Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Крупяныя стравы

    НІШЧЫМНЫЯ БЛІНЫ

    -4 шклянкі грачанай мукі,

    -4,5 шклянкі малака,

    -20-25 г дрожджаў,

    -соль - па густу.

     

    У эмаляваны рондаль уліць паўшклянкі цёплага малака і развесці ў ім

    дрожджы. Дадаць яшчэ 1,5 шклянкі малака.

    Паступова пры бесперапынным памешванні усыпаць у рондаль з

    малаком 2 шклянкі мукі.

    Цеста добра размяшаць так, каб не было камякоў.

    Накрыць рондаль ручніком, паставіць у цёплае месца.

    Калі цеста падыдзе, г. зн. павялічыцца ў аб'ёме ў 2-3 разы,

    дадаць да яго асноўную муку, малако, соль,

    добра размяшаць і ізноў паставіць у цёплае месца.

    Пасля таго, як цеста зноў падыдзе, можна пачынаць печ бліны.

    Пры гэтым зачэрпваць цеста з рондаля трэба вельмі асцярожна,

    каб не даць яму апасці.

    Ад гэтага залежыць пухласць, рассыпістасць бліноў.

    Тут і далей у рэцэптуру цеста для бліноў не ўключаны алей

    для змазвання патэльні.

    Звычайна перад тым, як выліць на патэльню цеста,

    яе змазваюць адной гарбатнай лыжкай расліннага алею.

    Катэгорыя: Крупяныя стравы | Дабавіў: wawkalaki (02.12.2014)
    Праглядаў: 127 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar