Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Прыправы

    Ў катэгорыі матэрыялаў: 797
    Паказана матэрыялаў: 51-100
    Старонкі: « 1 2 3 4 ... 15 16 »

    Сартаваць па: Даце · Назову · Рэйтынгу · Каментарам · Праглядам

    Часнык расцерці з соллю. Цыбулю і зеляніну пятрушкі дробна нарэзаць, усё размяшаць з узбітым маслам.

    Прыправы | Просмотров: 131 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.11.2014 | Комментарии (0)

    Зніміце з часныку скурку, апусціце яго на 5 хвілін у кіпячую ваду, знятую з агню. Затым абсушыце, стаўчыце.

    Прыправы | Просмотров: 115 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.11.2014 | Комментарии (0)

    Цытрыну прамыць, абсушыць, цэдру нацерці на дробнай тарцы, старанна перамяшаць з размякчаным, але вадкім сметанкавым маслам, пасаліўшы і паперчыўшы.

    Прыправы | Просмотров: 129 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.11.2014 | Комментарии (0)

    Ў рондаль пакласці масла і расцерці яго, пасля чаго дадаць нацёрты сыр і добра ўзбіць лапаткай.

    Прыправы | Просмотров: 134 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.11.2014 | Комментарии (0)

    Перамяшайце ўсе інгрэдыенты з маслам. Раскачайце яго ў невялікае палена, загарніце ў абгортачную паперу, а затым у фальгу.

    Прыправы | Просмотров: 110 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.11.2014 | Комментарии (0)

    Сыр нацерці, змяшаць са смятанай, дадаць расцёртае сметанкавае масла і перамяшаць да утварэння густой масы.

    Прыправы | Просмотров: 136 | Добавил: wawkalaki | Дата: 14.11.2014 | Комментарии (0)

    Дробна нашаткаваную рэпчатую цыбулю спасераваць, уліць белае віно і ўварыць у зачыненым посудзе, затым дадаць туды дробна насечаную зеляніну пятрушкі, цытрынавы сок, соль па густу.

    Прыправы | Просмотров: 164 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.11.2014 | Комментарии (0)

    Старанна расцерці лыжкай сыр і сметанкавае масла. Маса павінна быць аднастайнай. Можна выкарыстоўваць яе для бутэрбродаў.

    Прыправы | Просмотров: 143 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.11.2014 | Комментарии (0)

    Ўзяць даволі тоўсты і сіні ракфор, расцерці ў ступцы (ці відэльцам у місцы), старанна перамяшаць з размякчаным сметанкавым маслам да атрымання аднастайнай масы.

    Прыправы | Просмотров: 118 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.11.2014 | Комментарии (0)

    Панцыры вараных ракаў злёгку падсушыць, дадаць сметанкавае масла і невялікую колькасць таматавай пасты для паляпшэння колеру і растаўчы ў ступцы.

    Прыправы | Просмотров: 131 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.11.2014 | Комментарии (0)

    Пакінутую ад падрыхтоўкі страў з вараных ракаў шкарлупіну (панцыры, клюшні, ножкі) высушыць у духоўцы, стаўчы ў ступцы і злучыць са сметанкавым маслам.

    Прыправы | Просмотров: 142 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.11.2014 | Комментарии (0)

    Рыхтуецца гэтак жа, як крэветачнае масла; выкарыстоўваецца ў пластавых пірагах, з прадуктамі, запечанымі ў цесце.

    Прыправы | Просмотров: 134 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.11.2014 | Комментарии (0)

    Памідоры апусціць на 1-2 хвіліны у кіпячую ваду, выдушыць насенне з сокам, мякаць растаўчы з размякчаным сметанкавым маслам.

    Прыправы | Просмотров: 97 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.11.2014 | Комментарии (0)

    Сварыць і астудзіць кальмары, двойчы прапусціць праз мясасечку з дробнай рашоткай.

    Прыправы | Просмотров: 139 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.11.2014 | Комментарии (0)

    Растаўчы ў ступцы 76 г паюснай ікры, дадаць 250 г масла, працерці ўсё праз сіта.

    Прыправы | Просмотров: 118 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.11.2014 | Комментарии (0)

    Патаўчыце ікру ў ступцы. Перамяшайце з маслам.

    Прыправы | Просмотров: 128 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.11.2014 | Комментарии (0)

    Пасекчы па 1 пучку зялёнай цыбулі, пятрушкі, кропу і кервеля.

    Прыправы | Просмотров: 106 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.11.2014 | Комментарии (0)

    Сметанкавае масла расцерці, дадаць звараны ўкрутую працёрты жаўток. Выкарыстоўваць для афармлення закусак, бутэрбродаў.

    Прыправы | Просмотров: 114 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.11.2014 | Комментарии (0)

    Брынзу ці сухі тварог здрабніць і расцерці з маслам.

    Прыправы | Просмотров: 121 | Добавил: wawkalaki | Дата: 13.11.2014 | Комментарии (0)

    Філе селядца без костак і скуры двойчы прапусціць праз мясасечку, працерці праз сіта, змяшаць з размякчаным сметанкавым маслам і добра ўзбіць драўлянай лапатачкай да атрымання аднастайнай масы.

    Прыправы | Просмотров: 126 | Добавил: wawkalaki | Дата: 11.11.2014 | Комментарии (0)

    Рыбныя кансервы і звараны яблык працерці праз сіта.

    Прыправы | Просмотров: 149 | Добавил: wawkalaki | Дата: 11.11.2014 | Комментарии (0)

    Да ўзбітага масла дадаць добра раздробленую вэнджаную рыбу і маянэз, заправіць хрэнам.

    Прыправы | Просмотров: 140 | Добавил: wawkalaki | Дата: 11.11.2014 | Комментарии (0)

    Прапусціце кільку ў міксеры. Перамяшайце з маслам.

    Прыправы | Просмотров: 124 | Добавил: wawkalaki | Дата: 11.11.2014 | Комментарии (0)

    Стаўчыце ласось да утварэння аднастайнай масы. Перамяшайце з маслам. Раскачайце яго ў невялікае палена, загарніце ў абгортачную паперу, а затым у фальгу.

    Прыправы | Просмотров: 122 | Добавил: wawkalaki | Дата: 11.11.2014 | Комментарии (0)

    Малокі працерці праз сіта, дадаць гарчыцу, злучыць з размякчаным сметанкавым маслам і старанна ўзбіць.

    Прыправы | Просмотров: 102 | Добавил: wawkalaki | Дата: 11.11.2014 | Комментарии (0)

    Змяшайце ў невялікай місцы 30 г размякчанага сметанкавага масла, 2 г. лыжкі цёртага свежага імбіра, 2 г. лыжкі насечанага эстрагону, 1/4 г. лыжкі солі і 1/4 г. лыжкі молатага чорнага перцу.

    Прыправы | Просмотров: 111 | Добавил: wawkalaki | Дата: 11.11.2014 | Комментарии (0)

    Лісцікі эстрагону патрымаць у кіпячай вадзе 2 хвіліны, працадзіць, добра абсушыць, расцерці ў ступцы са сметанкавым маслам, працерці праз сіта.

    Прыправы | Просмотров: 108 | Добавил: wawkalaki | Дата: 11.11.2014 | Комментарии (0)

    Цёрты сыр расцерці са сметанкавым маслам, пасля чаго дадаць густую таматавую пасту і змяшаць да аднастайнай масы.

    Прыправы | Просмотров: 132 | Добавил: wawkalaki | Дата: 11.11.2014 | Комментарии (0)

    Да ўзбітага сметанкавага масла дадаць добра расцёрты жаўток, крутое яйка, соль і трохі цытрынавага соку ці цытрынавай кіслаты.

    Прыправы | Просмотров: 129 | Добавил: wawkalaki | Дата: 11.11.2014 | Комментарии (0)

    Размякчанае сметанкавае масла добра ўзбіць са здробненым ці расцёртым жаўтком, дадаць вельмі дробна насечаныя бялок і зялёную цыбулю ці кроп, пасаліць.

    Прыправы | Просмотров: 123 | Добавил: wawkalaki | Дата: 11.11.2014 | Комментарии (0)

    Дробна парэзаць эстрагон і ўбіць яго ў масла. Падаваць з гарачым кавалкам цюрбо.

    Прыправы | Просмотров: 142 | Добавил: wawkalaki | Дата: 11.11.2014 | Комментарии (0)

    Бяруць 5 фунтаў (2 кг) баранавага тлушчу, дробна наразаюць, укладваюць у рондаль, дадаюць 1,5 шклянкі малака, кіпяцяць 2-3 разы, працэджваюць тлушч скрозь сіта, затым расціраюць драўлянай лапатачкай да утварэння гладкай масы.

