду, падсаліць. |
Разагрэць духоўку да 200 гр. С. Пакласці 750 г маладой бульбы ў форму для духоўкі. Разабраць цэлую галоўку часныку на долькі і змесцаваць іх паміж бульбінамі. |
Маладую бульбу аскрэбці, памыць, абсушыць, буйныя клубні разрэзаць. Бульбіну (калі дробная, то 2-3 штукі), галінку кропу, лісточак мяты і кавалачак масла пакласці на алюмініевую фольгу, пасаліць. |
Разагрэць духоўку да 160 гр. С. Нацерці долькай часныку форму для запекання, затым вышмараваць маслам. |
Абабраную бульбу надраць на тарцы, змяшаць з мукой, сыраквашай, соллю і содай і адразу ж выпячы бліны на разагрэтай патэльні, падмазанай кавалачкам сала. |
Бульбу абабраць, надраць на тарцы. Каб бульба не пацямнела, трэба спачатку сцерці па ўсёй паверхні таркі ачышчаную цыбулю. У бульбяную масу ўбіць яйка, дадаць смятану, муку, соль, усё перамяшаць. Выпякаць бліны на разагрэтай патэльні, падмазанай кавалачкам сала. |
Бататкі сварыць да мяккасці. Зліць вадзіцу, астудзіць. |
Бліны з бульбы. Лакальная назва драчы. Гатуюць з дранай ( таркаванай) на тарцы бульбы, у якую часам дадаюць муку. |
Бульбу вычышчаную нацерці на тарцы, дадаць перац, соль і ўсё старанна перамяшаць. |
Сырую бульбу дзярэм на дробнай тарцы (зрэшты, з памеркамі таркі можна імправізаваць), дадаць муку, сыраквашу, соль і старанна зьмяшаць. Бярэм патэльню, награем яе моцна, заліваем туды алей (не шкадуючы) і атрыманае цеста выкладаем на патэльню. |
Бульбачку чысцім і тром на самую дробную тарку. Пячонку здрабняем блендэрам да аднастайнага стану, дадаем цыбулю. Дадаем яйка. Добра змешваем з бульбачкай, солім па густу і кладзём адну лыжку крухмалу. |
Чысцім бульбу і здрабняем блендэрам, можна на дробную тарку, цыбулю туды ж. і выкладваем на марлю каб сцёк лішні сок (сцячы павінна каля 1 шклянкі вадкасці). |
Для пачатку натром бульбу на дробнай тарцы, у атрыманую масу дадаем 1 яйка, 2 сталовыя лыжкі мукі, трохі солі і чорнага перцу, можна яшчэ дадаць дробку соды. Старанна змешваем. З атрыманай масы на добра разагрэтым алеі абсмажваем аладкі да хрумсткай скарыначкі. |
Вычышчаную сырую бульбу нацерці на сярэдняй тарцы, адціснуць, дадаць яйкі, нацёрты на тарцы сыр, муку, соль, перац. Усё добранька вымесіць да аднастайнай масы. Паверхню сэндвічніцы вышмараваць алеем, разагрэць і выкласці бульбяную масу. Выпякаць да гатовасці. |
Нацерці сыр, бульбу, цыбулю на буйнай тарцы. Дадаць у сумесь яйка, трохі малака, соль, муку. Ўсё перамяшаць і выпякаць блінцы . |
Бульбу нацерці на дробнай тарцы, адціснуць, вадкасць зліць, дадаць яйкі, муку, нацёртыя на сярэдняй тарцы сардэлькі. Добранька перамяшаць масу. |
Бульбу пачысціць, нацерці на буйнай тарцы, дадаць цытрынавы сок і добра перамяшаць. Бульбу старанна адціснуць. Салеру пачысціць, памыць і нацерці на буйнай тарцы. |
Бульбу ачысціць, прамыць і нацерці на тарцы. Таксама паступіць і з цыбуляй. Паляндвіцу ласося нажом парэзаць на маленькія кавалачкі прыкладна па 1 см. Змяшаць у місцы бульбу, рыбу і цыбулю, дадаць яйкі, крухмал. Пасаліць і паперчыць. |
Чысцім і тром на буйнай тарцы бульбу. Солім, перчым. Тром туды ж адну цыбуліну, разбіваем два яечка. Добра змешваем. Прыгатаваць фарш ці купіць гатовы. Солім, перчым яго. Дадаем дробна нарэзаную зялёную цыбулю і зеляніну. Змешваем. |
Для падрыхтоўкі мачанкі вэнджаніну нарэзаць на невялікія кавалачкі, цыбулю пацерці на дробнай тарцы. Выкласці вэнджаніну і цыбульную масу на патэльню, падліць трохі вады, дадаць соль, перац, кмен. Тушыць каля 20 хвілін. |
Мак заліць 5 ст. л. кіпеню, перамяшаць, накрыць і пакінуць на 30 хвілін. Дадаць 1 ст. л. цукру, перамяшаць. |
Рэжам грудку невялікімі пласцінкамі, дадаем соль, спецыі і пакідаем на некалькі хвілін. Бульбу тром на тарцы прама ў ваду. Добранька прамываем - так бульба не пацямнее і будзе такой белай і залацістай, затым солім, пакідаем на некалькі хвілін і зліваем лішні сок. |
Прыгатуем начынне: для гэтага дробна нарэжам свежыя шампіньёны, адну цыбулю. Абсмажым на патэльні з мінімальнай колькасцю алею грыбы і цыбулю. Калі начынне будзе гатовае, выкладзем яго на талерку і дамо трохі астыць, затым умяшаем у яго 100 грам смятанкавага сыра. |
Спачатку абсмажваем дадатковыя інгрэдыенты, дадаткі да бульбы. Важны момант: і грыбы, і грудзінка, і цыбуля павінны быць абсмажаны да залацістай, хрумсткай скарыначкі. Для гэтага рэжам вышэйпаказаныя кампаненты кубікамі з гранню 7-8 мм. На патэльню кучай не навальваем, выкладваем у адзін пласт. |
Бульбу вычышчаную нацерці на тарцы, дадаць перац, соль і ўсё старанна перамяшаць. |
Яйкі ўзбіць з соллю, дадаць смятану, перамяшаць. Бульбу ачысціць, вымыць, нацерці на тарцы ці прапусціць праз мясасечку. Такім чынам, каўбасу (ці бекон) нарэзаць маленькімі кубікамі. Зеляніну вымыць, абсушыць і дробна пасекчы. |
Батат здрабніць на буйнай тарцы, перакласці ў вялікую міску. Дадаць цыбулю, яйкі, муку, 1 г. л. солі і 1/2 г. л. перцу. Добра перамяшаць. З атрыманага фаршу сфармаваць невялікія авальныя катлеты (павінна атрымаецца каля 12 шт.). |
Мак заліць кіпенем, накрыць вечкам і пакінуць на 30 хвілін. Калі вада цалкам убярэцца і мак набракне, дадаць 1 ст. л. цукру, перамяшаць. Сырую вычышчаную бульбу нацерці на буйнай тарцы, дадаць яйка, муку, старанна перамяшаць і пасаліць. |
Бульбу пачысціць, нацерці на буйнай тарцы, дадаць цытрынавы сок і добра перамяшаць. Бульбу старанна адціснуць. Пастарнак памыць, пачысціць і нацерці на буйнай тарцы. |
Рэцэпт дранікаў з бульбы без яйкаў практычна не адрозніваецца ад звычайнага, але ўтрымоўвае маленькую хітрасць - каб бульбяныя дранікі без яйкаў не распадаліся і былі прыгожымі, палову бульбы варта нацерці на дробнай тарцы, а палову - на буйнай. |
Дранікі можна нафаршаваць грыбамі (мясны, рыбны фарш не падыходзіць, бо гэта прадукты бялковай групы). Для гэтага падрыхтаваную бульбяную масу пакласці ў выглядзе аладак на моцна разагрэтую патэльню, пакласці на кожную фарш і зверху зачыніць бульбянай масай. Абсмажыць з усіх бакоў да з'яўлення румянай скарыначкі. |
|