-400 г сметанкавага масла,
-2 ст. лыжкі цытрынавага соку,
-100 г зеляні шпінату,
-соль - па густу.
У гэтым рэцэпце зялёнае адценне сметанкаваму маслу
надасць зялёнае лісце шпінату.
Сметанкавае масла парэзаць кавалачкамі
і распусціць пры пакаёвай тэмпературы.
Зеляніну шпінату (лісце) дробна парэзаць і расцерці ў ступцы.
Дадаць у працёртую зеляніну цытрынавы сок, соль.
Кампаненты размяшаць, складу даць настаяцца 30 хвілін.
З атрыманага жэле выціснуць сок
і ўліць яго ў размякчанае сметанкавае масла.
Склад узбіць да атрымання аднастайнай масы.
Маслу надаць форму брускоў і астудзіць.
Зялёным маслам запраўляюць антрыкоты, біфштэксы, лангеты,
смажаную ў сухарах рыбу.
|