
На 6 ст л:
-1 г. л сушонага арэгано (мацярдушка)
-1 дробка шафрана
-15 г сушонага чылі (чыпотле, кашміры), парэзанага на маленькія кавалачкі
-1 ст. л молатага ямайскага перцу
-4 ст. л вэнджанай папрыкі
-4 ст. л карычневага цукру
-1 ст. л буйнай солі
-1 г. л гарошкаў белага перцу
Гэта сумесь спецый выдатна падыходзіць для гародніны, запечанай на барбекю - паспрабуйце пасыпаць ёй катахі кукурузы ці парэжце напалову салодкую бульбу і абшмаруйце сумессю зрэз, папырскайце алеем і запякайце на барбекю, абсмажвайце ці запякайце. Спатрэбіцца 2-3 ст. л сумясі на 500 г гародніны.
1. Пакласці арэгано, шафран і чылі ў сухую патэльню на сярэднім агні і падсмажыць. Не дайце спецыям падгарэць, проста падагрэйце, каб яны сталі духмяней.
2. Астудзіць, затым пакласці разам з астатнімі спецыямі, соллю і паловай цукру ў ступку, або ў электрычную кавамолку для спецый, і размалоць, або расцерці ў парашок. Дадаць пакінуты цукар. Захоўваць у слоіку з закручваючымся вечкам
|