Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Прыправы

    Ў катэгорыі матэрыялаў: 797
    Паказана матэрыялаў: 1-50
    Старонкі: 1 2 3 ... 15 16 »

    Сартаваць па: Даце · Назову · Рэйтынгу · Каментарам · Праглядам

    Сліву разрэзаць напалову папярок. Павярнуць палоўкі ў розныя бакі. Атрымаюцца дзве палоўкі слівы: адна з костачкай, другая - без. Палоўкі з костачкай разрэзаць уздоўж. Выняць костачкі.

    Прыправы | Просмотров: 325 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.12.2014 | Комментарии (0)

    Слівы перабраць, выцягнуць костачкі, прапусціць праз мясасечку.

    Прыправы | Просмотров: 318 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.12.2014 | Комментарии (0)

    Сварыць ткемалі у вадзе (якая ледзь пакрывае іх). Працерці. Дадаць у ткемалі прапушчаныя праз мясасечку зеляніну і часнык, рэзкія затаўкі, сварыць.

    Прыправы | Просмотров: 257 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.12.2014 | Комментарии (0)

    Часнык, перац ачысціць, здрабніць. Слівы прамыць, выдаліць костачкі, прапусціць праз мясасечку.

    Прыправы | Просмотров: 300 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.12.2014 | Комментарии (0)

    На 1 кг цёрну ўзяць шклянку вады, кінзу адзін пучок/пры варцы цёрну дадаць, так званую, старую кінзу з суквеццямі ў выглядзе зярняткаў/ і мяту і пачынаць тушыць, прыкладна праз 15 хвілін пасля закіпання выключыць і пакінуць рондаль, са шчыльна зачыненым вечкам, астываць.

    Прыправы | Просмотров: 319 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.12.2014 | Комментарии (0)

    Ткемалі-выдатны соус да мясных і рыбных страў. Акрамя таго, ён усмакуецца аматарам вострага. Яго можна проста нашмараваць на хлеб і перакусіць па-хуценькаму.

    Прыправы | Просмотров: 275 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.12.2014 | Комментарии (0)

    Слівы прапусціць праз мясасечку. Пакласці соль, цукар і кіпяціць 5 хвілін.

    Прыправы | Просмотров: 370 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.12.2014 | Комментарии (0)

    Часнык, перац ачысціць, здрабніць. Слівы прамыць, выдаліць костачкі, прапусціць праз мясасечку.

    Прыправы | Просмотров: 279 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.12.2014 | Комментарии (0)

    У слівы любой (больш 2 кг адразу не варыць) выдаліць костачкі, паставіць варыць хвілін на 40 пасля таго, як закіпіць.

    Прыправы | Просмотров: 324 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.12.2014 | Комментарии (0)

    Слівы разрэжце напалову, выдаліце костачкі. Палоўкі варым 10 хвілін да размякчэння, затым праціраем.

    Прыправы | Просмотров: 291 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.12.2014 | Комментарии (0)

    Алычу пpаваpыць у кіпячай вадзе 1-2 хвіліны, адцадзіць, адлучыць костачкі.

    Прыправы | Просмотров: 276 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.12.2014 | Комментарии (0)

    Сліву памыць, прыбраць костачкі.

    Прыправы | Просмотров: 276 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.12.2014 | Комментарии (0)

    Перабраныя, прамытыя слівы кладуць у рондаль, заліваюць вадой так, каб яна толькі пакрывала іх і вараць.

    Прыправы | Просмотров: 341 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.12.2014 | Комментарии (0)

    Слівы ткемалі разрэзаць напалову, пакласці ў эмаляваны посуд, падліць вады і закіпяціць на павольным агні, пакуль не сыдзе лупіна.

    Прыправы | Просмотров: 305 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.12.2014 | Комментарии (0)

    Перабраныя і прамытыя плады ткемалі кладуць у рондаль, заліваюць вадой так, каб яна толькі пакрывала іх, і вараць.

    Прыправы | Просмотров: 332 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.12.2014 | Комментарии (0)

    Прамытыя кіслыя сушоныя слівы адварыць у вадзе. Адвар працадзіць і слівы (без костачак) працерці праз сіта, развесці адварам да гушчыні вадкай смятаны, дадаць тоўчаны часнык, соль, молаты перац, дробна нарэзаную зеляніну кінзы ці кроп, даць закіпець, пасля чаго астудзіць.

