Адсартаваныя па ступені сталасці плады мыюць, разразаюць на долькі, выдаляюць насенную скрынку і пашкоджаныя месцы (нарэзаную айву да бланшоўкі захоўваюць у халоднай вадзе).
Бланшуюць долькі айвы ў гарачай вадзе пры тэмпературы 85°С 12-15 хвілін, затым астуджаюць у вадзе, даюць ёй сцячы, і, паскладаўшы ў падрыхтаваныя слоікі, заліваюць кіпячай вадой, накрываюць вечкамі і стэрылізуюць: слоікі ёмістасцю 0,5 л – 10 хвілін, ёмістасцю 1,0 л - 12 хвілін і балон ёмістасцю 3,0 л - 25 хвілін.
Пасля стэрылізацыі слоікі неадкладна зашпунтоўваюць і пакідаюць да поўнага астуджэння
|