(старадаўні рэцэпт)
Узяць 50 вустрыц, адлучыць ад ракавін і разам з іх вадой паставіць на агонь. Перад закіпаннем шумоўкай выняць вустрыц, ваду працадзіць праз сурвэтку, злучыць з 2 шклянкамі (400 мл) асноўнага белага рыбнага соусу, уварыць да патрэбнай гушчыні. Злучыць з льезонам з 2 сырых жаўткоў і 100 г слівак. Працадзіць. За 15 хвілін да падачы да стала ў вельмі гарачы соус пакласці вычышчаныя вустрыцы (выкарыстоўваецца толькі тоўстая частка вустрыцы, а цёмны абадок выдаляецца), кавалак сметанкавага масла, трохі працэджанага мяснога соку (ад смажання мяса), трохі насечанай бланшаванай пятрушкі, сок цытрыны, перац, крышачку мушкатавых кветак. Да падачы трымаць на пару пад вечкам
|