Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Прыправы

    Ў катэгорыі матэрыялаў: 797
    Паказана матэрыялаў: 101-150
    Старонкі: « 1 2 3 4 5 ... 15 16 »

    Сартаваць па: Даце · Назову · Рэйтынгу · Каментарам · Праглядам

    Масла расцерці, пасаліць, дадаць пятрушку, цытрынавы сок і ўсё ўзбіць.

    Прыправы | Просмотров: 314 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.11.2014 | Комментарии (0)

    Узяць 409,5 кг арэхаў міндаля, дадаць 10-12 арэхаў горкага міндаля.

    Прыправы | Просмотров: 307 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.11.2014 | Комментарии (0)

    Да ўзбітага сметанкавага масла дадаць 100-150 г дробнарубленага ці молатага маласольнага ці вэнджанага ласося

    Прыправы | Просмотров: 302 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.11.2014 | Комментарии (0)

    Узяць 409,5 г неабчышчаных грэцкіх арэхаў, ачысці іх, абварыць кіпенем, зняць скурку.

    Прыправы | Просмотров: 261 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.11.2014 | Комментарии (0)

    Да 1 кг свежага сметанкавага масла дадаць 400 г цукру і 400 г аблепіхавага соку з мякаццю.

    Прыправы | Просмотров: 281 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.11.2014 | Комментарии (0)

    Філе селядца прапусціць праз мясасечку (пажадана двойчы), змяшаць з размякчаным сметанкавым маслам і гарчыцай.

    Прыправы | Просмотров: 299 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.11.2014 | Комментарии (0)

    Прызначэнне масла: выкарыстоўваецца для халодных закусак, бутэрбродаў і г. д.

    Прыправы | Просмотров: 306 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.11.2014 | Комментарии (0)

    Прызначэнне масла: выкарыстоўваецца для закусак і халодных страў.

    Прыправы | Просмотров: 283 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.11.2014 | Комментарии (0)

    Паляндвіцу селядца замачыць у малацэ ці гарбаце. Праз 6-8 гадзін вымачаную паляндвіцу працерці праз сіта.

    Прыправы | Просмотров: 263 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.11.2014 | Комментарии (0)

    Філе селядца, вымачанае ў малацэ ці халоднай моцнай гарбаце, пасекчы і злучыць з дробна насечанай пасераванай цыбуляй, працерці праз сіта.

    Прыправы | Просмотров: 235 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.11.2014 | Комментарии (0)

    Працерці праз сіта селядзец, злучыць з размякчаным сметанкавым маслам, дадаць нацёрты на дробнай тарцы цвёрды сыр (лепш зялёны) і добра перамяшаць.

    Прыправы | Просмотров: 293 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.11.2014 | Комментарии (0)

    Філе селядца замачыць у малацэ ці гарбаце. Праз 6-8 гадзін вымачаную паляндвіцу дробна пасекчы і працерці праз сіта.

    Прыправы | Просмотров: 254 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.11.2014 | Комментарии (0)

    Філе селядца замачыць у малацэ ці гарбаце. Праз 6-8 гадзін вымачаную паляндвіцу дробна пасекчы і працерці праз сіта.

    Прыправы | Просмотров: 272 | Добавил: wawkalaki | Дата: 10.11.2014 | Комментарии (0)

    Вычышчаную рэпчатую цыбулю нашаткаваць, спасераваць у сметанкавым масле, астудзіць.

    Прыправы | Просмотров: 279 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.10.2014 | Комментарии (0)

    Прызначэнне масла: выкарыстоўваецца для розных бутэрбродаў, халодных закусак, а таксама падаецца да адваранай бульбы.

    Прыправы | Просмотров: 288 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.10.2014 | Комментарии (0)

    Неабходную колькасць слівак награваюць на працягу 15 хвілін да 80 градусаў (пастэрызуюць), а затым хутка астуджаюць да тэмпературы 5-10 градусаў і захоўваюць пры гэтай тэмпературы 6-8 гадзін.

    Прыправы | Просмотров: 290 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.10.2014 | Комментарии (0)

    Вымытыя карэнні салеры адварыць у салёнай вадзе, ачысціць ад лупіны і нацерці на дробнай тарцы, дадаць трохі кіслага светлага соку, соль і цукар па густу.

    Прыправы | Просмотров: 308 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.10.2014 | Комментарии (0)

    Размалоць адвараны судак, траску ці рыбу капітан, вычышчаныя ад костак і скуры, дадаць цёрты сыр, пасаліць, трохі паперчыць і старанна перамяшаць са сметанкавым маслам.

    Прыправы | Просмотров: 283 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.10.2014 | Комментарии (0)

    Масла, якое ўжываецца для смажання, так званае "рускае масла", ператапліваецца наступным чынам.

    Прыправы | Просмотров: 270 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.10.2014 | Комментарии (0)

    Панцыры вараных ракаў злёгку падсушыць, дадаць частку сметанкавага масла (200 г) і невялікую колькасць тамата-пюрэ для паляпшэння колеру, пасля чаго растаўчы ў ступцы.

    Прыправы | Просмотров: 289 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.10.2014 | Комментарии (0)

    Для падрыхтоўкі ракавага масла панцыры вараных ракаў злёгку падсушыць, дадаць сметанкавае масла і невялікую колькасць тамата-пюрэ для паляпшэння колеру, пасля чаго растаўчы ў ступцы.

    Прыправы | Просмотров: 317 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.10.2014 | Комментарии (0)

    2 ст. лыжкі ракавай мукі падсмажыць са 100 г сметанкавага масла.

    Прыправы | Просмотров: 259 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.10.2014 | Комментарии (0)

    Гэта салодка-сметанкавае масла, падвергнутае плаўленню і пафасаванае ў слоікі, якія потым герметычна зашпунтоўваюць.

    Прыправы | Просмотров: 290 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.10.2014 | Комментарии (0)

    Паставіць малако на лёд на 2 гадзіны. Затым закіпяціць, астудзіць да тэмпературы сырадою і на маслабойцы ўзбіць масла, дадаць у яго маркоўнага соку.

    Прыправы | Просмотров: 277 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.10.2014 | Комментарии (0)

    Паставіць свежае малако на ляднік гадзіны на дзве, затым пераліць яго ў эмаляваны рондаль, давесці да кіпення, але не даць ускіпець.

    Прыправы | Просмотров: 282 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.10.2014 | Комментарии (0)

    Узяць самы сухі сыр пармезан, нацерці яго і змяшаць са свежым сметанкавым несалёным маслам.

    Прыправы | Просмотров: 299 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.10.2014 | Комментарии (0)

    У невялікі рондаль наліць 2-3 ст. лыжкі воцату з невялікай колькасцю солі і чорнага молатага перцу, давесці да кіпення, зняць з агню.

    Прыправы | Просмотров: 255 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.10.2014 | Комментарии (0)

    Расцерці з маслам нацёртую на дробнай тарцы скурку цытрыны, дадаць соль і перац па густу.

    Прыправы | Просмотров: 283 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.10.2014 | Комментарии (0)

    Ўзбітае масла заправіць цёртым хрэнам і соллю. Па густу можна дадаць трохі цукру.

    Прыправы | Просмотров: 284 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.10.2014 | Комментарии (0)

    Да ўзбітага масла дадаць таматавае пюрэ і расцёрты драўлянай лыжкай ці працёрты скрозь сіта тварог.

    Прыправы | Просмотров: 295 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.10.2014 | Комментарии (0)

    Рэпчатую цыбулю апрацаваць і нашаткаваць, спасераваць на сметанкавым масле, затым астудзіць.

    Прыправы | Просмотров: 287 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.10.2014 | Комментарии (0)

    200 г паляндвіцы слабасалёнага селядца прапусціць праз мясасечку, працерці праз сіта і старанна змяшаць з 200 г свежага сметанкавага масла.

    Прыправы | Просмотров: 270 | Добавил: wawkalaki | Дата: 29.10.2014 | Комментарии (0)

    Рыхтуецца халодным ці гарачым спосабам як крэветачнае масла (гл. вышэй).

    Прыправы | Просмотров: 280 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.10.2014 | Комментарии (0)

    Зялёную цыбулю ачысціць, добра прамыць у халоднай вадзе, абсушыць, дробна нарэзаць і па частках умяшаць ва ўзбітае масла.

    Прыправы | Просмотров: 276 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.10.2014 | Комментарии (0)

    Арэхі ачысціць, выкласці на бляху, змясціць у грыль на 5 хвілін на фальзе, каб падсушыць; растаўчы ў ступцы з даданнем некалькіх кропель вады, не дапускаючы, каб мякаць ператварылася ў масла, злучыць з размякчаным сметанкавым маслам, працерці праз сіта.

    Прыправы | Просмотров: 292 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.10.2014 | Комментарии (0)

    Змяшайце ў невялікай місцы 30 г размякчанага сметанкавага масла, 2 ст. лыжкі насечанай пятрушкі, 2 ст. лыжкі насечаных каперсаў, 1 ст. лыжку вельмі дробна насечанага шалота, 1/2 г лыжкі солі і 1/4 г лыжкі молатага чорнага перцу.

    Прыправы | Просмотров: 286 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.10.2014 | Комментарии (0)

    Нарэзаць кубікамі 2 цыбуліны-шалот і 100 г шампіньёнаў. Перамяшаць, дадаць 200 г мяккага сметанкавага масла, 1 пучок сечанай пятрушкі, 1 г. л. цытрынавага соку, перац, соль.

    Прыправы | Просмотров: 269 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.10.2014 | Комментарии (0)

    У ступцы расцерці паюсную ікру, дадаць сметанкавае масла і працерці праз сіта.

    Прыправы | Просмотров: 299 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.10.2014 | Комментарии (0)

    Пасечаную зеляніну злучыць з размятай пячонкай траскі, размякчаным маслам, цёртым сырам і ўсё старанна перамяшаць да атрымання аднастайнай масы.

    Прыправы | Просмотров: 268 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.10.2014 | Комментарии (0)

    Да расцёртага масла дадаць працёрты праз сіта струкавы перац, сечаную цыбулю, заправіць соллю.

    Прыправы | Просмотров: 285 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.10.2014 | Комментарии (0)

    Масла ўзбіць у густую пену, паступова ўмяшаць у яго ікру і заправіць цытрынавым сокам, соллю.

    Прыправы | Просмотров: 239 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.10.2014 | Комментарии (0)

    Размякчанае сметанкавае масла змяшаць да аднастайнага стану з працёртай праз сіта ці прапушчанай праз мясасечку сёмгай (ці ласасінай) і дробна насечанай зелянінай пятрушкі. Атрыманую масу астудзіць.

    Прыправы | Просмотров: 265 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.10.2014 | Комментарии (0)

    Цытрыну вымыць, з дапамогай таркі зняць з яе цэдру, адціснуць сок.

    Прыправы | Просмотров: 253 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.10.2014 | Комментарии (0)

    Баравікі перабраць, ачысціць ад смецця і землі (не мыць!), працерці сухой тканінай, дробна нарэзаць.

    Прыправы | Просмотров: 311 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.10.2014 | Комментарии (0)

    Грыбы перабраць, прамыць і падсмажыць да залацістага колеру на сметанкавым масле.

    Прыправы | Просмотров: 244 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.10.2014 | Комментарии (0)

    З ягад абляпіхі адціснуць сок, даць настаяцца, зняць верхні пласт, злучыць са сметанкавым маслам і цукрам, усё старанна расцерці ў аднастайную масу

    Прыправы | Просмотров: 266 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.10.2014 | Комментарии (0)

    У сметанкавае масла дадаць свежавыціснуты маркоўны сок і ўсё старанна расцерці ў аднастайную масу.

    Прыправы | Просмотров: 308 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.10.2014 | Комментарии (0)

    Вэнджаную скумбрыю (можна і селядзец) ачысціць ад скуры і костак, паляндвіцу два разы прапусціць праз мясасечку і дадаць да ўзбітага сметанкавага масла ці маргарыну.

    Прыправы | Просмотров: 269 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.10.2014 | Комментарии (0)

    Да ўзбітага масла дадаць дробна пасечаныя, папярэдне правараныя ці марынаваныя грыбы, заправіць соллю і перцам, можна дадаць і таматавае пюрэ.

    Прыправы | Просмотров: 259 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.10.2014 | Комментарии (0)

    Размалоць 250 г адваранага судака, траскі ці рыбы-капітана, вычышчаных ад костак і скуры, дадаць 100 г сыра, пасаліць, ледзь-ледзь паперчыць чорным перцам і старанна перамяшаць з 200 г свежага сметанкавага масла.

    Прыправы | Просмотров: 244 | Добавил: wawkalaki | Дата: 28.10.2014 | Комментарии (0)