Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Дзічына

    Ў катэгорыі матэрыялаў: 46
    Паказана матэрыялаў: 1-46

    Сартаваць па: Даце · Назову · Рэйтынгу · Каментарам · Праглядам

    Мяса і цыбулю парэзаць, абсмажыць у масле на працягу 10-12 хвілін.

    Дзічына | Просмотров: 306 | Добавил: wawkalaki | Дата: 12.08.2016 | Комментарии (0)

    З мякаці рыхтуюць фарш, куды дадаюць свіное сала ці тлустую свініну.

    Дзічына | Просмотров: 326 | Добавил: wawkalaki | Дата: 12.08.2016 | Комментарии (0)

    Лусты мякаці з задняй ці спінна-паяснічнай часткі (ласёў, аленяў, кабаноў) таўшчынёй каля 1 см і даўжынёй 3-4 см, добра адбіваюць кухонным малатком для размякчэння, соляць і смажаць на патэльні на масле з цыбуляй, потым з памідорамі і лустачкамі салёных агуркоў.

    Дзічына | Просмотров: 287 | Добавил: wawkalaki | Дата: 12.08.2016 | Комментарии (0)

    Апрацаванае мяса зніміце з костак, нарэжце кавалкамі сярэдняй велічыні і адбіце малаточкам.

    Дзічына | Просмотров: 246 | Добавил: wawkalaki | Дата: 12.08.2016 | Комментарии (0)

    Вытрыбушанага праз шыю і вымытага гусака замачыць на ноч у марынадзе.

    Дзічына | Просмотров: 280 | Добавил: wawkalaki | Дата: 12.08.2016 | Комментарии (0)

    Птушак аскубайце, замест абпальвання пакінутыя пёры і пух зачысціце кавалкам сала, загорнутым у палатняную тканіну.

    Дзічына | Просмотров: 365 | Добавил: wawkalaki | Дата: 27.12.2014 | Комментарии (0)

    Падрыхтаваную дзічыну злёгку пасаліць, пакласці ў разагрэты з маслам неглыбокі рондаль ці на патэльню і абсмажыць з усіх бакоў да утварэння румянай скарыначкі;

    Дзічына | Просмотров: 339 | Добавил: wawkalaki | Дата: 27.12.2014 | Комментарии (0)

    Пры трыбушэнні бакаса з трыбухоў выдаліць толькі страўнік і валлё, а прамытыя кішкі і пячонку дробна насекчы на дошцы нажом так, каб атрымалася маса, падобная ікры.

    Дзічына | Просмотров: 262 | Добавил: wawkalaki | Дата: 27.12.2014 | Комментарии (0)

    Выняўшы з бакасаў трыбухі, разрэж кожнага на 4 часці, а трыбухі пакуль пакінь.

    Дзічына | Просмотров: 334 | Добавил: wawkalaki | Дата: 27.12.2014 | Комментарии (0)

    Ачысціць, вытрыбушыць, сасмажыць на ражне ці ў рондалі ў печы з 2-3 лыжкамі масла.

    Дзічына | Просмотров: 311 | Добавил: wawkalaki | Дата: 27.12.2014 | Комментарии (0)

    Вытрыбушыць і прамыць тушкі бакасаў. Пасаліць з усіх бакоў, пасыпаць чорным перцам і паставіць у духоўку, паліць 4-5 ст. лыжкамі растопленага масла.

    Дзічына | Просмотров: 296 | Добавил: wawkalaki | Дата: 27.12.2014 | Комментарии (0)

    Бакасаў не трэба трыбушыць, а толькі ачысціць ад пёраў, вымыць, пасаліць, абкласці 1/4 ф. сала, тонкімі лустачкамі нарэзанага, абвязаць папераю, нашмараванаю лыжкаю масла, перавязаць моцнымі ніткамі, смажыць на ражне.

    Дзічына | Просмотров: 338 | Добавил: wawkalaki | Дата: 27.12.2014 | Комментарии (0)

    Бакасы павінны некалькі дзён адлежацца. Затым іх абскубаюць, вочы вымаюць, пух смоляць і трыбушаць.

    Дзічына | Просмотров: 319 | Добавил: wawkalaki | Дата: 27.12.2014 | Комментарии (0)

    (Балгарская кухня)

    Падрыхтаваныя і прамытыя тушкі бакасаў пасаліць, надзець на ражон і смажыць над распаленымі вуглямі, змазваючы сумессю з тамат-пюрэ, віна і тлушчу. Падаць з лустачкамі цытрыны.

