Статыстыка |
Анлайн усяго: 1 Гасцей: 1 Карыстальнікаў: 0 |
|
Ў катэгорыі матэрыялаў: 797 Паказана матэрыялаў: 1-50 |
Старонкі: 1 2 3 ... 15 16 » |
Сартаваць па:
Даце ·
Назову ·
Рэйтынгу ·
Каментарам ·
Праглядам
Сліву разрэзаць напалову папярок. Павярнуць палоўкі ў розныя бакі. Атрымаюцца дзве палоўкі слівы: адна з костачкай, другая - без. Палоўкі з костачкай разрэзаць уздоўж. Выняць костачкі. |
Слівы перабраць, выцягнуць костачкі, прапусціць праз мясасечку. |
Сварыць ткемалі у вадзе (якая ледзь пакрывае іх). Працерці. Дадаць у ткемалі прапушчаныя праз мясасечку зеляніну і часнык, рэзкія затаўкі, сварыць. |
Часнык, перац ачысціць, здрабніць. Слівы прамыць, выдаліць костачкі, прапусціць праз мясасечку. |
На 1 кг цёрну ўзяць шклянку вады, кінзу адзін пучок/пры варцы цёрну дадаць, так званую, старую кінзу з суквеццямі ў выглядзе зярняткаў/ і мяту і пачынаць тушыць, прыкладна праз 15 хвілін пасля закіпання выключыць і пакінуць рондаль, са шчыльна зачыненым вечкам, астываць. |
Ткемалі-выдатны соус да мясных і рыбных страў. Акрамя таго, ён усмакуецца аматарам вострага. Яго можна проста нашмараваць на хлеб і перакусіць па-хуценькаму. |
Слівы прапусціць праз мясасечку. Пакласці соль, цукар і кіпяціць 5 хвілін. |
Часнык, перац ачысціць, здрабніць. Слівы прамыць, выдаліць костачкі, прапусціць праз мясасечку. |
У слівы любой (больш 2 кг адразу не варыць) выдаліць костачкі, паставіць варыць хвілін на 40 пасля таго, як закіпіць. |
Слівы разрэжце напалову, выдаліце костачкі. Палоўкі варым 10 хвілін да размякчэння, затым праціраем. |
Алычу пpаваpыць у кіпячай вадзе 1-2 хвіліны, адцадзіць, адлучыць костачкі. |
Сліву памыць, прыбраць костачкі. |
Перабраныя, прамытыя слівы кладуць у рондаль, заліваюць вадой так, каб яна толькі пакрывала іх і вараць. |
Слівы ткемалі разрэзаць напалову, пакласці ў эмаляваны посуд, падліць вады і закіпяціць на павольным агні, пакуль не сыдзе лупіна. |
Перабраныя і прамытыя плады ткемалі кладуць у рондаль, заліваюць вадой так, каб яна толькі пакрывала іх, і вараць. |
Прамытыя кіслыя сушоныя слівы адварыць у вадзе. Адвар працадзіць і слівы (без костачак) працерці праз сіта, развесці адварам да гушчыні вадкай смятаны, дадаць тоўчаны часнык, соль, молаты перац, дробна нарэзаную зеляніну кінзы ці кроп, даць закіпець, пасля чаго астудзіць. |
Усё прапусціце праз мясасечку. Дадайце 1 ст. лыжку солі, шклянку цукру, 2 ст. лыжкі алею. |
Перабраныя і прамытыя ткемалі пакласці ў рондаль, заліць вадой, каб яна пакрыла іх, і паставіць варыць. |
Перабраныя і прамытыя ткемалі ці алычу пакласці ў рондаль, заліць дзвюма шклянкамі вады (кіпеню) і варыць 10 - 15 хвілін. |
Перабярыце ткемалі. Іх мыюць халоднай вадой. Затым іх трэба нарэзаць напалову і раскласці ў рондальчыку. |
Перабраныя і прамытыя ткемалі, пакласці ў рондаль, заліць вадой так, каб пакрыць іх, і паставіць варыць. |
Усё прапусціце праз мясасечку. |
Слівы вымыць і скласці ў рондаль. |
Слівы памыць, парэзаць на кавалачкі (калі вялікія слівы) і праварыць (ваду не дадаваць). |
Калі вы жадаеце сварыць ткемалі на зіму, пажадана ўзяць кроп і кінзу з суквеццямі, г.зн. пастарэлыя (яны духмяней), калі для неадкладнага ўжывання, бярыце свежыя. |
Тры варыянта рэзкіх маслаў - замарозьце іх, і ў вас заўсёды будзе пад рукой імгненны соус. |
Ва ўсіх рэцэптах настойліва рэкамендуецца замяняць маргарын на сметанкавае масла. Маргарын (прадукт хімічнай перапрацоўкі алеяў) утрымоўвае шкодныя трансжыры і асабліва непажаданыя ў дзіцячым харчаванні. |
Масленыя сумесі выкарыстоўваюць для бутэрбродаў, афармлення і паляпшэнні густу мясных і рыбных страў. |
Ачысціць 12 долек часныку, пакласці ў рондаль, адварыць у невялікай колькасці вады на моцным агні, працадзіць, |
Грыбы перабраць, прамыць і падсмажыць да залацістага колеру на сметанкавым масле. |
Шпроты ці паляндвіцы кілек без костак працерці праз сіта і злучыць з расцёртым маслам. |
На 100 г масла запатрабуецца 15 г зеляні, цытрынавы сок па густу. |
Зеляніну перабраць (выдаліць сцеблы), прамыць у халоднай вадзе, абсушыць, дробна пасячы і злучыць з размятым маслам. |
Размякчанае сметанкавае масла старанна перамяшаць са свежымі сліўкамі, злучыць паступова з расцёртай у ступцы зелянінай, затым з сокам цытрыны, яшчэ раз перамяшаць. |
У гэтым рэцэпце зялёнае адценне сметанкаваму маслу надасць зялёнае лісце шпінату. |
Вычышчаны часнык апарыць кіпенем, дробна пасекчы і расцерці. Затым часткамі ўціраць у масла. |
Часнык ачысціць, апусціць на 5 хвілін у кіпячую ваду, працадзіць, абсушыць, растаўчы з размякчаным сметанкавым маслам, працерці праз сіта. |
Часнык ачысціць, абварыць кіпенем, добра абсушыць, растаўчы ў ступцы і, дадаючы сметанкавае масла, працерці праз сіта. |
Сметанкавае масла, распушчанае на патэльні і даведзенае на агні да залацістага адцення. |
Сметанкавае масла размягчыць, злучыць з гарчыцай і старанна перамяшаць да аднастайнай масы. |
Гародніну адварыць, здрабніць і працерці праз сіта. Масла расцерці і змяшаць з гароднінным пюрэ. |
Да ўзбітага масла дадаць двойчы прапушчаную праз мясасечку вяндліну, заправіць па густу. |
Вычышчаныя цыбулю-шалот і часнык растаўчы да стану пюрэ, пакласці ў рондаль (пажадана вялікі) з віном, воцатам і цім’янам, паставіць на моцны агонь (цыбуля-шалот павінна амаль цалкам увабраць вадкасць), цім’ян выняць. |
Да ўзбітага масла (маргарыну) дадаць дробна пасечаную ці наскрэбеную ласасіну, узбіць. |
250 г расійскага ці галандскага сыра нацерці на дробнай тарцы, злёгку пасаліць, старанна перамяшаць са 150 г свежага сметанкавага масла ці сталовага маргарыну. |
Філе анчоусаў абяссоліць, паклаўшы ў цёплую ваду на 30-40 хвілін, старанна перамяшаць з размякчаным сметанкавым маслам, працерці праз сіта. |
Сметанкавае масла старанна расцерці з сырымі жаўткамі, дадаць таматавы востры соус, соль, маяран молаты, мелісу цытрынавую ці кацямятку цытрынавую, здробнены часнык. |
Маладыя свежыя сцеблы эстрагону вымыць, абліць кіпенем, адціснуць, дробна нарэзаць і ўцерці невялікімі порцыямі ў масла, затым масу працерці праз сіта. |
Вытрымаць масла пры пакаёвай тэмпературы. Стаўчы ў ступцы міндаль, паступова дадаючы ваду. |
Вымыць масла ў некалькіх водах так, каб апошняя вада была зусім чыстай, пасаліць, добранька размяшаць. |
|