Статыстыка |
Анлайн усяго: 1 Гасцей: 1 Карыстальнікаў: 0 |
|
Ў катэгорыі матэрыялаў: 26 Паказана матэрыялаў: 1-26 |
|
Сартаваць па:
Даце ·
Назову ·
Рэйтынгу ·
Каментарам ·
Праглядам
Крэветкі вымыць і абсушыць. Дробна пасекчы 1 зубчык часныку. Перамяшаць крэветкі з часныком, аліўкавым алееам і даць трохі пастаяць. |
Нагрэць грыль да сярэдняй тэмпературы. Злёгку вышмараваць гарачую рашотку аліўкавым алеем. У невялікай місцы змяшаць мёд і апельсінавы сок. |
Разагрэйце духоўку ці грыль да сярэдняй тэмпературы. У вялікай місцы перамяшайце крэветкі і спецыі. Наніжыце закрашаныя спецыямі крэветкі і гародніну на шампуры ці драўляныя шпажкі (апошнія трэба папярэдне вымачыць у вадзе на працягу 5-30 хвілін). |
Узяць тузін вустрыц, раскрыць ракавіны, зняць дробную створку і хораша выкласці на талерку. Гарніраваць салатай з марской капусты, багавіння. На далікатнае, востра-рэзкае мяса вустрыц выціснуць 5-6 капель цытрыны. Падаваць на стол. |
Выняць вустрыцы з ракавін і прыпусціць з даданнем сланечнікавага алею і цытрынавай кіслаты, потым астудзіць. |
Вымытыя ракавіны раскрыць так, каб вустрыца засталася ў глыбокай створцы ракавіны, пасыпаць соллю і цёртым сырам, апырскаць сметанкавым маслам, пакласці на патэльню і запекчы да гатовасці ў смажыльнай шафе. |
Раскрыць ракавіны, выняць вустрыцы і пакласці іх у посуд, дадаць сметанкавае масла, цытрынавую кіслату, соль і прыпусціць. |
Ў посуд пакласці падрыхтаваныя вустрыцы, наліць гатовы булён і давесці да кіпення, пасля чаго зняць пену, уліць струменьчыкам узбітае яйка, кунжутны алей. |
Хлебную лустачку (без скарынкі) падсмажыць з аднаго боку ў палове масла. Непадсмажаны бок нашмараваць астатнім маслам. |
Выпекчы з пластавага цеста карзіначкі. Выняць вустрыцы з ракавін і разам з вадкасцю пакласці ў сатэйнік, дадаць белае віно, сметанкавае масла, нарэзаныя і прыпушчаныя баравікі і кавалачкі крабаў і прыпусціць. |
Узяць 50 вустрыц, адлучыць ад ракавін і разам з іх вадой паставіць на агонь. |
Для такога соусу звычайна патрабуецца 3-4 вустрыцы на 1 порцыю. Пасераваць вустрыц ва ўласным соку, затым выкласці іх на талерку і паліць соусам "бешамель", прыгатаваным на сліўках, ці соусам "парыз’ен" з рыбным экстрактам. |
Вустрыцы ачысціць ад ракавін, мякаць бланшаваць некалькі секунд, працадзіць, злучыць з белым соусам (гл.), прыгатаваным асобна, дадаць трохі соку цытрыны. |
Свежых вустрыц у ракавінах (з разліку 4 вустрыцы на чалавека; калі ракавіна адкрыта, то яе трэба выкінуць), добра вымыць у халоднай вадзе. |
Ў маленькім рондалі перамяшаць хлебныя дробкі з пеканамі. Вустрыцы абсушыць на папяровым ручніку, абкачаць спачатку ў яечнай сумесі з мукой, затым у хлебных дробках з пеканамі, пакласці на васковую паперу, накрыць і астудзіць. |
Растапіць сметанкавае масла ў форме для запяканак, пакласці ў яе 4 лыжкі паніровачных сухароў і пачакаць, пакуль яны ўбяруць масла. Разраўняць і пакласці зверху вустрыц, вынятых з ракавін, папярэдне зліўшы вадкасць. |
Вустрыц выняць з вады, абкачаць у муце, намачыць ва ўзбітых бялках і смажыць у фрыцюры, дадаўшы канцэнтрат і соль, датуль, пакуль яны не набудуць карычневай афарбоўкі, а затым адкінуць і паскладаць у выглядзе горкі на талерку. |
Ракавіны вустрыц прамыць у падсоленай вадзе, акуратна выняць з іх вустрыцы, пакласці ў сатэйнік, дадаць трохі булёна, сметанкавае масла, цытрынавы сок і прыпусціць. |
Мякаць вустрыц, пакласці ў неглыбокі рондаль, дадаць трохі вады, масла, соку, адціснутага з цытрыны, і прыпусціць. |
Старанна прамыць вустрыц, заліць вадой, дадаць цыбулю, духмяны перац, соль і цытрынавы сок. Паставіць рондаль на агонь, павольна давесці да кіпення і выключыць пліту. Накрыць вечкам і пакінуць на 5-7 хвілін. |
Моркву нацерці, часнык дробна парэзаць. Парэзаць васьмінога на невялікія кавалкі. Затым трохі падсмажыць цыбулю і часнык у масле. Дадаць кавалкі васьмінога і іншыя інгрэдыенты. |
Страва з сушонага мяса, разрэзанага на кавалачкі рознай формы. З даўніх пор у Карэі пхо падаюць у будні і ў святы ў форме кветак ці птушак. Пхо з васьмінога разам з іншымі пхо ўжываецца як закуска да піва ці гарэлкі. |
Мяса васьмінога памыць, злёгку адбіць малаточкам, нарэзаць на кавалкі, адварыць, дастаць шумоўкай і абсушыць. |
Выняць з васьмінога рот, заднепраходную адтуліну і вочы, карыстаючыся нажніцамі. Растрыбушыць яго, выняць торбу і плёнкі. Не пратыкнуць чарнільны мяшок. |
Васьміногаў ачысціць - выдаліць галаву, дзюбу і г. д. Тулава вытрыбушыць. |
Васьмінога разрабіць, апарыць, акунаючы ў кіпячую ваду. Зняць скуру са шчупальцаў. |
|