    Дзічына | Просмотров: 340 | Добавил: wawkalaki | Дата: 27.12.2014 | Комментарии (0)

    Апрацаваныя тушкі рабчыкаў і бакасаў прамыць і падзяліць кожную напалову.

    Дзічына | Просмотров: 290 | Добавил: wawkalaki | Дата: 27.12.2014 | Комментарии (0)

    Гэту дзічыну рэкамендуецца рыхтаваць невытрыбушанай. Птушак абскубаюць, замест абпальвання пакінутыя пёры і пух чысцяць кавалкам сала, загорнутым у палатняную тканіну.

    Дзічына | Просмотров: 342 | Добавил: wawkalaki | Дата: 27.12.2014 | Комментарии (0)

    6 вычышчаных і вытрыбушаных бакасаў сасмажыць на ражне, паліваючы маслам, ці ў рондалі.

    Дзічына | Просмотров: 330 | Добавил: wawkalaki | Дата: 27.12.2014 | Комментарии (0)

    Падрыхтаваныя тушкі бакасаў заліце 3 л халоднай вады з воцатам.

    Дзічына | Просмотров: 332 | Добавил: wawkalaki | Дата: 27.12.2014 | Комментарии (0)

    Апрацаваную тушку гусака пакласці ў гусятніцу разам з дробна нарэзанымі цыбуляй і карэннямі, дадаўшы соль, перац і чабор, алей (100 мл) і трохі булёна ці вады.

    Дзічына | Просмотров: 293 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.12.2014 | Комментарии (0)

    Рыхтуюць з паяснічнай часткі аленевых туш - сядла з унутранай і вонкавай выразкамі. Зрэзаць з кавалка лішні тлушч, абмыць мяса, абцерці ручніком, абвязаць аборкай ці моцнымі ніткамі, нацерці соллю з усіх бакоў, адразу пакласці на бляху тоўстым бокам уніз, абліць падрумяненым (загартаваным) маслам, падліць шклянку гарачай вады і паставіць у вельмі гарачую печ, каб мяса адразу падрумянілася, але не падгарэла.

    Дзічына | Просмотров: 265 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.07.2014 | Комментарии (0)

    Злучыце інгрэдыенты, акрамя курапатак, і здрабніце іх у аднастайную масу.

    Дзічына | Просмотров: 250 | Добавил: wawkalaki | Дата: 12.07.2014 | Комментарии (0)

    Ножкі фазана натрыце соллю, перцам, чаборам, злёгку абсмажце на частцы масла.

    Дзічына | Просмотров: 273 | Добавил: wawkalaki | Дата: 12.07.2014 | Комментарии (0)

    Шпік нарэжце лустачкамі. Тушкі перапёлак натрыце соллю і перцам, абгарніце лустачкамі сала і абсмажце.

    Дзічына | Просмотров: 253 | Добавил: wawkalaki | Дата: 12.07.2014 | Комментарии (0)

    Злучыце ром, мёд, соус чылі, соль, перац, перамяшайце да атрымання аднастайнай масы.

    Дзічына | Просмотров: 267 | Добавил: wawkalaki | Дата: 12.07.2014 | Комментарии (0)

    1. Для марынаду алей змяшайце з папрыкай, імбірам, соллю.

    2. Паляндвіцу фазана вышмаруйце марынадам, вытрымайце ў халадзільніку 2-3 гадзіны. Абсмажце на грылі да гатовасці.

    Дзічына | Просмотров: 251 | Добавил: wawkalaki | Дата: 12.07.2014 | Комментарии (0)

    Перапёлак вымыйце, абсушыце і натрыце знутры соллю і перцам. Лісце базіліка нарэжце палоскамі. Печань нарэжце кубікамі, абсмажце на сметанкавым масле, пасаліце, паперчыце, уліце 1 ст. лыжку віна і выгравайце 5 хвілін.

    Дзічына | Просмотров: 240 | Добавил: wawkalaki | Дата: 12.07.2014 | Комментарии (0)

    З мякаці рыхтуюць фарш, куды дадаюць свіное сала ці тлустую свініну. Прапускаюць праз мясасечку сырую бульбіну, якая павінна ўвабраць тлушч і надаць катлетам пышнасць.

