Статыстыка |
Анлайн усяго: 1 Гасцей: 1 Карыстальнікаў: 0 |
|
Ў катэгорыі матэрыялаў: 30 Паказана матэрыялаў: 1-30 |
|
Сартаваць па:
Даце ·
Назову ·
Рэйтынгу ·
Каментарам ·
Праглядам
Закіпеціце ў рондалі ваду з маслам, соллю і 1 ст. л. цукровай пудры. Паступова дадайце муку і змешвайце, пакуль не сфармуецца 1 вялікі камяк з цеста. Камяк цеста выкладзіце ў міску і астудзіце. Адно за другім увядзіце яйкі. |
Замясіць цеста. Падзяліць яго на кавалкі вагой прыкладна ў 100 г, раскачаць іх жгуцікамі. |
Цукар, яйкі, цытрынавы араматызатар, кардамон і карыцу расцерці ў белую пену. Дадаць апельсінавыя і цытрынавыя цукаты. |
Прыгатаваць гэтак жа, як "Арэшкі з заварнога цеста (прафітролі) у ванільным соусе ", але ў соус дадаць какава-парашок ці шакалад. |
Прыгатаваць прафітролі. Сліўкі старанна ўзбіць і змяшаць з цукровай пудрай (3/4 нормы) і ваніллю. Пры падачы крэманку напоўніць сліўкамі, а на іх пакласці прафітролі і пасыпаць цукровай пудрай. |
Заварное цеста пакласці ў кандытарскі мяшок і праз гладкую трубачку з адтулінай дыяметрам 10 мм высадзіць на чыстую, злёгку змазаную тлушчам бляху, дробныя булачкі, якія выпякаць пры тэмпературы 130-140 С. |
Для падрыхтоўкі ванільнага соусу яечныя бялкі адлучыць ад жаўткоў; жаўткі ўліць у посуд, усыпаць цукар, муку, дадаць ваніль і старанна расцерці да утварэння аднастайнай масы. |
Даць маслу паляжаць некалькі гадзін пры пакаёвай тэмпературы. Дадаць муку, арэхі і цукар, замясіць цеста. |
Прыведзены ніжэй рэцэпт арэшкаў дапаможа зрабіць вельмі смачнае печыва не толькі да свята, але і проста да добрага настрою. |
Духоўку разагрэць да 130 градусаў. Бялкі моцна ўзбіць, паступова дадаючы ў іх цукар. |
Парэзаць абаранкі на маленькія кружочкі. Нагрэць алей у патэльні і дадаць часнык і траву. |
З мукі, цукру, яйка і малака замясіць цеста. |
Мацу стаўчы ў ступе ці прапусціць праз мясасечку. Ваду, масла, сталовую лыжку цукровага пяску, соль перамяшаць і закіпяціць. |
Прыгатуйце дражджавое цеста, растойце яго ў гарачым месцы 20 - 25 хвілін і, склаўшы цеста ўдвая, прыгатуйце доўгія кноты. Ад гэтых кнотаў адрэжце кавалачкі велічынёй з яйка, акругліце і дайце пастаяць яшчэ 15 хвілін. |
Прыгатуйце дражджавое цеста. Пасля 20 - 25 хвіліннай растойкі у цёплым месцы падзяліце ў родзе кнотаў. |
Абавязкова патрэбна насенне аніса, выкарыстоўваемае ў падрыхтоўцы печыва і ласункаў, менавіта яно дае свой густ і пах, і фінікавая паста |
Адвесіць 500 г здобнага цеста, раскачаць качалкай пласт, пераважна квадратны, таўшчынёй у палец. |
Мяккую муку ўсыпаць на стол, зрабіць ямку, пакласці цукар, дадаць яйка, сліўкі ці малако |
У глыбокім рондалі з тоўстым дном растапіць масла, змяшаць з вадой, нагрэць да закіпання, пасля чаго ўсыпаць, стала размешвая муку. |
Прасеяць муку ў вялікую міску. Змяшаць з соллю. Злёгку разагрэць 600 мл. вады і растварыць у ёй дрожджы. Дадаць да мукі ваду з дрожджамі, раслінны алей і замясіць цеста. Накрыць дражджавое цеста вечкам і паставіць у цёплае месца на 30 мін. |
Высыпаць дрожджы ў шклянку з цёплай вадой, дадаць цукар і размяшаць да растварэння дрожджаў. Даць пастаяць 5 мін. да з'яўлення на паверхні плеўкі. |
Муку абавязкова прасеяць 2 разы праз валасяное сіта. Ваду закіпяціць з алеем і цукрам, усыпаць адразу ўсю муку і размешваць цеста 2-3 хвіліны, пазбягаючы камякоў і прыліпання. |
З заварнога цеста сфармаваць абаранкі таўшчынёй у паўпальца, дыяметрам 4 - 5 см і выпекчы іх на лісце ў духоўцы. Пасля вырабу пасыпаць абаранкі цукровай пудрай. |
Абаранкі кладзеце ў малако (летняе) на 10 хвілін, затым бярэце размочаныя абаранкі і начыняеце іх фаршам (фарш рыхтуем на свой густ). |
Замясіце дражджавое цеста, пастаўце у цёплае месца прыкладна на 30 хвілін. |
Муку размяшаць з варэннем да атрымання густога цеста. Атрыманае цеста раскласці на кавалачкі і раскачаць брусочкамі даўжынёй 8-9 см і дыяметрам 6-7 мм. |
Да мукі дадаць сметанкавае масла парубленае на дробныя кавалачкі, змяшаць усё. |
Змяшаць усе прадукты ў крутое цеста. Сфармаваць абаранкі, вышмараваць малаком і пякчы у духоўцы на змазанай алеем блясе. |
Змяшаць усе прадукты ў крутое цеста. Сфармаваць абаранкі, вышмараваць малаком і пякчы у духоўцы на змазанай алеем блясе. |
Абаранкі па класічным рэцэпце рыхтуюцца з заварнога, дакладней абваранага, цеста. |
|