- 8 г растваральнай кавы
- 10 г кіпеню
- 20 г цукровага пяску
- 1 яечны жаўток
- 80 г 30%-вых слівак
- 10 г вады
Растваральную каву развесці кіпенем.
Цукар растварыць у вадзе і варыць у металічным посудзе датуль,
пакуль пры выманні з сіропу відэльца з канцоў яго зуб'яў
не будуць цягнуцца ніткі.
Яечныя жаўткі расцерці і, працягваючы расціраць, ўліць у іх тоненькім
струменьчыкам цукровы сіроп і працягваць расціраць да загусцення.
Затым ўліць падрыхтаваную каву, размяшаць, астудзіць да пакаёвай
тэмпературы і злучыць з папярэдне ўзбітымі на лёдзе сліўкамі.
Атрыманую сумесь паставіць ў халадзільнік і вытрымаць да пачатку
застывання, затым ўзбіць на працягу 1 хвіліны, разліць па крэманкам і
зноў паставіць у халадзільнік. Згуслае марозіва падаць да стала.
|