    Дзічына | Просмотров: 227 | Добавил: wawkalaki | Дата: 12.07.2014 | Комментарии (0)

    Вымачыць галаву на працягу некалькіх гадзінаў, заліць кіпнем, пачысціць, выняць язык, завязаць у сурвэтку і варыць у вадзе з воцатам, соллю, карэннем, цыбуляй і часнаком. Калі зварыцца, падаваць цёплай з хрэнам або ягадным соусам.

    Дзічына | Просмотров: 265 | Добавил: wawkalaki | Дата: 12.07.2014 | Комментарии (0)

    Мяса і цыбулю парэзаць, абсмажыць у масле на працягу 10-12 хвілін. Перац ачысціць, парэзаць, з персікаў зняць скурку, выдаліць костачкі, пакласці ўсё ў мяса, дадаць чарнасліў, пасаліць, пасыпаць пералічанымі спецыямі, абсмажыць на працягу 5-7 хвілін.

    Дзічына | Просмотров: 224 | Добавил: wawkalaki | Дата: 12.07.2014 | Комментарии (0)

    Мяса чысцяць, мыюць і апускаюць на 3-4 сутак у марынад. Затым кіпяцяць 0,5 гадзіны. Дробна рэжуць сала, растопліваюць на патэльні ці ў качачніцы, змяшчаюць туды марынаваную паляндвіцу і абсмажваюць яго на ўмераным агні, пакуль мяса не набудзе залацісты колер.

    Дзічына | Просмотров: 229 | Добавил: wawkalaki | Дата: 12.07.2014 | Комментарии (0)

    Алей змяшайце з канцэнтратам. Тушкі курапатак вышмаруйце маянэзам, затым атрыманай сумессю, лапкі і крылы перавяжыце шпагатам.

    Дзічына | Просмотров: 244 | Добавил: wawkalaki | Дата: 12.07.2014 | Комментарии (0)

    Лусты мякаці з задняй ці спінна-паяснічнай часткі (ласёў, аленяў, кабаноў) таўшчынёй каля 1 см і даўжынёй 3-4 см, добра адбіваюць кухонным малатком для размякчэння,

    Дзічына | Просмотров: 253 | Добавил: wawkalaki | Дата: 12.07.2014 | Комментарии (0)

    Ад іншых жывёл сайгак адрозніваецца характэрным будынкам галавы: нос сайгака рухомы, падзелены папярочнымі зморшчынамі і нагадвае кароткі хобат. Рогі, ў выглядзе ліры, растуць толькі ў самцоў. Сярэдняя маса тушкі самца 20-30 кг, самкі - 15-16 кг.

    Дзічына | Просмотров: 251 | Добавил: wawkalaki | Дата: 12.07.2014 | Комментарии (0)

    Мядзведзіна - даволі своеасаблівае мяса, якое не ўсім даводзіцца па густу. Справа ў тым, што мядзведжы тлушч пахне не занадта прыемна, таму перад падрыхтоўкай варта акуратна зрэзаць яго з мяса. Каб мядзведзіна набыла неабходную мяккасць, сакавітасць і высакародны густ, яе папярэдне вымочваюць у марынадзе з віна, спецый і травы - чатыры дні, калі кавалкі буйныя, і не меней 15 гадзін, калі мяса нарэзана невялікімі лустачкамі.

    Дзічына | Просмотров: 285 | Добавил: wawkalaki | Дата: 12.07.2014 | Комментарии (0)

    Мяса прыручанага марала па сваіх якасцях саступае мясу дзікага марала, што, мабыць, тлумачыцца выпасам на больш абмежаваных пляцах.

    Дзічына | Просмотров: 247 | Добавил: wawkalaki | Дата: 12.07.2014 | Комментарии (0)

    Лось – cамая буйная з усіх жывёл, на якіх палююць у Еўропе і Азіі, - ці ледзь не двухмятровага росту, а важыць не менш 300-400 кілаграмаў! Самым смачным лічыцца мяса самак-ласіх ад паўтары да трох гадоў. Ядуць яго толькі ўвосень і напачатку зімы: пасля перыяду халадоў мяса схуднелых жывёл доўгі час застаецца кудзелістым і малаз’ядобным.

