Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Рытуальная кухня

    АЎСЯНЫ КІСЕЛЬ ЛЕКАВЫ

    Бярэцца 0,5 кг аўсяных шматкоў на 3-літровы рондаль. Заліваецца цёплай кіпячонай вадой і дадаецца 1/4 частка чорнага хлеба. Настойваецца 6-7 гадзін у цёплым месцы.

    Пасля гэтага масу працадзіць праз друшляк, дадаць соль ці цукар па густу. Паставіць на маленькі агонь і, памешваючы, варыць да кіселепадобнай масы. Выкарыстоўваць можна ў гарачым выглядзе з маслам, а ў халодным- рэзаць на кавалачкі і есць з малаком ці кефірам.

    Такі кісель пышна дапамагае пры гастрыце, каліце, халецыстыце, панкрэатыце. Пакінутую на друшляку масу можна выкарыстоўваць для выпечкі печыва, дадаўшы 1 шклянку цукру,3 шклянкі мукі, кавалачак маргарыну, 2 яйкі, соду (гашаную воцатам).

    Катэгорыя: Рытуальная кухня | Дабавіў: wawkalaki (25.07.2014)
    Праглядаў: 325 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar