Статыстыка |
Анлайн усяго: 1 Гасцей: 1 Карыстальнікаў: 0 |
|
Ў катэгорыі матэрыялаў: 221 Паказана матэрыялаў: 1-50 |
Старонкі: 1 2 3 4 5 » |
Сартаваць па:
Даце ·
Назову ·
Рэйтынгу ·
Каментарам ·
Праглядам
Трускаўку злучым з цэдрай, апельсінавым сокам і здробнім у блендэры да атрымання аднастайнай масы. |
Ў маленькі рондальчык ўліць 1 г лыжку вады, ўсыпаць цукар і сварыць карамель светла-карычневага колеру. |
Для соусу какава-парашок змяшаем з цукрам і злучым са згушчаным малаком, разведзеным гарачай вадой. |
Малако закіпяціць, заліць ім какосавую габлюшку і пакінуць сумесь на 1 гадзіну. |
Для соусу злучым малако, сіроп і масла, узаб'ём блендэрам |
Каву растварыць ў 3 сталовых лыжках гарачай вады, астудзіць. Цукар заліць невялікай колькасцю вады, сварыць сіроп. Сліўкі ўзбіць ў пышную масу. |
Растваральную каву развесці кіпенем. Цукар растварыць у вадзе і варыць у металічным посудзе датуль, пакуль з апушчанага ў сіроп відэльца, ад канцоў яго зуб'яў, не будуць выцягвацца ніткі. |
Разынкі прамыць і заліць кіпенем. Праз гадзіну ваду зліць, дадаць ром, посуд накрыць вечкам і вытрымаць 30 хвілін. |
Разынкі зальём кіпенем. Праз гадзіну сальем ваду, дададзім ў разынкі ром, накрыем вечкам і пакінем на 30 хвілін. |
Малако змяшаць з ванільным цукрам і кіпяціць на працягу 5 хвілін. |
Яечныя жаўткі расцерці з цукрам і злучыць з малаком, нагрэць, не даводзячы да кіпення і бесперапынна памешваючы драўлянай лапаткай. |
Жаўткі яйкаў увесці ў папярэдне прасеяны цукровы пясок і старанна расцерці, дадаць ванілін. |
Перабраць, прамыць і расцерці 1,5 кг маліны. |
Маліну перабраць, прамыць і расцерці. Сок працадзіць. Дадаць у яго малако, цытрынавы сок і ванілін. |
Шакалад натром на тарцы, ўзаб'ём з цукрам і жаўткамі. Атрыманую масу развядзём сліўкамі і, бесперапынна памешваючы, нагрэем на вадзяной лазні да загусцення. |
Нацёрты габлюшкай шакалад расплавіць на вадзяной лазні, дадаць гарачае малако, цукар, ванілін і, памешваючы, давесці да кіпення. |
Шакалад здрабніць, пакласці ў посуд і апусціць яго ў ёмістасць з гарачай вадой. Калі шакалад растане, дадаць 20 г цукру, малако, перамяшаць. |
Шакалад нацерці на тарцы, пакласці ў міску, дадаць цукар, какава-парашок, нагрэць на вадзяной лазні да атрымання аднастайнай масы. |
Бялкі ўзбіць у густую пену. Паступова дадаючы цукар, працягваць ўзбіваць, пакуль грабеньчыкі пены не будуць трымаць форму. |
Ягады (без костачак) здрабніць ў міксеры. У малако дадаць ягаднае пюрэ і давесці да кіпення. |
Фісташкі і салодкі міндаль растаўчы, развесці ў малацэ, затым паступова ўліць кіпячыя сліўкі. |
Бялкі яечныя ўзбіць з цукрам. У мерэнгі пакласці марозіва, а зверху марозіва – бялкі. Упрыгожыць па густу. |
Ў тварог дадаць згушчанае малако, цукар, працерці праз сіта, ўвесці міндаль, ўзбітыя сліўкі, нарэзаную садавіну, перамяшаць. |
Чэрствы хлеб замачыць у гарачым малацэ, дадаць яечныя жаўткі, расцёртыя з цукрам. |
Сок ягад змяшаць з цукрам і пакінуць на суткі, затым, перамяшаўшы, дадаць цытрынавы сок і жэлацін, папярэдне замочаны ў невялікай колькасці халоднай вады. |
Падрыхтуем прадукты. На малюначку яшчэ солі бракуе - звычайнай, грубага памолу, самай таннай. Лёд можна проста заліць у шчыльны пакет і замарозіць загадзя, а затым насекчы малатком, а можна звыклым спосабам - намарозіць кубікаў. |
Растваральную каву развесці кіпенем. Цукар растварыць у вадзе і варыць у металічным посудзе датуль, пакуль пры выманні з сіропу відэльца з канцоў яго зуб'яў не будуць цягнуцца ніткі. |
Драўлянай лапатачкай змяшаем у місцы інгрэдыенты для цеста. Падзелім на 3 роўныя часткі, злёгку раскачаем. Атрыманыя кружкі вылажым на сіліконавы кілімок. |
Яйка ўзаб'ём з цукрам, кукурузныя шматкі здробнім і злучым разам з колатымі любымі арэхамі. Накатаць шарыкі марозіва, абкачаем іх у кукурузных шматках, далей у яйку, так зробім некалькі разоў датуль, пакуль марозіва не пакрыецца шчыльнай скарынкай. |
Жэлацін замочым у шасціразовай колькасці халоднай кіпячонай вады да набракання, далей распусцім на вадзяной лазні. |
Журавіны, пакінуўшы некалькі ягад для афармлення, разатром з паловай нормы цукру. Тварог змяшаем з пакінутым цукрам, далей злучым з журавінавым пюрэ. |
Цукаты нарэзаць дробнымі кавалачкамі. Разынкі прамыць і злёгку падсушыць. Цукаты і разынкі ўвесці ў сумесь да канца замарожвання, дамагаючыся раўнамернага іх размеркавання па ўсёй масе марозіва. |
Прамыць ці апарыць цукаты і нарэзаць на дробныя кубікі. Падрыхтаваныя разынкі, цукаты, варэнне ці джэм увесці ў замарожаную да кансістэнцыі густой смятаны яечна-сметанкавую сумесь, пасля чаго старанна размяшаць. |
Яйкі расцерці з цукрам і ванілінам, дадаць кіпячае малако і варыць, памешваючы, да загусцення, затым астудзіць. |
Гэта марозіва адрозніваецца высокім утрыманнем тлушчу (не меней 15%). У сметанкавае марозіва ўвесці ўзбітыя сліўкі і масу добра перамяшаць. |
Каву ўвесці ў сумесь складнікаў для сметанкавага марозіва (гл. рэцэпт) у выглядзе экстракта, які падрыхтоўваюць наступным чынам: 1 частку прапражанагй і добра размеленай кавы змяшаць з 3 часткамі вады. |
Ў асноўную сумесь для сметанкавага марозіва ў колькасці 20-25 г на 1 кг марозіва дадаць парашок какавы з цукровым пяском ці цукровай пудрай ў роўных прапорцыях. |
З гатовага бісквіта выманнем выразаць кружок і пакласці ў крэманку. Затым выманнем пакласці на бісквіт марозіва ў форме кубачка, а ў яго змясціць садавіну: палітыя віном трускаўку, абрыкосы. |
Персікі апарым, ачысцім ад скуркі, костачкі выдалім. Мякаць нарэжам дробнымі кавалачкамі. |
Свежыя ягады (суніцу, маліну, ажыну, чорную парэчку, вішню, сліву ці журавіны) перабраць, ачысціць ад смецця, прамыць ў кіпячонай халоднай вадзе, працерці праз частае сіта. |
На металічную талерку пакласці лустачкі выпечанага бісквіта, а на іх кансерваваныя яблыкі ці грушы, нарэзаныя тонкімі пласцінкамі. Па-над садавінай пакласці добра замарожанае сметанкавае марозіва ў выглядзе авальных палачак ці брусочкаў. |
Тры чвэрці ягад прамыць, у блендэры здрабніць у пюрэ, размарозіць марозіва да мяккасці, перамяшаць з ягадным пюрэ. |
Салодкі і горкі міндаль дробна стаўчы, старанна расцерці са сліўкамі і заліць кіпячым малаком. |
Сварыць цукровы сіроп, дадаць нацёртую на тарцы мандарынавую цэдру, папярэдне выдаліўшы белую скурку, якая валодае горкім густам. |
Растваральную каву заліць кіпенем. Ў вадзе развесці цукар і варыць датуль, пакуль за відэльцам, апушчаным ў сіроп, не будуць цягнуцца ніткі. |
Разынкі ўсыпаць у кружку, заліць кіпенем і праз хвіліну адкінуць на сіта. Жаўткі старанна адлучыць ад бялкоў. З жаўткоў зрабіць гогаль-могаль. |
Пры падачы 2-3 шарыка марозіва пакласці ў крэманку ці вазачку і паліць астуджаным віном. |
З самага пачатку падрыхтоўкі варта перамяшаць цукровую пудру разам з ёгуртам, затым ўсё выкладваем у кантэйнер з пластыка, а потым адпраўляем яго ў халадзільную маразілку на 4-5 гадзін. |
З размарына і мяты абарваць лісточкі, прамыць, абсушыць і вельмі дробна нашаткаваць. Марозіву даць злёгку падтаяць, дадаць у яго размарын і мяту. |
Ягады пратром. Цукар злучым з вадой, давядзем да кіпення, пакладзём жамерыны ад працёртых ягад і варым 15 хвілін. Сіроп працэдзім. |
|