    Прыправы | Просмотров: 305 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.12.2014 | Комментарии (0)

    Усё прапусціце праз мясасечку. Дадайце 1 ст. лыжку солі, шклянку цукру, 2 ст. лыжкі алею.

    Прыправы | Просмотров: 299 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.12.2014 | Комментарии (0)

    Перабраныя і прамытыя ткемалі пакласці ў рондаль, заліць вадой, каб яна пакрыла іх, і паставіць варыць.

    Прыправы | Просмотров: 311 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.12.2014 | Комментарии (0)

    Перабраныя і прамытыя ткемалі ці алычу пакласці ў рондаль, заліць дзвюма шклянкамі вады (кіпеню) і варыць 10 - 15 хвілін.

    Прыправы | Просмотров: 368 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.12.2014 | Комментарии (0)

    Перабярыце ткемалі. Іх мыюць халоднай вадой. Затым іх трэба нарэзаць напалову і раскласці ў рондальчыку.

    Прыправы | Просмотров: 312 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.12.2014 | Комментарии (0)

    Перабраныя і прамытыя ткемалі, пакласці ў рондаль, заліць вадой так, каб пакрыць іх, і паставіць варыць.

    Прыправы | Просмотров: 342 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.12.2014 | Комментарии (0)

    Усё прапусціце праз мясасечку.

    Прыправы | Просмотров: 323 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.12.2014 | Комментарии (0)

    Слівы вымыць і скласці ў рондаль.

    Прыправы | Просмотров: 298 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.12.2014 | Комментарии (0)

    Слівы памыць, парэзаць на кавалачкі (калі вялікія слівы) і праварыць (ваду не дадаваць).

    Прыправы | Просмотров: 338 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.12.2014 | Комментарии (0)

    Калі вы жадаеце сварыць ткемалі на зіму, пажадана ўзяць кроп і кінзу з суквеццямі, г.зн. пастарэлыя (яны духмяней), калі для неадкладнага ўжывання, бярыце свежыя.

    Прыправы | Просмотров: 307 | Добавил: wawkalaki | Дата: 15.12.2014 | Комментарии (0)

    Тры варыянта рэзкіх маслаў - замарозьце іх, і ў вас заўсёды будзе пад рукой імгненны соус.

    Прыправы | Просмотров: 335 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.11.2014 | Комментарии (0)

    Ва ўсіх рэцэптах настойліва рэкамендуецца замяняць маргарын на сметанкавае масла. Маргарын (прадукт хімічнай перапрацоўкі алеяў) утрымоўвае шкодныя трансжыры і асабліва непажаданыя ў дзіцячым харчаванні.

    Прыправы | Просмотров: 343 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.11.2014 | Комментарии (0)

    Масленыя сумесі выкарыстоўваюць для бутэрбродаў, афармлення і паляпшэнні густу мясных і рыбных страў.

    Прыправы | Просмотров: 393 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.11.2014 | Комментарии (0)

    Ачысціць 12 долек часныку, пакласці ў рондаль, адварыць у невялікай колькасці вады на моцным агні, працадзіць,

    Прыправы | Просмотров: 318 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.11.2014 | Комментарии (0)

    Грыбы перабраць, прамыць і падсмажыць да залацістага колеру на сметанкавым масле.

    Прыправы | Просмотров: 304 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.11.2014 | Комментарии (0)

    Шпроты ці паляндвіцы кілек без костак працерці праз сіта і злучыць з расцёртым маслам.

    Прыправы | Просмотров: 293 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.11.2014 | Комментарии (0)

    На 100 г масла запатрабуецца 15 г зеляні, цытрынавы сок па густу.

    Прыправы | Просмотров: 331 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.11.2014 | Комментарии (0)

    Зеляніну перабраць (выдаліць сцеблы), прамыць у халоднай вадзе, абсушыць, дробна пасячы і злучыць з размятым маслам.

