Статыстыка |
Анлайн усяго: 8 Гасцей: 8 Карыстальнікаў: 0 |
|
Ў катэгорыі матэрыялаў: 191 Паказана матэрыялаў: 1-50 |
Старонкі: 1 2 3 4 » |
Сартаваць па:
Даце ·
Назову ·
Рэйтынгу ·
Каментарам ·
Праглядам
Падрыхтаванае зерне пшаніцы спачатку таўкуць у драўлянай ступе драўляным песцікам, перыядычна падліваючы ледзь-ледзь цёплай вады, каб цалкам вызваліць зерні ад абалонкі. |
Пшаніцу ўсыпаць у кіпень, давесці да кіпення, адкінуць на сіта, абліць халоднай вадой, скласці ў рондалі ці чыгун, заліць вадой, закіпяціць, шчыльна зачыніць вечкам і паставіць у духоўку, каб сапрэла да мяккасці. |
Рыс прамыць, зварыць рассыпістую кашу на вадзе або малацэ з цукрам, дадаўшы ў сярэдзіне прамытыя разынкі. |
Вычышчаную, перабраную пшаніцу добра прамыць, пакласці ў гліняныя гаршочкі, заліць гарачай вадой, так каб вада пакрывала зерне і паставіць варыцца ў духоўку. |
Чыстыя зерні пшаніцы заліць халоднай вадой на 2-3 гадзіны, зварыць да гатовасці і адкінуць на друшляк. |
Цэлыя зерні лушчанай пшаніцы (можна пшанічных круп) заліць халоднай вадой, варыць да размягчэння і адкінуць на друшляк. |
Зварыць на вадзе нішчымную кашу, астудзіць, падсаладзіць. |
Зерне або крупу дбайна прамыць і замачыць у халоднай кіпячонай вадзе. |
Ваду і малако змешваюць, даводзяць да кіпення, ўсыпаюць пшанічныя крупы, вараць да гатовасці, дадаюць сліўкі, мёд, дбайна размешваюць, шчыльна зачыняюць вечкам. |
Крупу прамыць, адварыць у вадзе на ўмераным агні, здымаючы пену. |
Рыс адварыць у вялікай колькасці вады, адкінуць на сіта і абліць халоднай кіпячонай вадой. |
Рыс адварыць да гатовасці. |
Рыс перабраць, прамыць, зварыць у вялікай колькасці вады да гатовасці, адкінуць на сіта і астудзіць. |
Рыс перабраць, прамыць, заліць халоднай вадой, давесці да кіпення, адкінуць на друшляк і прамыць халоднай вадой. |
Рыс перабраць, прамыць, заліць вадой, давесці да кіпення. |
Зварыць рассыпістую рысавую кашу, астудзіць яе, дадаць прамытыя і ашпараныя кіпенем разынкі або цукаты, |
Рыс перабраць, прамыць, заліць вадой, давесці да кіпення. |
Рыс перабраць, прамыць, заліць вадой, давесці да кіпення. |
Рыс перабраць, прамыць, заліць халоднай вадой, давесці да кіпення, адкінуць на сіта або друшляк і прамыць халоднай вадой. |
Ваду і малако змяшаць, давесці да кіпення, усыпаць прамытыя крупы і варыць да гатовасці. |
Перабіраюць зерні пшаніцы прамываюць, замочваюць у халоднай вадзе на 2 - 3 гадзіны, заліваюць малаком, дадаюць соль і вараць да гатовасці. |
Збожжа пшаніцы зварыць да мягкасці, але каб яно заставалася цэлым. |
Пшаніцу перабраць, прамыць і адварыць у вадзе разам з разынкамі, затым адкінуць на сіта. |
Збожжа пшаніцы перабраць, прамыць і замачыць у халоднай вадзе на 2-3 гадзіны. |
Пшаніцу перабраць, прамыць і адварыць у вадзе да гатовасці. |
Пшаніцу перабраць, прамыць, усыпаць у кіпячую ваду, давесці да кіпення, адкінуць на сіта, абліць халоднай вадой, пакласці ў рондаль, заліць вадой, давесці да кіпення, шчыльна зачыніць вечкам і паставіць у духоўку, каб сапрэла да мяккасці. |
Пшаніцу перабраць, прамыць, усыпаць у кіпень, давесці да кіпення, адкінуць на сіта, абліць халоднай вадой, скласці ў рондаль або гліняны чыгун, зноў заліць вадой, закіпяціць, шчыльна зачыніць вечкам і пакінуць у духоўцы да гатовасці зерняў. |
Пшаніцу перабраць, прамыць, высыпаць у кіпень, давесці да кіпення, адкінуць на сіта, абліць халоднай вадой, скласці ў рондаль або чыгун, заліць вадой, закіпяціць, шчыльна зачыніць вечкам і паставіць у духоўку, каб сапрэла да мяккасці. |
Пшаніцу перабраць, прамыць і адварыць у вадзе да гатовасці, адкінуць на друшляк, астудзіць і змяшаць з ягадамі або садавінай. |
Пшаніцу перабраць, прамыць, усыпаць у кіпень, давесці да кіпення, адкінуць на сіта, абліць халоднай вадой, скласці ў рондаль або гліняны чыгун, зноў заліць вадой, закіпяціць, шчыльна зачыніць вечкам і пакінуць у духоўцы да гатовасці зерняў. |
Пшаніцу перабраць, прамыць вадой, заліць новай і варыць да гатовасці, адцадзіць, астудзіць. |
Пшаніцу перабраць, прамыць вадой, заліць новай і варыць да гатовасці, адцадзіць, астудзіць. |
Разынкі перабраць, прамыць, заліць гарачай вадой і варыць да гатовасці. |
Куцьця, прыгатаваная з пшана, пшаніцы ці пярлоўкі, звалася каляднай і падавалася пад Каляды і пад Вадохрышча. Куцьця з рысу была і застаецца памінальнай стравай. |
Развесці мёд у гарачай вадзе і закіпяціць на невялікім агні. Усыпаць папярэдне вымачаную і перабраную пшаніцу. |
Рыс перабраць і прамыць, заліць 1 1/2 шклянкамі кіпеню, і варыць у рондальчыку з шчыльна зачыненым вечкам 3 хвіліны на моцным агні, нелькі хвілін - на сярэднім і 3 - на слабым. |
Крупу прамыць, адварыць у вадзе на ўмераным агні, здымаючы ўвесь час пену. |
Варыць да гатовасці, пшаніцу засыпаць у летнюю вадкасць, |
Крупу добра прамыць і адварыць да мяккасці, дадаўшы ў сярэдзіне дбайна прамытыя разынкі. |
Пшаніцу адварыць да гатовасці і даць астыць. У астыўшую пшаніцу дадаць мёд, грэцкія арэхі, разынкі, патоўчаны і звараны ў падсалоджанай вадзе мак. |
Аўсяныя крупы вымыць і заліць халоднай вадой на 2-3 гадзіны, затым прапусціць праз мясасечку з вадой, у якой яны замочваліся. "Геркулес" заліць халоднай вадой на 20-30 хвілін і таксама прапусціць праз мясасечку. |
З аўсяных шматкоў адсеяць муку. Шматкі высыпаць на бляху, пакласці на іх маленькія кавалачкі масла, паставіць у гарачую духоўку і, час ад часу памешваючы, падсмажыць да светла-карычневага колеру. |
Кісель смачнейшы, калі яго рыхтуюць не з аўсянай мукі, а з аўса. Авёс трэба подсушыць, каб стаўчы. Заліць здробнены авёс гарачай вадой (у бутэльцы па старых рэцэптах 0,7 л, у фунце - 430 г) і пакінуць у цёплым месцы на паўтара дня. |
Бярэцца 0,5 кг аўсяных шматкоў на 3-літровы рондаль. Заліваецца цёплай кіпячонай вадой і дадаецца 1/4 частка чорнага хлеба. |
Замачыце ў цёплай вадзе аўсяныя шматкі і пастаўце на суткі ў цёплае месца. Набраклую масу працадзіце праз сіта і адцісніце ў рондаль. |
Аўсяную крупу стаўчы ў ступцы, заліць цёплай вадой і пакінуць на суткі-паўтары. |
Замачыць шыпшыну у 250 мл цёплай вады на 30 мін. Дадаць яшчэ 250 мл вады і варыць 20 мін. Адвар працадзіць. |
Аўсяныя крупы або муку 'Геркулес' заліць халоднай вадой, змяшаць, посуд зачыніць вечкам і пакінуць на суткі. Затым масу працадзіць і адціснуць. |
Крупу “Геркулес” засыпаюць у цёплую ваду і ставяць у цёплае месца на 12 гадзін. |
Аўсяныя крупы заліць цёплай кіпячонай вадой, пакінуць на суткі. |
|