    Прыправы | Просмотров: 136 | Добавил: wawkalaki | Дата: 11.11.2014 | Комментарии (0)

    Узяць 409,5 г баранавага тлушчу, дробна яго парэзаць, пакласці ў рондаль, наліць 1,5 шклянкі суцэльнага малака, закіпяціць некалькі разоў, каб тлушч распусціўся.

    Прыправы | Просмотров: 122 | Добавил: wawkalaki | Дата: 11.11.2014 | Комментарии (0)

    Да ўзбітага масла дадаць здробненыя відэльцам шпроты, узбіць яшчэ раз, заправіць соллю.

    Прыправы | Просмотров: 141 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.11.2014 | Комментарии (0)

    Да сметанкавага масла дадаць бурачны сок.

    Прыправы | Просмотров: 145 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.11.2014 | Комментарии (0)

    Чухонскае масла вырабляецца толькі са смятаны.

    Прыправы | Просмотров: 145 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.11.2014 | Комментарии (0)

    200 г часныку ачысціць, абварыць кіпенем, добра абсушыць, растаўчы ў ступцы і, дадаючы сметанкавае масла (250 г), працерці праз сіта.

    Прыправы | Просмотров: 140 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.11.2014 | Комментарии (0)

    Збіць масла з 0,77 л густых слівак, прамыць яго добранька і пакласці ў яго цэдру 1 цытрыны.

    Прыправы | Просмотров: 111 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.11.2014 | Комментарии (0)

    Корань хрэна ачысціць, вымыць і нацерці на дробнай гародніннай тарцы, дадаць воцат, цукар, соль па густу і замяшаць у збітае сметанкавае масла.

    Прыправы | Просмотров: 135 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.11.2014 | Комментарии (0)

    Для працяглага захоўвання рыхтуюць топленае масла. З гэтай мэтай у рондаль з невялікай колькасцю гарачай вады кладуць кавалкі сметанкавага масла і змяшчаюць яго ў іншы посуд з вадой, тэмпература якой павінна быць блізкай да 100 градусаў (тэмпература кіпення).

    Прыправы | Просмотров: 139 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.11.2014 | Комментарии (0)

    Сварыць 15 штук чыстай буйнай бульбы, ачысціць, працерці скрозь частае рэшата, перакласці ў маслабойку.

    Прыправы | Просмотров: 131 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.11.2014 | Комментарии (0)

    Да збітага сметанкавага масла дадаць таматавае пюрэ, соль, перац і цукар па густу.

    Прыправы | Просмотров: 132 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.11.2014 | Комментарии (0)

    Сыр нацерці на дробнай тарцы і добра размяшаць з размякчаным сметанкавым маслам.

    Прыправы | Просмотров: 176 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.11.2014 | Комментарии (0)

    Сметанкавае масла старанна расцерці з цёртым сырам, надаць масе прыгожую форму піраміды ці шарыкаў і астудзіць.

    Прыправы | Просмотров: 113 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.11.2014 | Комментарии (0)

    Пікантны сыр (галандскі, расійскі) нацерці на сярэдняй гародніннай тарцы. Масла збіць, дадаць сыр і, калі неабходна, соль.

    Прыправы | Просмотров: 118 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.11.2014 | Комментарии (0)

    Размякчанае сметанкавае масла змяшаць да аднастайнага стану з цёртым сырам і вараным працёртым шпінатам.

    Прыправы | Просмотров: 127 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.11.2014 | Комментарии (0)

    Масла расцерці, дадаць цёртыя сыры, заправіць перцам.

    Прыправы | Просмотров: 131 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.11.2014 | Комментарии (0)

    100 г сыра нацерці на сярэдняй гародніннай тарцы. Збіць 100 г масла, дадаць сыр і, калі неабходна, соль.

    Прыправы | Просмотров: 129 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.11.2014 | Комментарии (0)

    Сметанкавае масла расцерці відэльцам у аднастайную масу, дадаць дробна насечаную зеляніну кропу, працягнуць узбіваць масу відэльцам, пасаліць па густу.

    Прыправы | Просмотров: 122 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.11.2014 | Комментарии (0)

    Кмен заліць кіпячай вадой на 20-25 хвілін. Затым ваду зліць.

    Прыправы | Просмотров: 129 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.11.2014 | Комментарии (0)