Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Спецыі і духмяныя травы

    МЕКСІКАНСКАЯ СУМЕСЬ

    На 6 ст л:

     

    -1 г. л сушонага арэгано (мацярдушка)

    -1 дробка шафрана

    -15 г сушонага чылі (чыпотле, кашміры), парэзанага на маленькія кавалачкі

    -1 ст. л молатага ямайскага перцу

    -4 ст. л вэнджанай папрыкі

    -4 ст. л карычневага цукру

    -1 ст. л буйнай солі

    -1 г. л гарошкаў белага перцу

     

    Гэта сумесь спецый выдатна падыходзіць для гародніны, запечанай на барбекю - паспрабуйце пасыпаць ёй катахі кукурузы ці парэжце напалову салодкую бульбу і абшмаруйце сумессю зрэз, папырскайце алеем і запякайце на барбекю, абсмажвайце ці запякайце. Спатрэбіцца 2-3 ст. л сумясі на 500 г гародніны.

     

    1. Пакласці арэгано, шафран і чылі ў сухую патэльню на сярэднім агні і падсмажыць. Не дайце спецыям падгарэць, проста падагрэйце, каб яны сталі духмяней.

     

    2. Астудзіць, затым пакласці разам з астатнімі спецыямі, соллю і паловай цукру ў ступку, або ў электрычную кавамолку для спецый, і размалоць, або расцерці ў парашок. Дадаць пакінуты цукар. Захоўваць у слоіку з закручваючымся вечкам

    Катэгорыя: Спецыі і духмяныя травы | Дабавіў: wawkalaki (02.07.2014)
    Праглядаў: 305 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar