Неабходную колькасць слівак награваюць
на працягу 15 хвілін да 80 градусаў (пастэрызуюць),
а затым хутка астуджаюць да тэмпературы 5-10 градусаў
і захоўваюць пры гэтай тэмпературы 6-8 гадзін.
Далей сліўкі заліваюць у маслабойку
(пажадана не больш за адну другую яе аб'ёму)
і ўзбіваюць да атрымання масленых зерняў
(досыць 2 буйных кавалачка).
Пасля гэтага маслёнку зліваюць,
а масла прамываюць халоднай вадой датуль,
пакуль вада не стане светлай.
Затым масла працягваюць збіваць да утварэння аднаго кавалка,
кладуць яго ў шкляны ці гліняны посуд
і захоўваюць у халодным месцы.
Сметанкавае масла вырабляецца толькі са слівак.
|