Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка садавіны і ягад

    Ў катэгорыі матэрыялаў: 54
    Паказана матэрыялаў: 1-50
    Старонкі: 1 2 »

    Сартаваць па: Даце · Назову · Рэйтынгу · Каментарам · Праглядам

    1 кг цукру, 3-4 шклянкі халоднай вады і наструганыя 2 буйныя айвы, папярэдне тонка вычышчаныя, адначасова складваем ў таз.

    Нарыхтоўка садавіны і ягад | Просмотров: 363 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Для выраба павідла выкарыстоўваюць пакінутую мякаць ад пладоў пасля атрымання соку (пры падрыхтоўцы жэле), працерці яе праз сіта з мэтай выдалення насеннай і камяністай часткі плоду.

    Нарыхтоўка садавіны і ягад | Просмотров: 390 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Спелыя плады айвы старанна вымыць, разрэзаць на долькі, не чысціўшы.

    Нарыхтоўка садавіны і ягад | Просмотров: 387 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Спелыя плады працерці, вымыць, ачысціць ад скуркі, разрэзаць на 4 часці, ачысціць ад насенных скрыначак.

    Нарыхтоўка садавіны і ягад | Просмотров: 405 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Айву прамыць, парэзаць на кавалачкі, пакласці ў эмаляваны рондаль, заліць вадой і варыць да размякчэння. Адвар прафільтраваць праз марлю.

    Нарыхтоўка садавіны і ягад | Просмотров: 349 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Айву вымыць, абсушыць, разрэзаць на 4 часці. Пакласці ў рондаль, заліць вадой і разварваць да размякчэння.

    Нарыхтоўка садавіны і ягад | Просмотров: 338 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Для падрыхтоўкі жэле ўзяць адыходы пасля падрыхтоўкі ўзвара, варэння і інш. (скурка, насенныя гнёзды, выцісканні).

    Нарыхтоўка садавіны і ягад | Просмотров: 332 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Айву мыюць, даюць вадзе сцячы і нажом з нержавелай сталі рэжуць на невялікія кавалачкі, выдаляючы пры гэтым пашкоджаныя месцы. Нарэзаную айву кладуць у эмаляваны рондаль, заліваюць вадой (2 шклянкі на I кг пладоў) і вараць на працягу 20-30 хвілін на слабым агні.

    Нарыхтоўка садавіны і ягад | Просмотров: 376 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Для жэле выкарыстоўваюць драбнейшыя і зеленаватыя плады, а таксама зрэзаныя скурку і насеннікі, пакінутыя пасля падрыхтоўкі варэння.

    Нарыхтоўка садавіны і ягад | Просмотров: 395 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Апельсіны і айву (пароўну) прамыць, парэзаць на кавалачкі разам з лупінай, пакласці ў эмаляваны таз, заліць вадой і варыць да размякчэння.

    Нарыхтоўка садавіны і ягад | Просмотров: 341 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Плады мыюць, наразаюць долькамі разам з насеннем, укладваюць у рондаль і заліваюць вадой.

    Нарыхтоўка садавіны і ягад | Просмотров: 333 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Айву вымыць, добра абцерці сурвэткай, каб выдаліць варсінкі. Выдаліць кветаложу і пладаножкі, парэзаць і адціснуць сок сокавыціскалкай.

    Нарыхтоўка садавіны і ягад | Просмотров: 360 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Айву вымыць, абсушыць, разрэзаць на 4 часці. Пакласці ў рондаль, заліць вадой і разварваць да размякчэння. Перакласці ў палатняны мяшок і даць сцячы соку самацёкам.

    Нарыхтоўка садавіны і ягад | Просмотров: 317 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Выціраем айву анучкай і разразаем на некалькі частак, не выдаляючы лупіны і насення. Складваем айву ў глыбокі посуд, заліваем вадой на 4 пальца па-над пладамі, і ставім на агонь. Як толькі айва стане мяккай, здымаем з агню і сцэджваем праз друшляк, а затым тонкую тканіну.

    Нарыхтоўка садавіны і ягад | Просмотров: 350 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Айву выцерці чыстай анучкай, вымыць, абсушыць ручніком, выдаліць пладаножкі і ямачкі ад кветак, а затым здрабніць. Цытрыну абліць кіпенем, абсушыць.

    Нарыхтоўка садавіны і ягад | Просмотров: 339 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Спелыя плады айвы старанна прамыць, тонкім пластом зрэзаць скурку, выдаліць асяродак.

    Нарыхтоўка садавіны і ягад | Просмотров: 387 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Для варкі айвовага джэма прыдатны спелыя плады. Плады разрэзаць на 4 часці, выразаць насеннае гняздо, выдаліць пашкоджаныя месцы і нацерці на буйнай тарцы.

