-скумбрыя вэнджаная - 1 шт
-ці селядзец вэнджаны - 1 шт
-масла сметанкавае - 200 г
-ці маргарын - 200 г
-тамат-паста - 1 г. лыжка
-яблык кісла-салодкі - 1 шт
-хрэн - па густу
-воцат - па густу
Вэнджаную скумбрыю (можна і селядзец) ачысціць ад скуры
і костак, паляндвіцу два разы прапусціць праз мясасечку
і дадаць да ўзбітага сметанкавага масла ці маргарыну.
Усю масу падзяліць на тры часткі.
Да адной часткі дадаць 1 гарбатную лыжку таматавай пасты,
да другой – нацёрты на дробнай тарцы кісла-салодкі яблык,
да трэцяй - трохі хрэна і воцату.
Так маслу са скумбрыяй халоднага вэнджання можна
надаць розныя смакавыя нюансы.
|