Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 2
    Гасцей: 2
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Дзічына

    ЛАСІНАЕ МЯСА

    Лось – cамая буйная з усіх жывёл, на якіх палююць у Еўропе і Азіі, - ці ледзь не двухмятровага росту, а важыць не менш 300-400 кілаграмаў! Самым смачным лічыцца мяса самак-ласіх ад паўтары да трох гадоў.

    Ядуць яго толькі ўвосень і напачатку зімы: пасля перыяду халадоў мяса схуднелых жывёл доўгі час застаецца кудзелістым і малаз’ядобным. Каб захаваць ласяціну, узімку яе замарожваюць, падвесіўшы кускі тушы на некалькі гадзін на адкрытым паветры, а ўвосень і ў адлігу - засальваюць.

    Разробліванне тушы жывёлы нагадвае разробліванне ялавічыны, найболей смачнымі часткамі лічацца выразка, губы і тоўсты край; зрэшты, у руплівага гаспадара ўжыванне знойдуць нават галава, страўнік, рогі, кроў і кішкі жывёлы.

    Перад падрыхтоўкай мяса вытрымліваюць у траве і ягадах і марынуюць пад гнётам - толькі пасля гэтага яго можна смажыць, пячы, вэндзіць ці варыць.

    Катэгорыя: Дзічына | Дабавіў: wawkalaki (12.07.2014)
    Праглядаў: 294 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar