| Статыстыка |
Анлайн усяго: 1 Гасцей: 1 Карыстальнікаў: 0 |
|
Ў катэгорыі матэрыялаў: 147 Паказана матэрыялаў: 1-50 |
Старонкі: 1 2 3 » |
Сартаваць па:
Даце ·
Назову ·
Рэйтынгу ·
Каментарам ·
Праглядам
Грачаныя крупы перабраць, пасушыць 5-10 хвілін на блясе ў смажыльнай шафе і вельмі дробна размалоць у муку, скарыстаўшыся кавамолкай.
|
У эмаляваны рондаль уліць паўшклянкі цёплага малака і развесці ў ім дрожджы. Дадаць яшчэ 1,5 шклянкі малака.
|
У эмаляваны рондаль усыпаць грачаную муку, уліць 2 шклянкі цёплага малака, папярэдне развядучы ў ім дрожжы. Усё добра змяшаць і паставіць у цёплае месца.
|
Грачаныя крупы перабраць, пасушыць 5-10 хвілін на блясе ў смажыльнай шафе і вельмі дробна размалоць у муку, скарыстаўшыся кавамолкай.
|
У эмаляваны рондаль усыпаць грачаную муку, уліць дзве шклянкі цёплага малака, папярэдне развёўшы ў ім дрожжы.
|
У эмаляваны рондаль усыпаць грачаную муку, уліць 2 шклянкі цёплага малака, папярэдне развядучы ў ім дрожджы.
|
Узяць 400 г грачанай і 400 г пшанічнай мукі, 4,5-5 шклянак цёплай вады, дадаць соль, цукар, добра вымешаць, выбіць.
|
Дзве траціны нормы малака, дрожджы, муку, сметанкавае масла, жаўткі вымешаць, даць падысці.
|
Халодную ваду развесці з такім жа аб'ёмам мукі і заварыць гэтае цеста гарачай вадой, размяшаць, астудзіць, дадаць дрожджы, даць падысці.
|
У 1/2 шклянкі вельмі цёплай вады з 1 г. л. мукі + 1 г. л. цукру размяшала 1 г.л. без горкі дрожджаў.
|
Спачатку рыхтуецца дражжавое цеста. Малако (3/4 агульнай колькасці) падцяпліць да 35-40° і растварыць у ім дрожджы. Дадаць муку і яйкі.
|
Прасеяць у міску 100 гр грачанай мукі і 1/2 г. л солі. Зрабіць паглыбленне ў цэнтры і дадаць 1 яйка.
|
Бліны смачныя, але трохі дзіўныя. Цеста атрымліваецца не маналітнае, як у звычайных пшанічных блінах, а друзлае, рассыпістае і трохі крупчастае.
|
Грачаную муку развесці ў 1 шклянцы халоднага малака і заварыць 2 шклянкамі гарачага, астудзіць.
|
У вадзе развесці дрожджы, дадаць усю пшанічную муку і роўны аб'ём грачанай, даць падысці.
|
У двух шклянках цёплага малака разводзяць грачаную муку і дрожжы. Пасля 1-1,5 гадзіны закісання дадаюць жаўткі, расцёртыя са сметанкавым маслам і смятанай, пшанічную муку, астатняе малако, соль, цукар.
|
Грачаныя крупы перабраць, пасушыць 5-10 хвілін на блясе ў смажыльнай шафе і вельмі дробна размалоць у муку, скарыстаўшыся кавамолкай.
|
Грачаную муку змяшаць з пшанічнай і, аддзяліўшы палову, замясіць рошчыну на сумесі вады і малака.
|
У эмаляваны рондаль усыпаць грачаную муку, уліць 2 шклянкі цёплага малака, папярэдне развядучы ў ім дрожджы. Усё добра размяшаць і паставіць у цёплае месца.
|
Грачаныя крупы перабраць, пасушыць 5-10 хвілін на блясе ў смажыльнай шафе і вельмі дробна размалоць у муку, скарыстаўшыся кавамолкай.
|
Грачаныя крупы перабраць, пасушыць 5-10 хвілін на блясе ў смажыльнай шафе і вельмі дробна размалоць у муку, скарыстаўшыся кавамолкай.
|
Замясіць цеста: узяць 400 г грачанай мукі, 200 г пшанічнай мукі, 2,5 шклянкі цёплай вады, дрожджаў прыкладна 10 г.
|
Паставіць рошчыну з 0,75 шклянкі цёплага малака, дрожджаў і пшанічнай мукі.
|
Замясіць цеста з мукі, 0,6 л цёплага малака і дрожджаў. Калі паднімецца, уліць сумесь з 0,2 л цёплага малака і жаўткоў, дадаць растопленае сметанкавае масла, соль, цукар, вымесіць, даць падняцца.
|
Прыгатаваць рошчыну з пшанічнай мукі: 25-30 г дражджэй пакласці ў посуд, дадаць 2 шклянкі ледзь цёплага малака; размяшаць дрожджы і ўсыпаць 400г мукі, выбіць, даць падысці ў цёплым месцы.
|
Прасеяць 4 шклянкі грачанай мукі (яе можна атрымаць, змалоўшы ядрыцу ў кавамолцы).
|
Змяшаць 3 шклянкі грачанай і шклянку пшанічнай мукі, развесці цёплай вадой, дадаць 50 г дрожджаў і паставіць у цёплае месца, каб цеста падышло.
|
Лічыцца, што спрадвечна бліны рабіліся з грачанай мукі - бліны на пшанічнай муце не атрымліваюцца такімі пухлымі. Акрамя таго, бліны з грэчкі валодаюць вельмі прыемным густам з лёгкай кіслінкай.
|
Заварнымі гэтыя бліны завуць таму, што муку або рошчыну заварваюць кіпенем. Выкарыстоўваць трэба не кіпячую ваду, а толькі нагрэтую да кіпення.
|
У цеплым малацэ (2/3 агульнай колькасці) развесці дрожджы, цукар, дадаць растопленае масла, жаўткі, дабра перамяшаць, усыпаць грэцкую муку, ўсе ўзбіць, паставіць у цеплае месца.
|
Цеста для бліноў трэба паставіць за 2 - 3 гадзіны да таго, як іх падаваць да стала.
|
200 г грачанай мукі і 200 г пшанічнай мукі размешваюць у 3 шклянках халоднага малака,
|
Муку заліваем 100 мл цёплага малака, дадаем дрожджы і ставім у цёплае месца на 2 - 2, 5 гадзіны.
|
Дзве шклянкі самай лепшай грачанай мукі ўсыпаць у чыста вычышчаную патэльню, паставіць у духавую печ, каб мука падсмажылася.
|
Шыйку абпаліць, ачысціць, прамыць. Прыгатаваць рассыпістую грэцкую або ячную кашу, перамяшаць яе з нашаткаванай падсмажанай цыбуляй і кавалачкамі сырой печані, соллю і перцам.
|
Ізюмінка гэтай стравы - у двух відах начыння. Прычым адзін від фаршу ўкладваецца пад скурку, а другі - унутр птушкі.
|
Акуратна, каб не парвалася, зняць скуру з гусінай шыі.
|
Трэску (камбалу або карпа) апрацаваць, дробную рыбу пакінуць цэлай, а буйную нарэзаць на кавалкі.
|
Узяць 2 кг баранавага кумпяка, вымачыць 5-6 гадзін у 2 л марынада (1 шклянка воцату і 1 шклянка віна,
|
Грачаныя крупы перамыць у халоднай вадзе, заварыць кіпенем, змяшаць з дробна пасечанымі крутымі яйкамі, пасаліць,
|
Грачаныя крупы перамыць у халоднай вадзе, заварыць кіпенем, змяшаць з дробна пасечанымі 5 крутымі яйкамі,
|
Зварыць да паловы гатовасці крутую грачаную кашу. Змяшаць з дробна пасечанай сырой цялячай пячонкай, пакласці солі. 1/8 або 1/4 фунта масла, гледзячы па тым, як тлуста сетка, 2-3 крутых дробна пасечаных яйка.
|
Узяць буйных грачаных круп, перамыць іх ў халоднай вадзе, скласці ў рондальчык, змяшаць з вельмі дробна пасечанай сыройй цялячай пячонкай, пакласці солі, 1/8 або 1/4 фунта масла (гледзячы па тым, як тлуста сетка), 2 яйкі.
|
Калі вы аддаеце перавагу вегетарыянскай кухні, то гэты кулінарны рэцэпт падрыхтоўкі пяльменяў з грачанай мукі з цыбуляй вам спадабаецца.
|
Уліць у рондальчык 1 1/2 шклянкі малака, пакласці адну сталовую лыжку дробнага цукру і трохі нацёртай цытрынавай цэдры, паставіць на агонь.
|
Разагрэць топленае масла, спасераваць у ім кольцы цыбулі, пакласці лустачкі мяса і абсмажыць да паўгатоўнасці.
|
Вельмі просты, недарагі і смачны кулінарны рэцэпт паштэта з грэчкі. Такі паштэт падыдзе для паўсядзённага меню, напрыклад, да сняданку.
|
Зварыць рассыпістую грачаную кашу. Вымыць памідоры, зрэзаць з іх верхавіны і выняць сярэдзіну, пакінуўшы даволі тоўстыя бокі.
|
Злучыць у рондалі 50 г сметанкавага масла, 50 г грачанай мукі і 600 мл малака.
|
Мяса солім, перчым, на 4 кавалачка кладзем па палоўцы зубчыка часныку, зверху затуляем яшчэ 4 кавалачкамі мяса, пакідаем на 1 гадзіну.
|
|