Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 8
    Гасцей: 8
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Рытуальная кухня

    Ў катэгорыі матэрыялаў: 191
    Паказана матэрыялаў: 1-50
    Старонкі: 1 2 3 4 »

    Сартаваць па: Даце · Назову · Рэйтынгу · Каментарам · Праглядам

    Падрыхтаванае зерне пшаніцы спачатку таўкуць у драўлянай ступе драўляным песцікам, перыядычна падліваючы ледзь-ледзь цёплай вады, каб цалкам вызваліць зерні ад абалонкі.

    Рытуальная кухня | Просмотров: 395 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.01.2015 | Комментарии (0)

    Пшаніцу ўсыпаць у кіпень, давесці да кіпення, адкінуць на сіта, абліць халоднай вадой, скласці ў рондалі ці чыгун, заліць вадой, закіпяціць, шчыльна зачыніць вечкам і паставіць у духоўку, каб сапрэла да мяккасці.

    Рытуальная кухня | Просмотров: 332 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.01.2015 | Комментарии (0)

    Рыс прамыць, зварыць рассыпістую кашу на вадзе або малацэ з цукрам, дадаўшы ў сярэдзіне прамытыя разынкі.

    Рытуальная кухня | Просмотров: 351 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.01.2015 | Комментарии (0)

    Вычышчаную, перабраную пшаніцу добра прамыць, пакласці ў гліняныя гаршочкі, заліць гарачай вадой, так каб вада пакрывала зерне і паставіць варыцца ў духоўку.

    Рытуальная кухня | Просмотров: 329 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.01.2015 | Комментарии (0)

    Чыстыя зерні пшаніцы заліць халоднай вадой на 2-3 гадзіны, зварыць да гатовасці і адкінуць на друшляк.

    Рытуальная кухня | Просмотров: 299 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.01.2015 | Комментарии (0)

    Цэлыя зерні лушчанай пшаніцы (можна пшанічных круп) заліць халоднай вадой, варыць да размягчэння і адкінуць на друшляк.

    Рытуальная кухня | Просмотров: 317 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.01.2015 | Комментарии (0)

    Зварыць на вадзе нішчымную кашу, астудзіць, падсаладзіць.

    Рытуальная кухня | Просмотров: 353 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.01.2015 | Комментарии (0)

    Зерне або крупу дбайна прамыць і замачыць у халоднай кіпячонай вадзе.

    Рытуальная кухня | Просмотров: 310 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.01.2015 | Комментарии (0)

    Ваду і малако змешваюць, даводзяць да кіпення, ўсыпаюць пшанічныя крупы, вараць да гатовасці, дадаюць сліўкі, мёд, дбайна размешваюць, шчыльна зачыняюць вечкам.

    Рытуальная кухня | Просмотров: 305 | Добавил: wawkalaki | Дата: 06.01.2015 | Комментарии (0)

    Крупу прамыць, адварыць у вадзе на ўмераным агні, здымаючы пену.

    Рытуальная кухня | Просмотров: 327 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.01.2015 | Комментарии (0)

    Рыс адварыць у вялікай колькасці вады, адкінуць на сіта і абліць халоднай кіпячонай вадой.

    Рытуальная кухня | Просмотров: 328 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.01.2015 | Комментарии (0)

    Рыс адварыць да гатовасці.

    Рытуальная кухня | Просмотров: 297 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.01.2015 | Комментарии (0)

    Рыс перабраць, прамыць, зварыць у вялікай колькасці вады да гатовасці, адкінуць на сіта і астудзіць.

    Рытуальная кухня | Просмотров: 276 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.01.2015 | Комментарии (0)

    Рыс перабраць, прамыць, заліць халоднай вадой, давесці да кіпення, адкінуць на друшляк і прамыць халоднай вадой.

    Рытуальная кухня | Просмотров: 304 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.01.2015 | Комментарии (0)

    Рыс перабраць, прамыць, заліць вадой, давесці да кіпення.

    Рытуальная кухня | Просмотров: 326 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.01.2015 | Комментарии (0)

    Зварыць рассыпістую рысавую кашу, астудзіць яе, дадаць прамытыя і ашпараныя кіпенем разынкі або цукаты,

    Рытуальная кухня | Просмотров: 348 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.01.2015 | Комментарии (0)

    Рыс перабраць, прамыць, заліць вадой, давесці да кіпення.

    Рытуальная кухня | Просмотров: 284 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.01.2015 | Комментарии (0)

    Рыс перабраць, прамыць, заліць вадой, давесці да кіпення.

    Рытуальная кухня | Просмотров: 360 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.01.2015 | Комментарии (0)

    Рыс перабраць, прамыць, заліць халоднай вадой, давесці да кіпення, адкінуць на сіта або друшляк і прамыць халоднай вадой.

    Рытуальная кухня | Просмотров: 384 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.01.2015 | Комментарии (0)

    Ваду і малако змяшаць, давесці да кіпення, усыпаць прамытыя крупы і варыць да гатовасці.

    Рытуальная кухня | Просмотров: 343 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.01.2015 | Комментарии (0)

    Перабіраюць зерні пшаніцы прамываюць, замочваюць у халоднай вадзе на 2 - 3 гадзіны, заліваюць малаком, дадаюць соль і вараць да гатовасці.

    Рытуальная кухня | Просмотров: 320 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.01.2015 | Комментарии (0)

    Збожжа пшаніцы зварыць да мягкасці, але каб яно заставалася цэлым.

    Рытуальная кухня | Просмотров: 348 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.01.2015 | Комментарии (0)

    Пшаніцу перабраць, прамыць і адварыць у вадзе разам з разынкамі, затым адкінуць на сіта.

    Рытуальная кухня | Просмотров: 359 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.01.2015 | Комментарии (0)

    Збожжа пшаніцы перабраць, прамыць і замачыць у халоднай вадзе на 2-3 гадзіны.

    Рытуальная кухня | Просмотров: 359 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.01.2015 | Комментарии (0)

    Пшаніцу перабраць, прамыць і адварыць у вадзе да гатовасці.

    Рытуальная кухня | Просмотров: 299 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.01.2015 | Комментарии (0)

    Пшаніцу перабраць, прамыць, усыпаць у кіпячую ваду, давесці да кіпення, адкінуць на сіта, абліць халоднай вадой, пакласці ў рондаль, заліць вадой, давесці да кіпення, шчыльна зачыніць вечкам і паставіць у духоўку, каб сапрэла да мяккасці.

    Рытуальная кухня | Просмотров: 341 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.01.2015 | Комментарии (0)

    Пшаніцу перабраць, прамыць, усыпаць у кіпень, давесці да кіпення, адкінуць на сіта, абліць халоднай вадой, скласці ў рондаль або гліняны чыгун, зноў заліць вадой, закіпяціць, шчыльна зачыніць вечкам і пакінуць у духоўцы да гатовасці зерняў.

    Рытуальная кухня | Просмотров: 311 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.01.2015 | Комментарии (0)

    Пшаніцу перабраць, прамыць, высыпаць у кіпень, давесці да кіпення, адкінуць на сіта, абліць халоднай вадой, скласці ў рондаль або чыгун, заліць вадой, закіпяціць, шчыльна зачыніць вечкам і паставіць у духоўку, каб сапрэла да мяккасці.

    Рытуальная кухня | Просмотров: 325 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.01.2015 | Комментарии (0)

    Пшаніцу перабраць, прамыць і адварыць у вадзе да гатовасці, адкінуць на друшляк, астудзіць і змяшаць з ягадамі або садавінай.

    Рытуальная кухня | Просмотров: 303 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.01.2015 | Комментарии (0)

    Пшаніцу перабраць, прамыць, усыпаць у кіпень, давесці да кіпення, адкінуць на сіта, абліць халоднай вадой, скласці ў рондаль або гліняны чыгун, зноў заліць вадой, закіпяціць, шчыльна зачыніць вечкам і пакінуць у духоўцы да гатовасці зерняў.

    Рытуальная кухня | Просмотров: 321 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.01.2015 | Комментарии (0)

    Пшаніцу перабраць, прамыць вадой, заліць новай і варыць да гатовасці, адцадзіць, астудзіць.

    Рытуальная кухня | Просмотров: 333 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.01.2015 | Комментарии (0)

    Пшаніцу перабраць, прамыць вадой, заліць новай і варыць да гатовасці, адцадзіць, астудзіць.

    Рытуальная кухня | Просмотров: 358 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.01.2015 | Комментарии (0)

    Разынкі перабраць, прамыць, заліць гарачай вадой і варыць да гатовасці.

    Рытуальная кухня | Просмотров: 312 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.01.2015 | Комментарии (0)

    Куцьця, прыгатаваная з пшана, пшаніцы ці пярлоўкі, звалася каляднай і падавалася пад Каляды і пад Вадохрышча. Куцьця з рысу была і застаецца памінальнай стравай.

    Рытуальная кухня | Просмотров: 375 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.01.2015 | Комментарии (0)

    Развесці мёд у гарачай вадзе і закіпяціць на невялікім агні. Усыпаць папярэдне вымачаную і перабраную пшаніцу.

    Рытуальная кухня | Просмотров: 339 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.01.2015 | Комментарии (0)

    Рыс перабраць і прамыць, заліць 1 1/2 шклянкамі кіпеню, і варыць у рондальчыку з шчыльна зачыненым вечкам 3 хвіліны на моцным агні, нелькі хвілін - на сярэднім і 3 - на слабым.

    Рытуальная кухня | Просмотров: 326 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.01.2015 | Комментарии (0)

    Крупу прамыць, адварыць у вадзе на ўмераным агні, здымаючы ўвесь час пену.

    Рытуальная кухня | Просмотров: 357 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.01.2015 | Комментарии (0)

    Варыць да гатовасці, пшаніцу засыпаць у летнюю вадкасць,

    Рытуальная кухня | Просмотров: 315 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.01.2015 | Комментарии (0)

    Крупу добра прамыць і адварыць да мяккасці, дадаўшы ў сярэдзіне дбайна прамытыя разынкі.

    Рытуальная кухня | Просмотров: 335 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.01.2015 | Комментарии (0)

    Пшаніцу адварыць да гатовасці і даць астыць. У астыўшую пшаніцу дадаць мёд, грэцкія арэхі, разынкі, патоўчаны і звараны ў падсалоджанай вадзе мак.

    Рытуальная кухня | Просмотров: 321 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.01.2015 | Комментарии (0)

    Аўсяныя крупы вымыць і заліць халоднай вадой на 2-3 гадзіны, затым прапусціць праз мясасечку з вадой, у якой яны замочваліся. "Геркулес" заліць халоднай вадой на 20-30 хвілін і таксама прапусціць праз мясасечку.

    Рытуальная кухня | Просмотров: 371 | Добавил: wawkalaki | Дата: 25.07.2014 | Комментарии (0)

    З аўсяных шматкоў адсеяць муку. Шматкі высыпаць на бляху, пакласці на іх маленькія кавалачкі масла, паставіць у гарачую духоўку і, час ад часу памешваючы, падсмажыць да светла-карычневага колеру.

    Рытуальная кухня | Просмотров: 353 | Добавил: wawkalaki | Дата: 25.07.2014 | Комментарии (0)

    Кісель смачнейшы, калі яго рыхтуюць не з аўсянай мукі, а з аўса. Авёс трэба подсушыць, каб стаўчы. Заліць здробнены авёс гарачай вадой (у бутэльцы па старых рэцэптах 0,7 л, у фунце - 430 г) і пакінуць у цёплым месцы на паўтара дня.

    Рытуальная кухня | Просмотров: 378 | Добавил: wawkalaki | Дата: 25.07.2014 | Комментарии (0)

    Бярэцца 0,5 кг аўсяных шматкоў на 3-літровы рондаль. Заліваецца цёплай кіпячонай вадой і дадаецца 1/4 частка чорнага хлеба.

    Рытуальная кухня | Просмотров: 350 | Добавил: wawkalaki | Дата: 25.07.2014 | Комментарии (0)

    Замачыце ў цёплай вадзе аўсяныя шматкі і пастаўце на суткі ў цёплае месца. Набраклую масу працадзіце праз сіта і адцісніце ў рондаль.

    Рытуальная кухня | Просмотров: 363 | Добавил: wawkalaki | Дата: 25.07.2014 | Комментарии (0)

    Аўсяную крупу стаўчы ў ступцы, заліць цёплай вадой і пакінуць на суткі-паўтары.

    Рытуальная кухня | Просмотров: 358 | Добавил: wawkalaki | Дата: 25.07.2014 | Комментарии (0)

    Замачыць шыпшыну у 250 мл цёплай вады на 30 мін. Дадаць яшчэ 250 мл вады і варыць 20 мін. Адвар працадзіць.

    Рытуальная кухня | Просмотров: 358 | Добавил: wawkalaki | Дата: 25.07.2014 | Комментарии (0)

    Аўсяныя крупы або муку 'Геркулес' заліць халоднай вадой, змяшаць, посуд зачыніць вечкам і пакінуць на суткі. Затым масу працадзіць і адціснуць.

    Рытуальная кухня | Просмотров: 348 | Добавил: wawkalaki | Дата: 25.07.2014 | Комментарии (0)

    Крупу “Геркулес” засыпаюць у цёплую ваду і ставяць у цёплае месца на 12 гадзін.

    Рытуальная кухня | Просмотров: 343 | Добавил: wawkalaki | Дата: 25.07.2014 | Комментарии (0)

    Аўсяныя крупы заліць цёплай кіпячонай вадой, пакінуць на суткі.

    Рытуальная кухня | Просмотров: 364 | Добавил: wawkalaki | Дата: 25.07.2014 | Комментарии (0)