| Статыстыка |
Анлайн усяго: 1 Гасцей: 1 Карыстальнікаў: 0 |
|
Ў катэгорыі матэрыялаў: 358 Паказана матэрыялаў: 1-50 |
Старонкі: 1 2 3 ... 7 8 » |
Сартаваць па:
Даце ·
Назову ·
Рэйтынгу ·
Каментарам ·
Праглядам
Размяшаўшы ў шклянцы цёплай вады 20 г дрожджаў, замясіўшы на гэтым вадкую рошчыну з 1 шкл. мукі, даць ёй добра падняцца, а калі яна паднімецца, то кладуць у яе 1 ст.л. цукру і 1/2 г.л. солі, узбіваюць мешалкай не меней 15 хвілін, пасля гэтага ставяць яе ў цёплае месца і даюць ёй узысці другі раз - рошчына гатовая.
|
З 1 шклянкі мукі, малака і дрожджаў замешваюць рошчыну, ставяць яе ў цёплае месца для ўздыму ў 2 разы.
|
Замясіць цеста і паставіць у цёплае месца для ўздыму. Яблыкі ачысціць, нарэзаць тонкімі лустачкамі і перад выпечкай пакласці ў гатовае падняўшаеся цеста, перамяшаць.
|
Цукар, соль, жаўток і дрожджы расцерці з невялікай колькасцю малака, затым дадаць астатняе малако і прасеяную муку.
|
Муку прасеяць. Ваду (ці малако) трохі падагрэць, у невялікай яе частцы (прыкладна ў 1 шклянцы) развесці дрожджы. У эмаляваны рондаль ці глыбокую міску насыпаць 1,5 шклянкі мукі, ўліць ваду (малако) з разведзенымі ў ёй дрожджамі і старанна размяшаць, каб не было камячкоў.
|
Прыгатаваць цеста безапарным спосабам. Для гэтага падагрэць малако да 300 С, развесці ў ім дрожджы, дадаць цукар, яйкі, соль, муку.
|
Яйкі злёгку ўзбіваем з цукрам, дадаем кефір. У яблыкаў выдаляем асяродак і шаруем іх на буйнай тарцы. Яблыкі высыпаем у кефірна-яечную сумесь, змешваем.
|
Яблыкі (лепш кіслыя) ачысціце ад скуры, выдаліце асяродак, нарэжце яблыкі папярок на круглыя лустачкі, засыпце іх цукрам і пастаўце ў халадзільнік на 1-2 гадзіны.
|
Ў цёплай вадзе развесці дрожджы, дадаць соль, цукар, цэдру цытрыны, размяшаць. Усыпаць муку і, замясіўшы цеста, паставіць яго падыходзіць.
|
Дрожджы развесці цёплым малаком, усыпаць прасеяную муку і перамяшаць. Накрыць ручніком і паставіць у цёплае месца.
|
Разводзім дрожджы, соль, цукар у ледзь летнім кефіры. Яблыкі чысцім ад лупіны, рэжам на маленькія кубікі і дадаем іх у кефір.
|
Яйкі ўзбіць, злучыць з кефірам ці сыроваткай, дадаць соль, цукар, муку і замясіць пышнае, лёгкае, паўгустое цеста.
|
У цёплым малацэ ці цёплай вадзе развесці дрожджы, дадаць масла, яйкі, цукар, соль і, старанна вымешваючы, паступова ўсыпаць муку, пасля чаго посуд з цестам накрыць ручніком і паставіць у цёплае месца для ўздыму.
|
Расцерці яйкі з 1/2 кубкам цукру, змяшаць з расцёртым дабяла чухонскім маслам, 1,5 шклянкай малака і такой жа колькасцю мукі каб выйшла вадкае цеста.
|
Цеста прыгатаваць, дадаць у яго разынкі. Лыжкай наліць цеста на гарачую патэльню, змазаную маргарынам, па-над цестам пакласці лустачкі яблыкаў.
|
У цёплай вадзе ці малацэ раствараюць цукар, соль, дрожджы, дадаюць муку і яйкі, цеста змешваюць, пакідаюць у цёплым месцы на 3-4 гадзіны.
|
Цукар, соль, жаўток і дрожджы расцерці з невялікай колькасцю малака, затым дадаць астатняе малако і прасеяную муку.
|
З адной шклянкі мукі, малака і дрожджаў замешваюць рошчыну, ставяць яе ў цёплае месца для павелічэння ў 2 разы.
|
Яблыкі ачысціць ад насення, парэзаць (можна не занадта дробна). У глыбокую патэльню наліць алей і высыпаць туды парэзаныя яблыкі, патушыць іх пад вечкам памешваючы да утварэння аднастайнай масы.
|
У цёплай вадзе ці малацэ раствараюць цукар, соль, дрожджы, дадаюць муку і яйкі, цеста змешваюць, пакідаюць у цёплым месцы на 3-4 гадзіны.
|
Яблыкі нацерці на тарцы. Убіць яйкі, пасаліць, дадаць цукар, кефір (калі нацёртая садавіна не дала шмат вільгаці, колькасць кефіру павялічыць!), муку і пекарскі парашок.
