
(Руская кухня)
-мука -1 шкл.,
-дрожджы -20 г,
-цукар -1 ст.л.,
-масла -колькі запатрабуецца.
Размяшаўшы ў шклянцы цёплай вады 20 г дрожджаў, замясіўшы на
гэтым вадкую рошчыну з 1 шкл. мукі, даць ёй добра падняцца, а калі
яна паднімецца, то кладуць у яе 1 ст.л. цукру і 1/2 г.л. солі, узбіваюць
мешалкай не меней 15 хвілін, пасля гэтага ставяць яе ў цёплае месца
і даюць ёй узысці другі раз - рошчына гатовая. Смажаць аладкі так:
алей наліваюць у рондаль і награваюць яго як фрыцюр, узяўшы лыжку
і акунуўшы яе ў халодную ваду, бяруць цеста і адразу ўліваюць у
кіпячы алей. Аладкі толькі тады і добрыя, калі добрая рошчына, г. зн.
калі яна недастаткова густая і недастаткова жыдкая. Трэба памятаць,
што да гэтай рошчыны ніколі не варта дадаваць муку, і каб паправіць
яе колькі-небудзь, трэба добра яе выбіць.

|