Статыстыка |
Анлайн усяго: 1 Гасцей: 1 Карыстальнікаў: 0 |
|
Ў катэгорыі матэрыялаў: 120 Паказана матэрыялаў: 1-50 |
Старонкі: 1 2 3 » |
Сартаваць па:
Даце ·
Назову ·
Рэйтынгу ·
Каментарам ·
Праглядам
Спосаб ужывання: Віно (3 літра) выліць у эмаляваны посуд, дадаць пакет з рэзкімі затаўкамі, цукар па густу. Грэць памешваючы драўлянай лыжкай, але не даводзіць да кіпення. |
Спосаб ужывання: Цудоўная сумесь рэзкіх затавак, якая надае прыемны густ і водар любым стравам з бульбы. |
Спосаб ужывання: Класічная універсальная прыправа, прызначаная для падрыхтоўкі разнастайных страў з мяса, рыбы, птушкі, гародніны, яйкаў, грыбоў, а гэтак жа салат, супоў і соусаў. |
Гэта сумесь травы шырока распаўсюджана ў свеце. А прыйшла яна, як відаць з назвы, з Праванса, Францыя. Праванс, у прыватнасці, знакаміты сваімі лавандавымі палямі. |
(добрыя якасці, умерана пякучы, цёмны) |
(добрыя якасці, умерана пякучы, светлы) |
Спелыя, але цвёрдыя мясістыя плады перцу чысцяць ад насення, прапускаюць праз мясасечку, дадаюць соль, змешваюць і кладуць у слоікі. |
Апроч чатырох асноўных рэзкіх затавак у яго ўваходзяць: |
Нагрэць алей, абсмажыць пад вечкам насенне гарчыцы, дадаць усе астатнія кампаненты. |
Вымытыя карані хрэна нагабляваць, высушыць у печы ці духоўцы, размалоць у млыне для спецый ці здрабніць у ступцы. Захоўваць у зачыненым посудзе. |
Маладое лісце стрэлкі звычайнай добра высушыць (лепш у нежаркай духавой шафе), стаўчы, |
Лісце крапівы сушыце ў добра праветрываючым памяшканні. Крапіва лічыцца высушанай, калі цэнтральныя жылкі ліста ломяцца з трэскам. |
Гэта сумесь спецый выдатна падыходзіць для гародніны, запечанай на барбекю - паспрабуйце пасыпаць ёй катахі кукурузы ці парэжце напалову салодкую бульбу і абшмаруйце сумессю зрэз, папырскайце алеем і запякайце на барбекю, абсмажвайце ці запякайце. |
(для курыных булёнаў, абмешвання адварной і тушанай курыцы, куранятаў, індычкі): |
Свежы малады кроп перабраць, прамыць, падвесіць для прасушкі. Затым адрэзаць і выдаліць грубыя і тоўстыя хвосцікі і сцеблы, разрэзаць на кавалачкі даўжынёй 0,5-1см, |
Свежы малады кроп перабраць, прамыць, не падсушваючы, разрэзаць на кавалачкі даўжынёй 0,5-1 см. На дно слоікаў насыпаць пласт солі, укладваць кроп, перасыпаючы соллю і ўтрамбоўваючы. Напоўненыя слоікі прычыніць поліэтыленавай плёнкай ці пергаментнай паперай, вытрымаць пры пакаёвай тэмпературы 2 дні. |
Свежы малады кроп перабраць, прамыць, падвесіць для прасушкі. Затым адрэзаць і выдаліць грубыя і тоўстыя хвосцікі і сцеблы, разрэзаць на кавалачкі даўжынёй 0,5-1 см, выкласці на белую чыстую паперу, сушыць у цені на працягу дня, варушачы пласт праз кожныя 30 хвілін. |
Усе кампаненты бяруць у роўных частках, толькі карыцу можна ў падвойнай колькасці. |
Здрабніце гваздзіку разам з лаўровым лістом. Злучыце сумесь з соллю, чорным перцам, карыцай, мушкатовым арэхам, дадайце перац чылі, цім’ян і базілік. |
Перамяшаць, прасушыць у слаба нагрэтай духоўцы ці на сонцы. Захоўваць у слоіках ці бутэльках. |
Слоўнік "Larouse Gastronomique" раіць для яе падрыхтоўкі размалоць і змяшаць усе затаўкі. |
Для гэтых сумесяў характэрна наяўнасць вялікай долі (да 70-80%) кменападобных рэзкіх затавак (ажгон, каляндра, кмен). |
Вазьміце тыя ж інгрэдыенты, што і для чырвонага парашка кары, з той толькі розніцай, што замест сушонага чырвонага - свежы зялёны струкавы перац. |
У салодкія стравы кладуцца: |
- Да смажанай рыбы варта дадаваць любы молаты перац, хрэн, шалвею. |
Ў Мемфісе і наваколлях вельмі папулярныя сухія марынады з утрыманнем спецый, якія надаюць "вэнджаны" прысмак (папрыка, чылі) |
Добра ўсё змяшаць і пакласці ў шкляны слоік. Слоік захоўваць у прахалодным, цёмным месцы, можна ў маразілцы |
Заправа Пяць спецый - духмяная заправа са складаным смакавым адценнем, традыцыйная ў кітайскай кухні. Яна шырока выкарыстоўваецца пры падрыхтоўцы мяса, птушкі, у марынадах і соусах. Дадае адмысловы густ і водар ежы. |
Ужываецца пры падрыхтоўцы мяса, якое шаруецца сумессю да пачатку апрацоўкі. Таксама выкарыстоўваецца ў супах і гарнірах, але дадаецца ў канцы падрыхтоўкі. |
Змяшаць усе інгрэдыенты. Захоўваць у герметычна зачыненым кантэйнеры. |
Зрабіць з кавалка мяса духмяны і незвычайны нічога не стоіць! Проста перад тым, як рыхтаваць, трэба добра нацерці яго гэтай сумессю. |
Перад нізаннем на шампур мяса, пасыпаць кавалачкі мяса заправай, далей рыхтаваць звычайным спосабам. |
Ужываецца ў якасці дадатку да соусу для спагецці ў канцы кулінарнай апрацоўкі. |
Сырыя ўжо нарэзаныя на порцыі кавалкі рыбы нацерці заправай і скласці на 15-20 хвілін, і затым пачынаць рыхтаваць. |
Гэта сумесь сушонай травы, гародніны і спецый універсальная. Ёю можна пасыпаць ужо гатовую пасту, дадаваць у соус для пасты, запраўкі для салат і марынады, выкарыстоўваць пры падрыхтоўцы піцы, факаччы, духмянага зерня і булачак. |
Найболей характэрнай рысай еўрапейскіх сумесяў рэзкіх затавак з'яўляецца іх строга абумоўлены дыяпазон ужывання. |
|