-масла сметанкавае - 250 г
-рак рачны панцыры вараныя - 125 г
-тамат-паста - 25 г
Панцыры вараных ракаў злёгку падсушыць, дадаць сметанкавае масла
і невялікую колькасць таматавай пасты для паляпшэння колеру
і растаўчы ў ступцы.
Атрыманую пасту пакласці ў сатэйнік
і падсмажыць на слабым агні (пры тэмпературы 100-105 °С),
пакуль тлушч не афарбуецца ў чырванавата-жоўты колер,
затым уліць гарачую ваду, даць масе закіпець,
пасля чаго зняць сумесь з пліты
і даць адстаяцца 25-30 хвілін, працадзіць.
Калі ўсплыўшы на паверхню тлушч добра застыне,
асцярожна зняць яго і зачысціць нажом ніжні бок пласта.
Выкарыстоўваць для падрыхтоўкі соусаў і супоў-пюрэ.
|