    Прыправы | Просмотров: 294 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.11.2014 | Комментарии (0)

    Размякчанае сметанкавае масла старанна перамяшаць са свежымі сліўкамі, злучыць паступова з расцёртай у ступцы зелянінай, затым з сокам цытрыны, яшчэ раз перамяшаць.

    Прыправы | Просмотров: 283 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.11.2014 | Комментарии (0)

    У гэтым рэцэпце зялёнае адценне сметанкаваму маслу надасць зялёнае лісце шпінату.

    Прыправы | Просмотров: 280 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.11.2014 | Комментарии (0)

    Вычышчаны часнык апарыць кіпенем, дробна пасекчы і расцерці. Затым часткамі ўціраць у масла.

    Прыправы | Просмотров: 319 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.11.2014 | Комментарии (0)

    Часнык ачысціць, апусціць на 5 хвілін у кіпячую ваду, працадзіць, абсушыць, растаўчы з размякчаным сметанкавым маслам, працерці праз сіта.

    Прыправы | Просмотров: 274 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.11.2014 | Комментарии (0)

    Часнык ачысціць, абварыць кіпенем, добра абсушыць, растаўчы ў ступцы і, дадаючы сметанкавае масла, працерці праз сіта.

    Прыправы | Просмотров: 314 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.11.2014 | Комментарии (0)

    Сметанкавае масла, распушчанае на патэльні і даведзенае на агні да залацістага адцення.

    Прыправы | Просмотров: 303 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.11.2014 | Комментарии (0)

    Сметанкавае масла размягчыць, злучыць з гарчыцай і старанна перамяшаць да аднастайнай масы.

    Прыправы | Просмотров: 285 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.11.2014 | Комментарии (0)

    Гародніну адварыць, здрабніць і працерці праз сіта. Масла расцерці і змяшаць з гароднінным пюрэ.

    Прыправы | Просмотров: 338 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.11.2014 | Комментарии (0)

    Да ўзбітага масла дадаць двойчы прапушчаную праз мясасечку вяндліну, заправіць па густу.

    Прыправы | Просмотров: 346 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.11.2014 | Комментарии (0)

    Вычышчаныя цыбулю-шалот і часнык растаўчы да стану пюрэ, пакласці ў рондаль (пажадана вялікі) з віном, воцатам і цім’янам, паставіць на моцны агонь (цыбуля-шалот павінна амаль цалкам увабраць вадкасць), цім’ян выняць.

    Прыправы | Просмотров: 320 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.11.2014 | Комментарии (0)

    Да ўзбітага масла (маргарыну) дадаць дробна пасечаную ці наскрэбеную ласасіну, узбіць.

    Прыправы | Просмотров: 330 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.11.2014 | Комментарии (0)

    250 г расійскага ці галандскага сыра нацерці на дробнай тарцы, злёгку пасаліць, старанна перамяшаць са 150 г свежага сметанкавага масла ці сталовага маргарыну.

    Прыправы | Просмотров: 310 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.11.2014 | Комментарии (0)

    Філе анчоусаў абяссоліць, паклаўшы ў цёплую ваду на 30-40 хвілін, старанна перамяшаць з размякчаным сметанкавым маслам, працерці праз сіта.

    Прыправы | Просмотров: 334 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.11.2014 | Комментарии (0)

    Сметанкавае масла старанна расцерці з сырымі жаўткамі, дадаць таматавы востры соус, соль, маяран молаты, мелісу цытрынавую ці кацямятку цытрынавую, здробнены часнык.

    Прыправы | Просмотров: 310 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.11.2014 | Комментарии (0)

    Маладыя свежыя сцеблы эстрагону вымыць, абліць кіпенем, адціснуць, дробна нарэзаць і ўцерці невялікімі порцыямі ў масла, затым масу працерці праз сіта.

    Прыправы | Просмотров: 318 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.11.2014 | Комментарии (0)

    Вытрымаць масла пры пакаёвай тэмпературы. Стаўчы ў ступцы міндаль, паступова дадаючы ваду.

    Прыправы | Просмотров: 354 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.11.2014 | Комментарии (0)

    Вымыць масла ў некалькіх водах так, каб апошняя вада была зусім чыстай, пасаліць, добранька размяшаць.

    Прыправы | Просмотров: 314 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.11.2014 | Комментарии (0)