    Нарыхтоўка садавіны і ягад | Просмотров: 359 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Плады айвы вымыць, заліць вадой і ўварыць. Астуджаныя плады айвы ачысціць ад скуркі і насенных гнёздаў і нарэзаць кавалачкамі.

    Нарыхтоўка садавіны і ягад | Просмотров: 338 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Плады айвы вымыць, заліць вадой і ўварыць. Астуджаныя плады айвы ачысціць ад скуркі і насенных гнёздаў і нарэзаць кавалачкамі. Маліну працерці праз сіта.

    Нарыхтоўка садавіны і ягад | Просмотров: 324 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Плады вымыць, заліць вадой і ўварыць. Палову астуджаных пладоў ачысціць ад скуркі і насенных гнёздаў і нарэзаць кавалачкамі. Другую палову пладоў працерці праз сіта.

    Нарыхтоўка садавіны і ягад | Просмотров: 354 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Айву вымыць, ачысціць ад скуркі, выразаць насенныя гнёзды разам з камяністым пластом і разрэзаць на дробныя долькі.

    Нарыхтоўка садавіны і ягад | Просмотров: 353 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Плады ачысціць, нарэзаць долькамі, пакласці ў посуд з халоднай вадой і вытрымаць у ёй 2-3 гадзіны, каб зменшыць утрыманне арганічных кіслот.

    Нарыхтоўка садавіны і ягад | Просмотров: 336 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Добра выспелыя жоўтыя плады старанна вымыць, ачысціць ад скуркі і, выдаліўшы асяродак, нарэзаць долькамі.

    Нарыхтоўка садавіны і ягад | Просмотров: 328 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Спелую айву прамыць, парэзаць на кавалачкі, бланшаваць 8-10 хвілін у кіпені, заліць кіпячым цукровым сіропам (1 кг цукру на 1 л вады) на 2-3 гадзіны, а затым варыць па 5-10 хвілін 3 разы праз кожныя 2 гадзіны.

    Нарыхтоўка садавіны і ягад | Просмотров: 343 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Айву перабраць, памыць, ачысціць ад лупіны, выразаць асяродак. Лупіну заліць 4 шклянкамі вады, варыць 20-25 хвілін. Працадзіць. Лупіну выкінуць.

    Нарыхтоўка садавіны і ягад | Просмотров: 352 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Спелыя буйныя плады айвы варыць да гатовасці (пакуль не размягчацца), разрэзаць на долькі, ачысціць скурку, выразаць насенныя гнёзды.

    Нарыхтоўка садавіны і ягад | Просмотров: 368 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Спелыя плады айвы вымыць, разрэзаць на палоўкі, ачысціць скурку і выдаліць насенныя гнёзды, а затым нарэзаць пласцінкамі таўшчынёй 12,5-20 мм.

    Нарыхтоўка садавіны і ягад | Просмотров: 355 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Айву вымыць, разрэзаць на 4-8 частак у залежнасці ад велічыні, выразаць насенныя гнёзды, ачысціць скурку.

    Нарыхтоўка садавіны і ягад | Просмотров: 359 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Прамыць, ачысціць айву ад лупіны. Разрэзаць на долькі таўшчынёй 2 см і бланшаваць у кіпені 15-20 хвілін да размякчэння, пасля чаго адразу ж апусціць у халодную ваду.

    Нарыхтоўка садавіны і ягад | Просмотров: 396 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Добра выспелую ці нават пераспелую айву вымыць, разрэзаць на 4-8 частак, ачысціць скурку, выразаць насенныя гнёзды разам з камяністым пластом.

    Нарыхтоўка садавіны і ягад | Просмотров: 403 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Айву вымыць, пакласці ў рондаль, заліць вадой, каб вада пакрыла плады, нагрэць і кіпяціць 8-10 хвілін. Затым хутка перакласці айву ў халодную ваду і ачысціць яе нажом, разрэзаць плады на 2 ці 4 часці, выдаліць асяродак, заліць гарачым сіропам, прыгатаваным з цукру і вады,у якой варылі айву.

    Нарыхтоўка садавіны і ягад | Просмотров: 335 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Плады добра прамыць, вызваліць ад скуркі і асяродку, нарэзаць на долькі, заліць паказанай колькасцю вады і варыць да мяккасці.

    Нарыхтоўка садавіны і ягад | Просмотров: 344 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Айву вымыць, разрэзаць на 4 часці, выразаць насенне і парэзаць долькамі. У эмаляваным рондалі давесці да кіпення ваду з цукрам.

