Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Печыва

    КААЭК - ФІНІКАВЫЯ АБАРАНКІ

    - мука - 3 шклянкі

    - манка - 1 шклянка

    - алей сланечнікавы - 1/2 шклянкі

    - тлушч раслінны - 1/2 шклянкі

    - малако-пудра - 1 ст.л.

    - дрожджы - 1 г. л.

    - аніс (насенне) - 1 ст.л.

    - фінікі.

     

    Абавязкова патрэбна насенне аніса, выкарыстоўваемае ў падрыхтоўцы печыва і ласункаў, менавіта яно дае свой густ і пах, і фінікавая паста Усё змяшаць, а потым патроху дадаваць ваду (каля шклянкі) і працягваць вымешваць, цеста павінна быць пругкім, як на пяльмені і не прыліпаць да рук і міскі. Накрыць яго і пакінуць падняцца. Калі яно падыдзе, у цёплым месцы прыкладна праз 1.5 гадзіны, адшчыпваць па невялікім кавалачку цеста, скочваць "каўбаскай" і раскачаць на дошцы, каб атрымалася палосачка цеста, усё рабіць можна рукамі, без нажа і качолкі, цеста вельмі паддатлівае. Начынне з фінікаў таксама скруціць "каўбаскай", пакласці на палоску і зашчыпаць бокі, потым атрыманае "бярвенца" трохі раскачаць і злучыць канцы, каб атрымаўся "абаранак". Выпякаць на чыстай блясе, яны не прыліпаюць да яе, і можна падсмажыць на верхнім агні. Захоўваць прычыненымі, каб не высыхалі.

    Катэгорыя: Печыва | Дабавіў: wawkalaki (07.07.2014)
    Праглядаў: 156 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar