-корань салеры - па густу
-масла сметанкавае - па густу
-сок кіслы светлы - па густу
-соль - па густу
-цукар - па густу
Вымытыя карэнні салеры адварыць у салёнай вадзе,
ачысціць ад лупіны і нацерці на дробнай тарцы,
дадаць трохі кіслага светлага соку, соль і цукар па густу.
Усю гэту масу замяшаць у збітае сметанкавае масла.
Замест салеры можна спажыць моркву з карэннямі пятрушкі.
Гэтай масай можна нашмароўваць хлеб усіх гатункаў
і ўпрыгожыць бутэрброд, як падабаецца.
Накрыць зверху лістом салаты,
на яго пакласці зорачку з адваранай морквы ці кветку рамонка,
якія робяцца з бялка крутога яйка з дапамогай фігурнага нажа,
у сярэдзіну кветкі кладзецца маленькі кружочак морквы.
|