|
Кефір выліваем у рондальчык. Разбіваем у яго яйка, выкладваем цукровы пясок, соду і змешваем. Затым падсыпаем муку, цеста павінна па кансістэнцыі быць трохі вадчэй чым густая смятана.
|
У цёплай вадзе ці малацэ растварыць цукар, соль, дрожджы, дадаць муку і яйка, замясіць цеста і пакінуць у цёплым месцы на 3-4 гадзіны. Падчас закісання цеста абкамячыць.
|
Яблыкі (разам са скуркай) змяльчыць на буйной тарцы, дадаць яйка, цукар, кіслае малако, соду, муку, добра вымешаць.
|
Шынкі нарэжце кубікамі, пакладзіце ў друшляк і, апусціўшы ў падсоленую кіпячую ваду, патрымайце 5 хвілін.
|
Шынкі ачысціце, затым натрыце на дробнай тарцы, дадайце муку, зеляніну, соль, яйкі, дробна нарэзаны перац і куркуму, перамяшайце.
|
Шынкі ачысціце ад скуркі і насення, нарэжце кавалачкамі адвольнай формы і прыпусціце ва ўласным соку пры зачыненым вечку.
|
Ачысціць шынкі ад скуркі, выдаліць асяродак і насенне, нарэзаць на кавалкі і прапусціць праз мясасечку. Дадаць да кабачковай масы муку, расцёртыя з соллю жаўткі і добра перамяшаць.
|
Муку прасеяць у міску, дадаць соду, соль, цукар, перамяшаць.
|
Шынкі прамыць, ачысціць, нацерці на тарцы (калі шынкі перараслі, асяродак не выкарыстоўвайце!).
|
Вычышчаныя ад скуркі шынкі нарэзаць кавалачкамі, папярэдне выдаліўшы асяродак з насеннем.
|
Усё перамяшаць і смажыць на патэльні.
|
Шынкі вымыць, ачысціць, разрэзаць напалову і выдаліць насенне.
|
2 шынка невялікіх памераў чысцім ад лупіны і націраем на буйнай тарцы.
|
У працёртае гарачае пюрэ (з 1 кг шынкоў) пакласці 3 сталовыя лыжкі масла, размяшаць і астудзіць.
|
Свежыя шынкі нарэзаць долькамі і сварыць у невялікай колькасці кіпеню, затым прапусціць праз мясасечку ці працерці скрозь сіта.
|
Шынок нацерці на тарцы. Убіць яйкі, пасаліць, дадаць цукар, кефір (калі нацёртая гародніна не дала шмат вільгаці, колькасць кефіру павялічыць!), муку і пекарскі парашок.
|
Насекчы шынкі на мясасечцы ці ў камбайне, дадаць усё астатняе, акрамя алея, атрымліваецца не вельмі сімпатычная з выгляду вадкаватая маса.
|
Расцерці яйкі з цукрам, малако і муку, збіць цеста да гушчыні смятаны.
|
Цеста для іх рыхтуюць гусцейшае, чым для бліноў. У іх дадаюць гародніну, садавіну, арэхі, сыр.
|
Развесці дрожджы ў цёплым малацэ, усыпаць муку і вымесіць.
|
У невялікі рондаль разбіць яйка, дадаць малако (кефір), муку, соды на кончыку нажа, цукар і сланечнікавы алей і ўсё перамяшаць з дапамогай міксера да утварэння аднастайнай масы. Пакінуць на 10-15 хвілін.
|
Муку прасеяць. Малако трохі падагрэць і развесці ў ім дрожджы.
|
Змешваю муку c цукрам, cодай, затым дадаю яйкі, малако. Цеcта павінна атрымацца як гуcтая cмятана. У cамым канцы дабаўляю вішню.
|
З мукі, малака і дрожджаў замешваюць цеста, пакрываюць яго сурвэткай і ставяць у цёплае месца для ўздыму. У падняўшаеся цеста дадаюць яечны парашок, соль, цукар, 1 гарбатную лыжку масла.
|
Вадкасць уліць у муку, дадаць соль, цукар, соду, яечныя жаўткі. Усё размяшаць. Яечныя бялкі ўзбіць у густую пену і асцярожна ўмяшаць у цеста.
|
Замесіць цеста з 3 шклянак цёплай вады, 4,25 шклянкі мукі, гэта значыць 1,5 фунта, і 2 залатнікоў сухіх дрожджаў,
|
Яйкі, цукар, соль узбіць венцам ці ў міксеры, у масу дадаць кефір, муку, алей і замясіць цеста.
|
Прыгатаваць апарнае дражджавое цеста. Спачатку развесці дрожджы ў цёплым малацэ (прыкладна 1\3 шклянкі), даць ім падысці, дадаць астатняе малако, усыпаць палову нормы мукі і вымесіць цеста.
|
Муку прасеяць. Малако трохі падагрэць і развесці ў ім дрожджы. У рондаль насыпаць 1,5 шклянкі мукі, дадаць трохі цёплага малака і старанна размяшаць, каб не было камячкоў.
|
|