Статыстыка |
Анлайн усяго: 1 Гасцей: 1 Карыстальнікаў: 0 |
|
Ў катэгорыі матэрыялаў: 54 Паказана матэрыялаў: 1-50 |
Старонкі: 1 2 » |
Сартаваць па:
Даце ·
Назову ·
Рэйтынгу ·
Каментарам ·
Праглядам
1 кг цукру, 3-4 шклянкі халоднай вады і наструганыя 2 буйныя айвы, папярэдне тонка вычышчаныя, адначасова складваем ў таз. |
Для выраба павідла выкарыстоўваюць пакінутую мякаць ад пладоў пасля атрымання соку (пры падрыхтоўцы жэле), працерці яе праз сіта з мэтай выдалення насеннай і камяністай часткі плоду. |
Спелыя плады айвы старанна вымыць, разрэзаць на долькі, не чысціўшы. |
Спелыя плады працерці, вымыць, ачысціць ад скуркі, разрэзаць на 4 часці, ачысціць ад насенных скрыначак. |
Айву прамыць, парэзаць на кавалачкі, пакласці ў эмаляваны рондаль, заліць вадой і варыць да размякчэння. Адвар прафільтраваць праз марлю. |
Айву вымыць, абсушыць, разрэзаць на 4 часці. Пакласці ў рондаль, заліць вадой і разварваць да размякчэння. |
Для падрыхтоўкі жэле ўзяць адыходы пасля падрыхтоўкі ўзвара, варэння і інш. (скурка, насенныя гнёзды, выцісканні). |
Айву мыюць, даюць вадзе сцячы і нажом з нержавелай сталі рэжуць на невялікія кавалачкі, выдаляючы пры гэтым пашкоджаныя месцы. Нарэзаную айву кладуць у эмаляваны рондаль, заліваюць вадой (2 шклянкі на I кг пладоў) і вараць на працягу 20-30 хвілін на слабым агні. |
Для жэле выкарыстоўваюць драбнейшыя і зеленаватыя плады, а таксама зрэзаныя скурку і насеннікі, пакінутыя пасля падрыхтоўкі варэння. |
Апельсіны і айву (пароўну) прамыць, парэзаць на кавалачкі разам з лупінай, пакласці ў эмаляваны таз, заліць вадой і варыць да размякчэння. |
Плады мыюць, наразаюць долькамі разам з насеннем, укладваюць у рондаль і заліваюць вадой. |
Айву вымыць, добра абцерці сурвэткай, каб выдаліць варсінкі. Выдаліць кветаложу і пладаножкі, парэзаць і адціснуць сок сокавыціскалкай. |
Айву вымыць, абсушыць, разрэзаць на 4 часці. Пакласці ў рондаль, заліць вадой і разварваць да размякчэння. Перакласці ў палатняны мяшок і даць сцячы соку самацёкам. |
Выціраем айву анучкай і разразаем на некалькі частак, не выдаляючы лупіны і насення. Складваем айву ў глыбокі посуд, заліваем вадой на 4 пальца па-над пладамі, і ставім на агонь. Як толькі айва стане мяккай, здымаем з агню і сцэджваем праз друшляк, а затым тонкую тканіну. |
Айву выцерці чыстай анучкай, вымыць, абсушыць ручніком, выдаліць пладаножкі і ямачкі ад кветак, а затым здрабніць. Цытрыну абліць кіпенем, абсушыць. |
Спелыя плады айвы старанна прамыць, тонкім пластом зрэзаць скурку, выдаліць асяродак. |
Для варкі айвовага джэма прыдатны спелыя плады. Плады разрэзаць на 4 часці, выразаць насеннае гняздо, выдаліць пашкоджаныя месцы і нацерці на буйнай тарцы. |
Плады айвы вымыць, заліць вадой і ўварыць. Астуджаныя плады айвы ачысціць ад скуркі і насенных гнёздаў і нарэзаць кавалачкамі. |
Плады айвы вымыць, заліць вадой і ўварыць. Астуджаныя плады айвы ачысціць ад скуркі і насенных гнёздаў і нарэзаць кавалачкамі. Маліну працерці праз сіта. |
Плады вымыць, заліць вадой і ўварыць. Палову астуджаных пладоў ачысціць ад скуркі і насенных гнёздаў і нарэзаць кавалачкамі. Другую палову пладоў працерці праз сіта. |
Айву вымыць, ачысціць ад скуркі, выразаць насенныя гнёзды разам з камяністым пластом і разрэзаць на дробныя долькі. |
Плады ачысціць, нарэзаць долькамі, пакласці ў посуд з халоднай вадой і вытрымаць у ёй 2-3 гадзіны, каб зменшыць утрыманне арганічных кіслот. |
Добра выспелыя жоўтыя плады старанна вымыць, ачысціць ад скуркі і, выдаліўшы асяродак, нарэзаць долькамі. |
Спелую айву прамыць, парэзаць на кавалачкі, бланшаваць 8-10 хвілін у кіпені, заліць кіпячым цукровым сіропам (1 кг цукру на 1 л вады) на 2-3 гадзіны, а затым варыць па 5-10 хвілін 3 разы праз кожныя 2 гадзіны. |
Айву перабраць, памыць, ачысціць ад лупіны, выразаць асяродак. Лупіну заліць 4 шклянкамі вады, варыць 20-25 хвілін. Працадзіць. Лупіну выкінуць. |
Спелыя буйныя плады айвы варыць да гатовасці (пакуль не размягчацца), разрэзаць на долькі, ачысціць скурку, выразаць насенныя гнёзды. |
Спелыя плады айвы вымыць, разрэзаць на палоўкі, ачысціць скурку і выдаліць насенныя гнёзды, а затым нарэзаць пласцінкамі таўшчынёй 12,5-20 мм. |
Айву вымыць, разрэзаць на 4-8 частак у залежнасці ад велічыні, выразаць насенныя гнёзды, ачысціць скурку. |
Прамыць, ачысціць айву ад лупіны. Разрэзаць на долькі таўшчынёй 2 см і бланшаваць у кіпені 15-20 хвілін да размякчэння, пасля чаго адразу ж апусціць у халодную ваду. |
Добра выспелую ці нават пераспелую айву вымыць, разрэзаць на 4-8 частак, ачысціць скурку, выразаць насенныя гнёзды разам з камяністым пластом. |
Айву вымыць, пакласці ў рондаль, заліць вадой, каб вада пакрыла плады, нагрэць і кіпяціць 8-10 хвілін. Затым хутка перакласці айву ў халодную ваду і ачысціць яе нажом, разрэзаць плады на 2 ці 4 часці, выдаліць асяродак, заліць гарачым сіропам, прыгатаваным з цукру і вады,у якой варылі айву. |
Плады добра прамыць, вызваліць ад скуркі і асяродку, нарэзаць на долькі, заліць паказанай колькасцю вады і варыць да мяккасці. |
Айву вымыць, разрэзаць на 4 часці, выразаць насенне і парэзаць долькамі. У эмаляваным рондалі давесці да кіпення ваду з цукрам. |
Рэшткі айвы, пасля выраба жэле, пакінуць стаяць на 12 гадзін, потым іх працерці скрозь сіта. Пюрэ перамяшаць з цукрам і, інтэнсіўна памешваючы, на моцным агні варыць 2 гадзіны. Астудзіць, дадаць 250 г мёда і перамяшаць. |
Кавалачкі нарэзанай айвы бланшаваць 5 хвілін у кіпені. Выняць з вады, дадаць цукар, давесці да кіпення, праварыць 5 хвілін, пафасаваць у стэрылізаваныя слоікі, зачыніць вечкамі і паставіць на захоўванне ў халадзільнік. |
Айву прамыць, парэзаць на дробныя кавалачкі і папластава перасыпаць цукрам. |
Спелыя плады нарэзаць долькамі, перакласці ў рондаль і злёгку заліць вадой. |
Спелыя плады айвы і яблыкаў нарэзаць долькамі, разварыць з невялікай колькасцю вады (асобна!) да размякчэння і працерці праз сіта. |
Спелыя плады айвы японскай нарэзаць долькамі, разварыць з невялікай колькасцю вады і працерці праз сіта. Кабачкі разрэзаць напалову, вычысціць насенне, абрэзаць скурку і нарэзаць кавалкамі. |
Айву выцерці палатном, каб не засталося налёту. Айву ачысціць, разрэзаць на 4 часці, выразаць насенныя гнёзды і парэзаць на кружкі. |
Спелыя плады перабраць, добра прамыць у праточнай вадзе, разрэзаць на долькі, выдаліць насенную скрынку, ачысціць ад скуркі, для кароткачасовага захоўвання змясціць у халодную ваду. |
Адсартаваныя па ступені сталасці плады мыюць, разразаюць на долькі, выдаляюць насенную скрынку і пашкоджаныя месцы (нарэзаную айву да бланшоўкі захоўваюць у халоднай вадзе). |
Айву перабраць, прамыць, разрэазаць на долькі, бланшаваць у кіпячай вадзе 8- 10 хвілін. Выкладзеныя ў слоікі долькі заліць кіпячым марынадам. |
Айву прамыць, падзяліць на чацвярцінкі і выразаць сярэдзінку. Перац пачысціць і разрэзаць уздоўж. |
Адсартаваныя па ступені сталасці плады мыюць, даюць сцячы вадзе, нажом з нержавелай сталі разразаюць на долькі, чысцяць ад скуркі, выдаляюць насенную скрынку, пашкоджаныя месцы і наразаюць на кавалачкі. |
Імбір ачысціць і парэзаць на кавалачкі. У рондаль уліць воцат, 500 мл вады, дадаць цукар, карыцу і гваздзічку. |
Айву старанна выцерці, каб зняць белы налёт, ачысціць, разрэзаць напалову, выразаць насенныя гнёзды і парэзаць на кружкі. |
Адабраць самыя добрыя плады, вызваліць іх ад сцяблінак і вочкаў і паскладаць пластамі ў невялікія драўляныя кадкі ці шкляныя слоікі. А плады горшыя, пашкоджаныя, дробна пасячы, пакласці ў рондаль і паставіць на невялікі агонь. |
Кветкі бузіны утрымоўваюць шматлікія карысныя рэчывы. З іх можна рыхтаваць варэнне. Пры варцы трэба выконваць некалькі умоў. Кветкі не павінны страціць свайго водару. |
Бузіну добра прамываюць, абрываюць з галінак, узважваюць і расціскаюць у рондалі. |
|