    Нарыхтоўка садавіны і ягад | Просмотров: 349 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Рэшткі айвы, пасля выраба жэле, пакінуць стаяць на 12 гадзін, потым іх працерці скрозь сіта. Пюрэ перамяшаць з цукрам і, інтэнсіўна памешваючы, на моцным агні варыць 2 гадзіны. Астудзіць, дадаць 250 г мёда і перамяшаць.

    Нарыхтоўка садавіны і ягад | Просмотров: 405 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Кавалачкі нарэзанай айвы бланшаваць 5 хвілін у кіпені. Выняць з вады, дадаць цукар, давесці да кіпення, праварыць 5 хвілін, пафасаваць у стэрылізаваныя слоікі, зачыніць вечкамі і паставіць на захоўванне ў халадзільнік.

    Нарыхтоўка садавіны і ягад | Просмотров: 363 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Айву прамыць, парэзаць на дробныя кавалачкі і папластава перасыпаць цукрам.

    Нарыхтоўка садавіны і ягад | Просмотров: 329 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Спелыя плады нарэзаць долькамі, перакласці ў рондаль і злёгку заліць вадой.

    Нарыхтоўка садавіны і ягад | Просмотров: 315 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Спелыя плады айвы і яблыкаў нарэзаць долькамі, разварыць з невялікай колькасцю вады (асобна!) да размякчэння і працерці праз сіта.

    Нарыхтоўка садавіны і ягад | Просмотров: 348 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Спелыя плады айвы японскай нарэзаць долькамі, разварыць з невялікай колькасцю вады і працерці праз сіта. Кабачкі разрэзаць напалову, вычысціць насенне, абрэзаць скурку і нарэзаць кавалкамі.

    Нарыхтоўка садавіны і ягад | Просмотров: 374 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Айву выцерці палатном, каб не засталося налёту. Айву ачысціць, разрэзаць на 4 часці, выразаць насенныя гнёзды і парэзаць на кружкі.

    Нарыхтоўка садавіны і ягад | Просмотров: 353 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Спелыя плады перабраць, добра прамыць у праточнай вадзе, разрэзаць на долькі, выдаліць насенную скрынку, ачысціць ад скуркі, для кароткачасовага захоўвання змясціць у халодную ваду.

    Нарыхтоўка садавіны і ягад | Просмотров: 355 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Адсартаваныя па ступені сталасці плады мыюць, разразаюць на долькі, выдаляюць насенную скрынку і пашкоджаныя месцы (нарэзаную айву да бланшоўкі захоўваюць у халоднай вадзе).

    Нарыхтоўка садавіны і ягад | Просмотров: 350 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Айву перабраць, прамыць, разрэазаць на долькі, бланшаваць у кіпячай вадзе 8- 10 хвілін. Выкладзеныя ў слоікі долькі заліць кіпячым марынадам.

    Нарыхтоўка садавіны і ягад | Просмотров: 390 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Айву прамыць, падзяліць на чацвярцінкі і выразаць сярэдзінку. Перац пачысціць і разрэзаць уздоўж.

    Нарыхтоўка садавіны і ягад | Просмотров: 340 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Адсартаваныя па ступені сталасці плады мыюць, даюць сцячы вадзе, нажом з нержавелай сталі разразаюць на долькі, чысцяць ад скуркі, выдаляюць насенную скрынку, пашкоджаныя месцы і наразаюць на кавалачкі.

    Нарыхтоўка садавіны і ягад | Просмотров: 343 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Імбір ачысціць і парэзаць на кавалачкі. У рондаль уліць воцат, 500 мл вады, дадаць цукар, карыцу і гваздзічку.

    Нарыхтоўка садавіны і ягад | Просмотров: 321 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Айву старанна выцерці, каб зняць белы налёт, ачысціць, разрэзаць напалову, выразаць насенныя гнёзды і парэзаць на кружкі.

    Нарыхтоўка садавіны і ягад | Просмотров: 359 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Адабраць самыя добрыя плады, вызваліць іх ад сцяблінак і вочкаў і паскладаць пластамі ў невялікія драўляныя кадкі ці шкляныя слоікі. А плады горшыя, пашкоджаныя, дробна пасячы, пакласці ў рондаль і паставіць на невялікі агонь.

    Нарыхтоўка садавіны і ягад | Просмотров: 417 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Кветкі бузіны утрымоўваюць шматлікія карысныя рэчывы. З іх можна рыхтаваць варэнне. Пры варцы трэба выконваць некалькі умоў. Кветкі не павінны страціць свайго водару.

    Нарыхтоўка садавіны і ягад | Просмотров: 369 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    Бузіну добра прамываюць, абрываюць з галінак, узважваюць і расціскаюць у рондалі.

    Нарыхтоўка садавіны і ягад | Просмотров: 374 | Добавил: wawkalaki | Дата: 26.07.2014 | Комментарии (0)

    1-50 51-54