    Дзічына | Просмотров: 292 | Добавил: wawkalaki | Дата: 12.07.2014 | Комментарии (0)

    Мяса казулі шануецца вельмі высока. Яно больш далікатнае і лепш засвойваецца, у ім утрымоўваецца меней тугаплаўкіх тлушчаў, чым у мясе марала, лася ці аленя.

    Дзічына | Просмотров: 271 | Добавил: wawkalaki | Дата: 12.07.2014 | Комментарии (0)

    Мяса хатняй казы збольшага нагадвае бараніну: маладая казляціна далікатней, чым мяса спелай казы, і ў ёй менш тлушчу. У маладых туш тлушч белы, у старых - з жаўтлявым адценнем. Мяса дзікай казы смачнае, але для таго, каб яно стала мякчэй і страціла спецыфічны пах, яго марынуюць.

    Дзічына | Просмотров: 269 | Добавил: wawkalaki | Дата: 12.07.2014 | Комментарии (0)

    Мяса ізюбра мае высокія смакавыя якасці і па вонкавым выглядзе нагадвае мяса высакароднага аленя. Аднак у ізюбра яно некалькі далікатней.

    Дзічына | Просмотров: 238 | Добавил: wawkalaki | Дата: 12.07.2014 | Комментарии (0)

    ЗАЙЧАЦІНА - нетлустае мяса, таму нярэдка яго шпігавалі салам. Яго густ падобны на густ трусяціны, аднак мяса зайца грубейшае, больш духмянае, ды і цямней колерам, а тушкі трохі буйней. Перад падрыхтоўкай заячыну прынята вымочваць 10-12 гадзін у растворы воцату ці ў малочнай сыроватцы.

    Дзічына | Просмотров: 302 | Добавил: wawkalaki | Дата: 12.07.2014 | Комментарии (0)

    Для шматлікіх народаў буйвал у большай ступені працоўная жывёла, чым крыніца ежы. А ў Індыі яго ніколі не пусцяць на мяса, паколькі лічаць блізкім сваяком святой каровы.

    Дзічына | Просмотров: 266 | Добавил: wawkalaki | Дата: 12.07.2014 | Комментарии (0)

    Карэнныя народы Амерыкі палявалі на бізонаў і елі іх мяса. Аднак няўрымслівым еўрапейцам атрымалася амаль цалкам вынішчыць гэтага выдатнага звера;

    Дзічына | Просмотров: 235 | Добавил: wawkalaki | Дата: 12.07.2014 | Комментарии (0)

    Для большасці людзей кансерватызм характэрны наогул, а харчовы - асабліва. І гэта правільна, напэўна. Раней людзі не валодалі ведамі, каб ацаніць шкоду, небяспеку ці, наадварот, карыснасць таго ці іншага прадукта. Засноўваліся таму на звычаях, часам забабонах, якія затым замацоўваліся ў розных культах.

    Дзічына | Просмотров: 270 | Добавил: wawkalaki | Дата: 12.07.2014 | Комментарии (0)

    Аленіна - смачнае мяса, трохі нагадваючае ялавічыну. З даўніх пор на аленяў палявалі паўночныя народы Еўропы і Азіі. Цяпер гэтых жывёл прыручылі, таму паляванне на іх - з'ява рэдкае, да таго ж шматлікія віды аленя занесены ў Чырвоную кнігу. Туша сталага звера важыць ад паўтары сотняў да трохсот кілаграмаў, і раскрыжоўваюць яе галоўным чынам як ялавічыну

    Дзічына | Просмотров: 320 | Добавил: wawkalaki | Дата: 12.07.2014 | Комментарии (0)

    Птушыная дзічына - гэта лётная дзічына нашых лясоў, рэк, азёр, балот і сенажацяў. Стравы з яе заўсёды былі і дагэтуль застаюцца святочнымі, параднымі.

    Дзічына | Просмотров: 394 | Добавил: wawkalaki | Дата: 12.07.2014 | Комментарии (0)

    Значна радзей, чым птушыную дзічыну, ужывалі буйную чырвоную лясную дзічыну, г. зн. мядзведзіну, аленіну, ласяціну і г.д. Мядзведжы кумпяк, як правіла, пасля марынавання запякалі ў жытнім цесце. З аленіны, ізюбрыны і ласяціны, а таксама з больш даступнай заячыны рабілі смажаніну.

    Дзічына | Просмотров: 283 | Добавил: wawkalaki | Дата: 12.07.2014 | Комментарии (0)